Η τοπική κοινωνία αποχαιρέτησε χθες μέσα σε κλίμα οδύνης την 14χρονη που υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε βυθίζοντας σε πένθος οικείους και φίλους. Την επομένη της κηδείας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμη περίπτωση θανάτου ασθενούς, στον οποίο εμπλέκεται ο γιατρός που κατηγορείται ότι φέρει ευθύνη για τον θάνατο της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη.
«Μόλις διάβασα τη συνέντευξη του ιερέα που έχασε τη 14χρονη κόρη του μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, συγκλονίστηκα. Γιατί και το δικό μου παιδί πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μετά την ίδια επέμβαση, από τον ίδιο γιατρό».
Αυτά ανέφερε ο Δήμητρης Σινιώρης από την Κεραμωτή της Καβάλας, που πριν 4 χρόνια έχασε τον 24χρονο γιο του από ιατρικό λάθος – όπως λέει – με υπεύθυνο τον ίδιο γιατρό.
«Είμαι ακόμη ταραγμένος. Πάει άδικα ένα ακόμη παιδί. Ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το σπλάχνο σου» είπε στο thesstoday.gr ο κ. Σινιώρης και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον ιερέα για να γίνουμε “μία γροθιά” και να κάνουμε, από κοινού, ό,τι είναι δυνατόν ώστε να κυνηγήσουμε αυτόν τον άνθρωπο που μας στέρησε τα παιδιά μας. Αν και ο πόνος δεν σταμάτησε ποτέ, με το που είδα όσα κατήγγειλε ο ιερέας ξύπνησε η οργή μέσα μου. Ήταν σαν να άκουγα την ιστορία του δικού μου παιδιού. Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να συνεχίζει να χειρουργεί κανονικά; Εμείς αποφασίσαμε να υποβληθεί το παιδί μου σε μία επέμβαση καλαισθησίας η οποία, όπως μας διαβεβαίωσε, ήταν χειρουργείο ρουτίνας και μέσα σε 9 μέρες υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε».
Ο κ. Σινιώρης έχασε τον γιο του τον Μάιο του 2017. Ο 24χρονος νεαρός, ο οποίος ήταν υπέρβαρος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου παρά τις δικές του ανησυχίες. «Επειδή είχε σκοτωθεί η σύζυγός μου σε τροχαίο και μεγάλωσα μόνος τα παιδιά μου ανησυχούσα πολύ γιατί ήξερα τι σημαίνει θάνατος. Έτσι ρωτούσα και ξαναρωτούσα τον γιατρό αν υπήρχε κίνδυνος από την επέμβαση. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι είχε κάνει χιλιάδες παρόμοιες εγχειρήσεις και δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, όπως ακριβώς είχε πει και στον ιερέα». Έτσι πήραν την απόφαση να υποβληθεί ο 24χρονος Νίκος στην επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος του χειρουργείου, που έγινε την Παρασκευή 12 Μαΐου του 2017, για την τοποθέτηση του γαστρικού δακτυλίου ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά και επέστρεψαν στο σπίτι τους στην Κεραμωτή.
Το απόγευμα της επόμενης ημέρας όμως ο νεαρός άρχισε να νιώθει δυσφορία ενώ την Κυριακή η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Οι άνθρωποι του υπέθεσαν ότι οφειλόταν στην επέμβαση και τηλεφώνησαν στον γιατρό ο οποίος τους καθησύχασε. Παρ’ όλα αυτά τη Δευτέρα ο Νίκος παρουσίασε ακόμη πιο σοβαρή δυσφορία και έτσι επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη για να τον εξετάσει ο γιατρός, όπου τους είπε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό και γύρισαν και πάλι στην Κεραμωτή.
Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, όταν το ίδιο βράδυ η κατάσταση του 24χρονου επιβαρύνθηκε, επισκέφθηκαν μία πνευμονολόγο που τους παρέπεμψε στο ΚΥ Χρυσούπολης. Ωστόσο ο Νίκος συνεχώς χειροτέρευε και η πνευμονολόγος τους συνέστησε να μεταβούν στο νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί τον επισκέφθηκε ο γιατρός ο οποίος του είχε τοποθετήσει τον γαστρικό δακτύλιο και κατέληξε ότι ο Νίκος υπέστη πνευμονική εμβολή.
Δύο ημέρες μετά και ύστερα από διαρκή επιδείνωση, τον μετέφεραν και πάλι στην ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίσθηκε κρίσιμη. «Θυμάμαι ακόμη τα λόγια του γιατρού να μου λέει ότι φεύγει η ζωή μέσα από το παιδί μου λες και την τραβάει ένα χέρι» σημειώνει με «σβησμένη» φωνή ο κ. Σινιώρης. Μόλις 15 λεπτά αργότερα του ανακοίνωσαν ότι ο Νίκος του άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια, ανέφεραν ότι ο νεαρός «μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου υπέστη ενδοπεριτοναϊκή μόλυνση από μικροβιακό παράγοντα» την οποία δεν διέγνωσαν έγκαιρα οι γιατροί με αποτέλεσμα να υπάρξει δραματική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή της που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 24χρονου.
Μέσα στον πόνο του ο κ. Σινιώρης βρήκε τη δύναμη να προσφύγει νομικά κατά των υπευθύνων γιατρών. «Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έχασα το παιδί μου τόσο άδικα. Ήθελα να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το χαμό του. Παλέψαμε πολύ μαζί με τον δικηγόρο μου τον κ. Νίκο Διαλυνά και τελικά το δικαστήριο στο οποίο παραπέμπεται ο γιατρός καθώς και ένας νοσοκομειακός γιατρός έχει προσδιορισθεί για το φθινόπωρο».
Πηγή: Reader.gr