• Latest
Μητροπολίτης

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

23 Μαρτίου 2019
Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

10 Οκτωβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»

10 Οκτωβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

10 Οκτωβρίου 2025
Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στον Δήμο Κοζάνης

Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης

10 Οκτωβρίου 2025

Στις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δολοφόνου με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των Θ.Πλιατσίδου και Μ.Μαστρανέστη – Βίντεο με δηλώσεις του Ι. Ποδιώτη και του δικηγόρου του αδικοχαμένου Π. Ξανθόπουλου

10 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και των Αντιπεριφερειάρχων κ. Σαββόπουλου και κ. Χαρούμενου στη ΓΕΟΚ

10 Οκτωβρίου 2025

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

10 Οκτωβρίου 2025
113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

113 χρόνια από την Απελευθέρωση των Σερβίων, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις

10 Οκτωβρίου 2025
Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ο Χορός της Γκαχελώνας που χορεύεται την Πρωτοχρονιά στο Μικρόκαστρο Βοΐου στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

10 Οκτωβρίου 2025

Το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Κοζάνης στηρίζει την τοπική αγορά εργασίας

10 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Κυριακή 12 Οκτωβρίου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή στην υδροδότηση της υψηλής ζώνης της Κοζάνης και  της Τ.Κ. Πετρανών

10 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά 

ΔΕΗ – project PARALIES: Συνεργασία για τον καθαρισμό και την προστασία των ελληνικών παραλιών για 4η χρονιά 

10 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

sierafm by sierafm
23 Μαρτίου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Μητροπολίτης
106
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό καθώς και τα μέλη της Ιεραρχίας που τον εξέλεξαν αλλά και όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν μέχρι σήμερα εξέφρασε ο νέος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του νωρίτερα το πρωί στον καθεδρικό ναό Αθηνών.

“Μη δυνάμενος κατά τη συγκλονιστική ταύτη στιγμή να αρθρώσω λόγο, επιτρέψτε μου να καταθέσω την ευγνωμοσύνη μου στο πρόσωπο του Θεού που δέχεται την ταπεινότητά μου ως διάκονο του ποιμνίου Του”, ανέφερε συγκεκριμένα ο νέος μητροπολίτης.

Απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο κ. Αθανάσιος τον ευχαρίστησε θερμά λεγόντας “με περιβάλατε με πολλή εμπιστοσύνη χωρίς να με γνωρίζετε. Η απλότης του χαρακτήρα σας, η οξύνοια και η προσφορά σας προς τον άνθρωπο αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Πηδαλιουχείτε μετά πολλής συνέσεως το σκάφος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε περίοδο σφοδρών ανέμων”.

«Ισόβιο ευγνωμοσύνη στην Ιεραρχία»

Ο νέος μητροπολίτης Σισανίου εξέφρασε, ακόμη, “θερμές ευχαριστίες και ισόβιο ευγνωμοσύνη στα μέλη της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους”. Ευχαρίστησε, επίσης, την οικογένεια και τους δασκάλους του, τους ιερείς και τις μοναστικές αδελφότητες της επαρχίας του καθώς και τους μητροπολίτες πρώην Κίτρους Αγαθόνικο και Θερμοπυλών Ιωάννη από τους οποίους έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερώσυνης και το μοναχικό σχήμα αντίστοιχα αλλά και τον συντοπίτη του επίσκοπο Θεσπιών Συμεών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον πνευματικό του πατέρα, τον μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “του οφείλω το ευ και κατά Χριστόν ζην”.

Κλείνοντας τον λόγο του, ο νέος μητροπολίτης Σισανίου ζήτησε τις πατρικές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος αποτελεί “την κορυφή της Ορθοδοξίας, τον ακοίμητο οφθαλμό της Οικουμένης”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Την μεγάλη πλειοψηφία που συγκέντρωσε η εκλογή του νέου μητροπολίτη Σισανίου υπογράμμισε στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. “Εξελέγης με τη δύναμη της ψυχής όλων των ιεραρχών της Εκκλησίας. Είναι σπάνιο αλλά όχι ανύπαρκτο καινούριοι ιεράρχες να συγκεντρώνουν την επιλογή των αρχιερέων”, επισήμανε ο κ. Ιερώνυμος, συμπληρώνοντας με νόημα ότι “η ενότητα της Εκκλησίας είναι εκείνη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες που παρουσιάζονται στην πορεία της”.

«Σταυροαναστάσιμη η πορεία σου»

Μιλώντας για την πορεία του νέου επισκόπου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τόνισε ότι “θα είναι σταυροαναστάσιμη”, εξηγώντας πως “σήμερα θα σε συγχαρούμε όλοι, θα σε καλωσορίσουμε. Να ξέρεις όμως ότι τα πράγματα δεν θα είναι πάντα έτσι. Αυτοί που σήμερα σε συγχαίρουν, μπορεί αύριο να σε λιθοβολήσουν”.

Ο κ. Ιερώνυμος συμβούλευσε τον νέο μητροπολίτη λέγοντας “σου μιλώ ως πατέρας προς παιδί. Το κέντρο σου θα είναι η Αγία Τράπεζα. Είτε είσαι χαρούμενος, είτε λυπημενος, θα προσκυνάς την Αγία Τράπεζα. Από εκεί θα αρχίζεις κι εκεί θα τελειώνεις”.

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών κατά το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Συμμετείχαν οι μητροπολίτες Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ιόππης κ. Δαμασκηνός, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κοζάνης κ. Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Δράμας κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Λευκάδος κ. Θεόφιλος, Θηβών κ. Γεώργιος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδος κ. Αντώνιος, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Περιστερίου κ. Κλήμης, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και οι επίσκοποι Θεσπιών κ. Συμεών και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Θερμά χειροκροτήματα

Κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου, οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον ναό, πολλοί εξ αυτών προερχόμενοι από τη γενέτειρα του κ. Αθανασίου την Καστοριά, ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα, εκδηλώνοντας τη χαρά και την ευαρέσκειά τους για το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγη: orthodoxia.gr
Previous Post

Αυτοπειθαρχία και οργανωτικότητα: Πώς θα κατακτήσουν τα παιδιά τα 2 αυτά προσόντα για πάντα

Next Post

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Next Post
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες για τις καταστροφές του 2024 και του 2025»
  • 50η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Εργασίες φυτοπροστασίας σε δέντρα στο Δήμο Κοζάνης
  • Στις 15 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη του δολοφόνου με το τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των Θ.Πλιατσίδου και Μ.Μαστρανέστη – Βίντεο με δηλώσεις του Ι. Ποδιώτη και του δικηγόρου του αδικοχαμένου Π. Ξανθόπουλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr