• Latest

Θέμης Μουμουλίδης:«Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του, ο χώρος της παιδείας αποτελεί σημαντική πρόκληση αλλά και σημείο συνάντησης – Στην ίδια πόλη θα σπουδάζουν πλέον τα αδέλφια»

27 Φεβρουαρίου 2018
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Ορατή η άρση των μέτρων κατά της ευλογιάς νωρίτερα, μετά την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Π. Κουκουλόπουλο

20 Μαρτίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 22-03-2026

20 Μαρτίου 2026
Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικών Αγώνων αναδείχθηκε η Καρποζηλου Δήμητρα. Βίντεο

Συγχαρητήρια στην  Καρπόζηλου Δήμητρα για την κατάκτηση της Πρώτης Θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

20 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ

20 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στον Δήμαρχο Γρεβενών

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στον Δήμαρχο Γρεβενών

20 Μαρτίου 2026
Χρήστος Ελευθερίου: Συγχαρητήρια Στέλλα!

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για τη μεγάλη διάκριση των μαθητών του Γενικού Λυκείου στην Αθήνα

20 Μαρτίου 2026
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

Γ. Χριστοφορίδης: Το πελατειακό κράτος «κατόπιν ενεργειών μου» φαίνεται πως διεκδικεί… πρωτάθλημα στην Περιφέρεια

20 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να δοθούν απαντήσεις για την έγκριση της Α.Ε.Π.Ο. για αντλησιοταμιευτικά έργα στη Βουνάσα, παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας

20 Μαρτίου 2026
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σύμβαση της NORTH SOLAR με τον Δήμο Κοζάνης για έργα ενίσχυσης τοπικών κοινοτήτων

20 Μαρτίου 2026
Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικών Αγώνων αναδείχθηκε η Καρποζηλου Δήμητρα. Βίντεο

Τσοτύλι: Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Σχολικών Αγώνων αναδείχθηκε η Καρποζηλου Δήμητρα. Βίντεο

20 Μαρτίου 2026
AI & Cybersecurity: Προκλήσεις και Ασφάλεια στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

AI & Cybersecurity: Προκλήσεις και Ασφάλεια στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

20 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νεαπόλεως και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέρνας Βοΐου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νεαπόλεως και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέρνας Βοΐου

20 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Θέμης Μουμουλίδης:«Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του, ο χώρος της παιδείας αποτελεί σημαντική πρόκληση αλλά και σημείο συνάντησης – Στην ίδια πόλη θα σπουδάζουν πλέον τα αδέλφια»

sierafm by sierafm
27 Φεβρουαρίου 2018
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την «Ιδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης,ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:

« Θα μπορούσαμε να συγχαρούμε ή και να ευχαριστήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, γιατί με την παρουσία του εδώ και την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση, ουσιατικά,  επιβραβεύει μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης. Το ομολόγησε άλλωστε καθώς αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους συμφωνεί με την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Γιατί τι έκανε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης;

Ομολόγησε ότι συμφωνεί με την τολμηρή και οραματική κυβερνητική επιλογή, απλά μας δήλωσε ότι εκείνος θα το έκανε καλύτερα!

Αγνοεί, προφανώς, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να επιχειρήσουν να βάλουν τάξη και να δημιουργήσουν τις αναγκαίες τομές στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

 

Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σήμερα εδώ να επιβραβεύσει την ορθότητα ενός οραματικού σχεδίου, ενδεχομένως με αδυναμίες, αυτού της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής -και μάλιστα σε μια περιοχή με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό, αφού πρόκειται για περιοχή διαχρονικά παραμελημένη, που για πρώτη φορά αυτή η Κυβέρνηση επιχειρεί συστηματικά και με σχέδιο να αναβαθμίσει».

Στη συνέχεια ο κ. Μουμουλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου που πηγάζει από την διαπίστωση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία αρκετών τεχνολογικών ιδρυμάτων.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι μια σαφής πολιτική επιλογή και αποτελεί προιόν του διαλόγου που προηγήθηκε. Η δημιουργία ενός μεγάλου Πανεπιστημίου σε μια περιοχή ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, όπως είναι αυτή  της Δυτικής Αττικής είναι ένα πρώτο βήμα», τόνισε ο κ. Μουμουλίδης, και συνέχισε:“Είναι εμφανή τα σημάδια κόπωσης αρκετών τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αποτελεί κοινό τόπο η παραδοχή πως μεταξύ των σχολών των ΤΕΙ , παρατηρείται σημαντική ανομοιογένεια, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το επιστημονικό περιβάλλον να περιορίζεται πλέον σημαντικά. Κάποια τμήματα παρέμειναν στάσιμα, καθώς δεν αναπτύχθηκαν και αδράνησαν. Η Κυβέρνηση επιχειρεί το αυτονόητο, που θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και χρόνια. Μια διαδικασία συνένωσης κάποιων σχολών και ανάπτυξης κάποιων άλλων. Οι αλλαγές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολλές και επιτακτικές. Παραμένει σταθερή η πολιτική επιλογή του Υπουργείου για την σταδιακή αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Τονίζοντας δύο βασικά σημεία του Νομοσχεδίου, ο κ. Μουμουλίδης αναφέρθηκε πρώτον στη δυνατότητα δημιουργίας Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης και δεύτερον στο άρθρο 17 του Νομοσχεδίου με το οποίο νομοθετείται η δυνατότητα για τις  οικογένειες που έχουν περισσότερα από δυο παιδιά να μπορούν να  σπουδάζουν στο ίδιο μέρος,  ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα.

Σχετικά με την  δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης ο βουλευτής τόνισε ότι:  «Τα KEE θα λειτουργούν με την ευθύνη και την εποπτεία των πανεπιστημιακών σχολών και θα παρέχουν αναβαθμισμένα επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων. Η δημιουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διετούς φοίτησης είναι μια ευκαιρία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και σύνδεσης των κέντρων με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μουμουλίδης ανάφερε :

« Εάν το πολιτικό σύστημα της χώρας επιθυμεί τον εκσυγχρονισμό του, ο χώρος της παιδείας αποτελεί σημαντική πρόκληση αλλά και σημείο συνάντησης. Οι καινούργιες εποχές δεν αρχίζουν αμέσως. Οφείλουμε να πάρουμε αποφάσεις τολμηρές, καινοτόμες, απαλλαγμένες από σκοπιμότητες και συντεχνιασμούς», και ολοκλήρωσε την ομιλία του: «Το μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο αυτής της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας δεν μπορεί παρά να ξεκινάει από ριζοσπαστικές αλλαγές που μπορεί να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας μοντέλο, με την αναβάθμιση, ενθάρρυσνη και εισαγωγή νέων καλλιτεχνικών μαθημάτων στην εκπαίδευση. Με άλλα λόγια χρειαζόμαστε περισσότερο πολιτισμό στην εκπαίδευση. Είμαστε μάρτυρες του σημαντικού έργου που παράγουν τα καλλιτεχνικά  και μουσικά σχολεία της χώρας. Η πολιτιστική παράδοση, οι τέχνες και τα γράμματα, ο ελληνικός πολιτισμός πρέπει να ενταχθούν στον πυρήνα του εκπαιδευτικού μας σχεδίου και να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος μιας διαφορετικής αντίληψης που στόχο θα έχει την αέναη ανανέωση και αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Tags: ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Previous Post

Τι αποφάσισε ο Δήμαρχος Βοΐου για τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη

Next Post

Tι θα γίνει την Τετάρτη, με τα σχολεία στο Δήμο Γρεβενών

Next Post
ΣΧΟΛΕΙΟ

Tι θα γίνει την Τετάρτη, με τα σχολεία στο Δήμο Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ορατή η άρση των μέτρων κατά της ευλογιάς νωρίτερα, μετά την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Π. Κουκουλόπουλο
  • Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 22-03-2026
  • Συγχαρητήρια στην  Καρπόζηλου Δήμητρα για την κατάκτηση της Πρώτης Θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας
  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ
  • Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιρλανδίας στον Δήμαρχο Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr