• Latest
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,

Κέρκυρα: Δόθηκε το «πράσινο φως» για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη

18 Ιουνίου 2020
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Μαμάτσειο για να δοθεί τέλος στην επιβάρυνση των αιμοκαθαιρόμενων και του προσωπικού

19 Ιανουαρίου 2026
Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

19 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

19 Ιανουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ (Βίντεο)

19 Ιανουαρίου 2026
Οι τρίτεκνοι αποκτούν τα ίδια φορολογικά προνόμια με τους πολύτεκνους

Αίτημα για ένταξη της Αιανής στο πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

19 Ιανουαρίου 2026

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ

19 Ιανουαρίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Εδώ και τώρα στελέχωση του Ακτινολογικού και των άλλων τμημάτων του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου

19 Ιανουαρίου 2026
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας

Φορητούς απινιδωτές καρδιάς απέκτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την ενίσχυση των μέτρων υγείας και ασφάλειας του προσωπικού

19 Ιανουαρίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

Βιταμίνη D: Οι τροφές που ενισχύουν οργανισμό και ανοσοποιητικό

19 Ιανουαρίου 2026
χιονοδρομικο ΣΚΙ

Ποια χιονοδρομικά κέντρα είναι ανοιχτά στην Ελλάδα

19 Ιανουαρίου 2026
tiktok, TikTok, τικτοκ, ιντερνερτ

Η TikTok θα ενισχύσει τους ελέγχους επαλήθευσης της ηλικίας των χρηστών στην Ευρώπη

19 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Σερβίων: Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις για όλους

Αποζημίωση οπτικών: Πώς θα πάρετε 100 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως

19 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κέρκυρα: Δόθηκε το «πράσινο φως» για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
18 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,
8
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θετική η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Τη θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του υπ. Δικαιοσύνης, που συνεδρίασε στις 10 Ιουνίου, για τη σύμβαση μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας και των Παξών στην Κοζάνη, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενοι νομικοοικονομοτεχνικοί έλεγχοι για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, και πλέον μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη.

Ο τελευταίος αυτός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφορούσε τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, για την ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της υπηρεσίας με αντικείμενο “Μεταφορά των ΑΣΑ των τριών δήμων της Κέρκυρας στην Κοζάνη για επεξεργασία από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.”, προσυπολογιζόμενης δαπάνης 1.704.504 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κας Υδραίου, «το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της εμπέδωσης της αρχής της διαφάνειας, ερεύνησε και αποφάνθηκε θετικά για τα εξής: Τα όργανα της διοίκησης κινήθηκαν νόμιμα, δέχεται τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγοντος λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και αποτροπής δημιουργίας νέων ή εκ νέου ενεργοποίηση λειτουργίας Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, δέχεται ως νόμιμη την με την 3-2/29/2/2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας κατόπιν της Δ6/2020 σύμφωνης γνώμης της ΕΑΑΔΗΣΥ με την οποία εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων τα τεύχη δημοπράτησης και η πρόσκληση προς τους οικονομικούς φορείς για συμμετοχή στην διαδικασία, δέχεται το αντικείμενο της σύμβασης και δέχεται τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή αναδόχου του έργου.

Δέχεται επίσης ότι η επιλογή της διαδικασίας με διαπραγμάτευση ήταν νόμιμη και αιτιολογημένη, αλλά και σαφώς γρηγορότερη, έναντι της όποιας διενέργειας ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς επίσης και την επιστολή της προέδρου του ΦΟΔΣΑ για υποβολή βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς προς την εταιρεία που πληρούσε τα κριτήρια. Δέχεται την 7-3/8.5.,2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκαν τα πρακτικά, καθώς και η βελτιωμένη προσφορά εκ μέρους της εταιρείας που πληρούσε τα κρίτηρια, όπως και την ανάδειξη της ENACT A.E. ως οριστικού αναδόχου. Τέλος το κλιμάκιο έκρινε ότι δεν υπήρξαν πλημμέλειες σε κανένα στάδιο της ελεγχόμενης διαδικασίας».

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας και δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, «με την απόφαση αυτή την οποία λάβαμε σήμερα, κλείνει ουσιαστικά ένας μαραθώνιος τον οποίο διανύσαμε για την διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη, για την διασφάλιση πρωτίστως της υγείας, αλλά και της οικονομίας του τόπου μας. Παρά τις δυσκολίες, με την αγαστή όμως συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και της κυβέρνησης, και παρότι ο δρόμος αυτός ήταν εν πολλοίς μοναχικός, παρά τα προσχώματα που κάποιοι έβαλαν, παρά τη λάσπη την οποία δέχθηκε η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ξεκάθαρη. Έγιναν όλα νόμιμα και κανείς δεν έχει πλέον δικαίωμα να αφήνει αιχμές ή να μιλά για καθυστερήσεις εκ μέρους μας.

Έχουμε πιστεύω δικαιωθεί και ευελπιστώ να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας μέχρι τέλους, προς όφελος της κοινωνίας. Άμεσα θα κληθεί ο ανάδοχος για την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, ώστε ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη. Θα παρακολουθήσουμε την τήρηση των όρων της σύμβασης ώστε αυτοί να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Εκφράζω την ευχαρίστησή μου για τη δικαίωση αυτή, και τονίζω ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον μας για το θέμα αυτό, το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας, όπως αμείωτη είναι και η αγάπη μας για την Κέρκυρα».

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

ΕΛΑΣ: Διαδικασίες ψηφιακής εξυπηρέτησης για μείωση της γραφειοκρατίας

Next Post

Παιδί 5,5 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένο μετά από πτώση από καρότσα αγροτικού

Next Post
ασθενοφορο

Παιδί 5,5 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένο μετά από πτώση από καρότσα αγροτικού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Μαμάτσειο για να δοθεί τέλος στην επιβάρυνση των αιμοκαθαιρόμενων και του προσωπικού
  • Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου
  • Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου
  • Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ (Βίντεο)
  • Αίτημα για ένταξη της Αιανής στο πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr