• Latest
ΛΙΡΕΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Θρίλερ με την κλοπή 4.600 λιρών – Ήταν κρυμμένες κάτω από τόνους καυσόξυλων σε σπίτι επιχειρηματία

19 Νοεμβρίου 2022
Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία

Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία

8 Απριλίου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ

8 Απριλίου 2026
Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

8 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη

8 Απριλίου 2026
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

8 Απριλίου 2026
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον κ. Στέφανο Κυρατσού

8 Απριλίου 2026
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Δήμος Κοζάνης: Έως τις 13:00 η λειτουργία των ΚΕΠ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

8 Απριλίου 2026
Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Σιάτιστα: Το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στον Άγιο Δημήτριο

8 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με την κλοπή 4.600 λιρών – Ήταν κρυμμένες κάτω από τόνους καυσόξυλων σε σπίτι επιχειρηματία

sierafm by sierafm
19 Νοεμβρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΛΙΡΕΣ ΧΡΥΣΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα «μαχαίρια» οικογένεια για 4.600 κλεμμένες λίρες

Με την απολογία της 68χρονης κατηγορουμένης θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για την κλοπή 4600 λιρών από το πατρικό επιχειρηματία, σε κωμόπολη των Τρικάλων, η αξία των οποίων αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρθηκε χθες στο Δικαστήριο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η 68χρονη κουνιάδα του 76χρονου επιχειρηματία, κατηγορούμενη για διακεκριμένη κλοπή αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, όπως και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Λίρες που, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αποκτήθηκαν από τις εμπορικές δραστηριότητες του 76χρονου έως το 1973 και βρίσκονταν κρυμμένες σε βαρέλι στα καυσόξυλα από το 1987 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2011, οπότε και κλάπηκαν. Έτσι, η οικογενειακή υπόθεση έφτασε να εκκρεμεί για περισσότερο από 11 χρόνια, με τις δύο πλέον πλευρές να αντιπαρατίθενται στα Δικαστήρια, όπως έγινε και χθες στο Πενταμελές Εφετείο, όπου δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης μεταξύ συγγενών.

Αιτία για να διαρραγούν η άλλοτε καλές οικογενειακές σχέσεις αποτέλεσε ένα δοχείο λαδιού με 4600 λίρες που ο 76χρονος επιχειρηματίας έκρυψε κάτω από τόνους καυσόξυλων στο πατρικό του σπίτι, «σε μέρος που ήμουνα σίγουρος πως δεν θα φανταζόταν κάνεις», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χθες στην κατάθεσή .

Επίσης, κατέθεσε με ένταση αναφερόμενος στην κουνιάδα του πως «δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ποτέ ότι το έκανε δικός μας άνθρωπος. Να σας πω την αμαρτία μου, σε άλλον πήγε το μυαλό μας. Τους είχαμε στη δουλειά μας, τους παντρέψαμε, τους μεγαλώσαμε. Αποδείχτηκε μεγάλος σατανάς…», τόνισε αναφερόμενος στην κουνιάδα του, εξιστορώντας όλη την υπόθεση.

«Μου έλεγε ο Παλαιοκώστας»

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η κουνιάδα του για να τους παραπλανήσει απέδιδε την κλοπή σε καταζητούμενο από την ΕΛ.ΑΣ., «μου έλεγε για τον Παλαιοκώστα». Σημείωσε, επίσης, την έκπληξη του όταν από την Αστυνομία Τρικάλων εξιχνίασαν την υπόθεση και πως δράστιδα της κλοπής είναι η κουνιάδα του.

«Εκεί ομολόγησε ότι πήρε τις λίρες, η γυναίκα μου έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι είναι η αδερφή της. Τους παρείχαμε τα πάντα… Με πόνο ψυχής το λέω να τους έχω κάνει τόσα καλά και να με κλέβουν…»

Ακόμη, πρόσθεσε ότι τον διαβεβαίωσαν ότι «θα σου δώσουμε τα λεφτά» διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στο λογαριασμό της 68χρονης, ποσό που κατασχέθηκε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Δικαστηρίου γιατί επέλεξε, αντί κάποιας τραπεζικής θυρίδας, να κρύψει τόσες λίρες κάτω από τα καυσόξυλα και μάλιστα στο πατρικό, ενώ κατοικούσε στην Αθήνα, ο 76χρονος τόνισε πως «δεν ήθελα να το ξέρουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι στη Λάρισα», όπου ζούσε τότε, προσθέτοντας ότι επέλεξε να τις έχει εκτός τραπεζών, έχοντας την αίσθηση της μεγαλύτερης ασφάλειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ιερέας των Τρικάλων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η 68χρονη του παρέδωσε 42.000 ευρώ σε μετρητά και 50 λίρες, γιατί «δεν είχε πού να της αφήσει».

Σύμφωνα με τον 76χρονο, οι λίρες που βρέθηκαν στην κατοχή του ιερέα προέρχονται από τις κλεμμένες, όπως και χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων προέρχονται από την εκποίηση των κλεμμένων λιρών. Να σημειωθεί ότι παρά τα όσα κατέθεσε χθες ο 76χρονος επιχειρηματίας περί ομολογίας της κλοπής στην ΕΛ.ΑΣ., η 68χρονη κουνιάδα του – όπως και πρωτόδικα – ισχυρίζεται πως οι λίρες προέρχονται από την περιουσία του πατρός της και πως δεν ανήκουν στο γαμπρό της. Η οικογενειακή αντιπαράθεση εστίασε, σε αρκετά σημεία της δίκης, στο πόσο φτωχοί ή όχι ήταν οικογένεια των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η δική θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου με την απολογία της κατηγορουμένης, η οποία υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το 2019 κρίθηκε ένοχη, επιβάλλοντας πολυετή ποινή κάθειρξης (13 ετών), ποινή που της επιβλήθηκε με αναστέλλουσα δύναμη.

in.gr

Tags: ΚΛΟΠΗΛΙΡΕΣ
Previous Post

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας : Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 22 Νοεμβρίου

Next Post

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε λήγει η διορία για την πληρωμή, πώς θα τα εκτυπώσετε στο myCAR

Next Post
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πότε λήγει η διορία για την πληρωμή, πώς θα τα εκτυπώσετε στο myCAR

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ
  • Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά
  • Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη
  • Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr