• Latest

Θ. Καρυπίδης: Τα έργα που υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί στην ΠΕ Φλώρινας ξεπερνούν τα 185 εκ. € την τρέχουσα προγραμματική περίοδο

4 Ιουνίου 2018
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ: Καταγγελία του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κατάργηση απόφασης του ΣτΕ

Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

11 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών

11 Φεβρουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»

11 Φεβρουαρίου 2026

Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA

11 Φεβρουαρίου 2026
19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

Ο Γεν. Περιφ. Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Έξαρχος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητή της 9η Ταξιαρχίας Μ.Π., Ταξίαρχο κ. Στέφανο Δοξάκη

11 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Στους 3.800 οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης με ανεξόφλητες οφειλές 13,5 εκατ. ευρώ

11 Φεβρουαρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εγγραφές παιδιών στο Κέντρο Νέων

11 Φεβρουαρίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών

11 Φεβρουαρίου 2026
Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ανάβει και φέτος ο Φανός του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

11 Φεβρουαρίου 2026
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικό Απολυτήριο: Πώς θα γίνεται εισαγωγή στα Πανεπιστήμια -Μείωση μαθημάτων & ύλης

11 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Ιόνια Οδός: Τρεις μήνες κλειστή προς Αντίρριο λόγω της κατολίσθησης

11 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Θ. Καρυπίδης: Τα έργα που υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί στην ΠΕ Φλώρινας ξεπερνούν τα 185 εκ. € την τρέχουσα προγραμματική περίοδο

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2018
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας η 4η Ενημερωτική Ημερίδα για την πορεία και τον προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία.

«Ο προϋπολογισμός των έργων και των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που υλοποιούνται και έχουν προγραμματιστεί στην Περιφερειακή Ενότητα ξεπερνά το ποσό των 185 εκ. €. Δώσαμε μαζί με τους τοπικούς φορείς και την κεντρική διοίκηση συνεχείς αγώνες για να εντοπίσουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες και να προετοιμάσουμε με σιγουριά τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Φλώρινας, που καλείται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην ενδοχώρα των Βαλκανίων.

Χρειάζεται όμως να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο με στοχευμένες δράσεις και πολιτικές ουσίας που θα δημιουργήσουν πραγματικές και σταθερές θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και να δώσουμε δουλειά στο κάθε άνεργο της Περιφέρειας», τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομιλία του στις σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

https://youtu.be/T_Lc-Jl3yf0?t=12

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο της αναβάθμισης των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Φλώρινα, στο τμήμα Βεύης – Αρμενοχωρίου τον κάθετου άξονα της Εγνατίας, στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Δυτική Μακεδονία (του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου – TAP). Στη συνέχεια αναφέρθηκε:

  • Στην πρόσφατη απόφαση για την καθιέρωση του Ειδικού τιμολογίου ρεύματος που αφορά τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή για τα 133.000 νοικοκυριά. «Στον επόμενο λογαριασμό οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα πληρώσουν 30% φθηνότερο το ηλεκτρικό ρεύμα, και ακολουθεί η μείωση των λογαριασμών ρεύματος για τις επιχειρήσεις 50%».
  • στο Ταμείο Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με 10 εκατ. €, 5 εκατ. € από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και 5 εκατ. € από το κρατικούς πόρους «… για να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στα μικροέργα, να μπορεί να έχει εγγυήσεις για να πάρει μικροδάνεια».
  • Στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΔΕΗ όταν θα υπάρξει ιδιώτης επενδυτής (διασφάλιση του αγαθού της εργασίας, τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων, της απόδοσης των εδαφών από τις εξορυκτικές εργασίες της ΔΕΗ και την αύξηση του τέλους ανάπτυξης του τοπικού πόρου από 1,2% του κύκλου εργασιών στο 1,4% της λιγνιτικής παραγωγής).
  • Στη σημαντική συμμετοχή της Περιφέρειας στην πρωτοβουλία «Coal Platform» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκαιρη προετοιμασία της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τελευταία μεγάλη επιτυχία της διασφάλισης για πρώτη φορά του σημαντικού ποσού από το Χρηματιστήριο Ρύπων.  «Η Δυτική Μακεδονία θα παίρνει από το Χρηματιστήριο Ρύπων 20 εκ. € κάθε χρόνο. Ότι προτείνουμε με στρατηγική και τεκμηρίωση βρίσκει την πλήρη ανταπόκριση της Κυβέρνησης και της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας  Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της ΑΝ.ΦΛΩ, του Δήμου Αμυνταίου και της ΠΕ Φλώρινας, της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και του προγραμματισμού δράσεων και των ευκαιριών χρηματοδότησης νέων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος ΕΣΠΑ κ. Σταύρος Γιαννακίδης, ενώ παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ηλίας Κάτανας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου & Τουρισμού κ. Παναγιώτης Κώττας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νος Γέρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Καρακασίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής  κ. Ρούσης Αλεξανδρής, ο εντεταλμένος σύμβουλος ΠΑΑ κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, η εντεταλμένη σύμβουλος  Πολιτικής Προστασίας, Mετεγκαταστάσεων – Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ΔΕΗ κα. Μ. Καρυπίδου, μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας Νικ. Δούμτσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παν. Πασχαλίδης και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων. Περισσότερα από 95 άτομα από 24 φορείς και υπηρεσίες και πολίτες της ΠΕ Φλώρινας παρακολούθησαν την ημερίδα.

Από την πλευρά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των αναπτυξιακών έργων και αναφέρθηκαν αναλυτικά στις προτάσεις για τα νέα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή τους. Ιδιαίτερα τόνισαν τη σημασία της αλληλοενημέρωσης και του εντοπισμού των προβλημάτων και των νέων αναγκών και της προώθησης της επίλυσής τους με συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις – ερωτήσεις των συμμετεχόντων και τις απαντήσεις από τους εισηγητές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος για το συλλαλητήριο στη Σιάτιστα για τη Μακεδονία! Βίντεο..

Next Post

Ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού εξοικείωσης διοργανωτών ταξιδίων από τη Γερμανία (7-11/6/2018)

Next Post

Ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού εξοικείωσης διοργανωτών ταξιδίων από τη Γερμανία (7-11/6/2018)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο σύλλογος αλληλεγγύης συνταξιούχων ΠΑ.Σ.Α.Σ Κοζάνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων
  • Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2026 του Δήμου και της ΠΕ Γρεβενών
  • Καλλιόπη Βέττα: «Συνεχίζεται ο διοικητικός  παραλογισμός και στο Ε.Κ.Α.Β. Προσλήψεις χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Οικογένειες σε απόσταση, ασθενοφόρα χωρίς προσωπικό»
  • Στήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στην απόφαση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου για συνέχιση της αποχής από τη λήψη και αποστολή DNA
  • 19 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες σε Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr