• Latest
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για το Βόιο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Του Γιάννη Γουσιόπουλου

20 Σεπτεμβρίου 2020
Fiesta Voio: Αποθέωση με Βασίλη Παπακωνσταντίνου.  Βίντεο

Fiesta Voio: Αποθέωση με Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Βίντεο

14 Ιουλίου 2025
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 16ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 16ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος)

13 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Χαρά, Dani Gambino και Bloody Hawk στην τρίτη μέρα του 4ου Fiesta Voio

Δήμος Βοΐου: Χαρά, Dani Gambino και Bloody Hawk στην τρίτη μέρα του 4ου Fiesta Voio

13 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Καθαρές λύσεις στο Χωροταξικό»

13 Ιουλίου 2025
Μαλούτας: Ο δήμος έχει ανάγκη από έργο, όχι από ψέματα και κούφια λόγια !

Μαλούτας: Ο δήμος έχει ανάγκη από έργο, όχι από ψέματα και κούφια λόγια !

13 Ιουλίου 2025
ηλιος

Αντηλιακό: Πότε λήγει και πότε δεν είναι κατάλληλο

13 Ιουλίου 2025
φορολογια

Σε ποιους η εφορία θα «κόβει» αυτόματα πρόστιμα

13 Ιουλίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Έρχονται χιλιάδες ακίνητα με «κοινωνικό» ενοίκιο αλλά και για αγορά με ευνοϊκούς όρους

13 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Νεκροψίες με tablet και AI: Νέα εποχή στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες

13 Ιουλίου 2025
Οχιά φιδι

Οχιά δάγκωσε ηλικιωμένη τουρίστρια στην παραλία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

13 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τουλάχιστον 11 τραυματίες από την πρόσκρουση αυτοκινήτου σε εστιατόριο

13 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Λογομαχία οδηγών λεωφορείου κατέληξε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας – Χειροπέδες σε 58χρονο

13 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για το Βόιο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης. Του Γιάννη Γουσιόπουλου

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι πινακίδες οδικής σήμανσης στο 52ο χιλιομετρικό σημείο της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων στέκουν θεόρατες, επιβλητικές, βλοσυρές, αφοπλιστικά κατατοπιστικές.

Ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς πως στον κόμβο που ακολουθεί ξεκινά ο δρόμος 5 αρχαιολογικών χώρων.

Ένας σε κάθε χωριό, όλων των χωριών – μηδενός εξαιρουμένου, που βρίσκονται στην απόληξη του κύριου αλλά και των διακλαδώσεων του δρόμου. «Αρχαιολογικός Χώρος Χορηγού», «Αρχαιολογικός Χώρος Μεσολόγγου», «Αρχαιολογικός Χώρος Κρυονερίου» κ.λ.π. κ.λ.π. Το γεγονός ότι οι πινακίδες είναι γραμμένες και στην Αγγλική γλώσσα επισκιάζει εκείνες των οικισμών, προσδίδει κύρος στον προορισμό, επιτάσσει θα έλεγε κανείς την επίσκεψη στους χώρους.

Οι αντίστοιχες πινακίδες βρίσκονται σε κάθε σχεδόν διασταύρωση της εν λόγω εθνικής οδού, τουλάχιστον στο τμήμα της που διέρχεται τον Δήμο Βοΐου από την μία άκρη του έως την άλλη.

Η συγκεκριμένη ειδική οδική σήμανση έγινε από ότι θυμάμαι προ αρκετών τετραετιών από τον δεύτερο ή τρίτο – τότε, βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης προς αξιοποίηση κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος. Και ορθά έγινε. Οι χώροι είναι υπαρκτοί, τιμούν την ιστορία της περιοχής.

Ωστόσο αν ένας οδηγός ακολουθήσει τον δρόμο και αναζητήσει τον αρχαιολογικό χώρο, εις μάτην δεν θα τον βρει πουθενά. Θα απογοητευθεί οικτρά και από πάνω θα αντιμετωπίσει την ειρωνεία των χωρικών από τους οποίους θα αναζητήσει πρόσθετες πληροφορίες, γιατί άλλες πινακίδες από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν, γιατί οι χώροι δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο με τρακτέρ ή άλλο όχημα εκτός δρόμου. Ο επισκέπτης θα εκνευριστεί, θα θεωρήσει ότι παραπλανήθηκε και κανονικά θα έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση από την πολιτεία.

Το πρόγραμμα επαναλαμβάνω, σωστά εφαρμόσθηκε. Έγινε όμως μόνο το πρώτο βήμα, δεν ακολούθησε ούτε καν το δεύτερο. Ποιο είναι το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο.

Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης πλέον, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περιοχή που αιμορραγεί δημογραφικά και οι φορείς του υποτίθεται πως αναζητούν τρόπους οικονομικής ανάπτυξης, να χρηματοδοτήσουν την αρχαιολογική έρευνα, να καταλήξουν σε έναν – δύο που είναι πιο σημαντικοί και ενδεχομένως τουριστικά αξιοποιήσιμοι και να τους καταστήσουν επισκέψιμους, έτσι ώστε τα σχολεία να τους επισκέπτονται και να υπάρχει μια σχετική κίνηση στα χωριά που σβήνουν το ένα μετά το άλλο. Ακουστοί είναι οι αρχαιολογικοί χώροι της Απιδέας και Λικνάδων. Στην Αρχαιολογική Συλλογή της Κοζάνης εκτίθενται πολλά ευρήματα των αρχαιολογικών χώρων αυτών των χωριών αλλά και του Αηδονοχωρίου, της Πλατανιάς και των άλλων χωριών του Δήμου.

Γνωρίζω πως ίσως διαπράττω ιεροσυλία που υποσκελίζω τον σκοπό του πολιτισμού από εκείνον της οικονομικής ανάπτυξης. Το ξέρω, αλλά τί να κάνω. Έχω αγανακτήσει με την μοιρολατρία διοικούντων και διοικουμένων μέχρι τώρα που έρχονται και παρέρχονται χωρίς να κάνουν κάτι για την οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της περιοχής. Όλοι φωνάζουν και όλα τα ζητούν από τους άλλους. Την κυβέρνηση, τους βουλευτές, την περιφερειακή διοίκηση, τους μητροπολίτες, τα κανάλια και αυτό που είναι να κάνουν δεν το κάνουν.

Στο σημερινό άρθρο δεν θα αναφερθώ σε λαογραφικά μουσεία, σε οικισμούς παραδοσιακής τοπικής αρχιτεκτονικής, σε βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, σε φυσικές ομορφιές δασοσκεπών ορέων, τεχνητών λιμνών, όλα αυτά που είναι στοιχεία τουριστικώς αξιοποιήσιμα στην περιοχή και αποτελούν θέματα δεκάδων άρθρων.

Οι ενημερωτικές πινακίδες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στο σπίτι μου, μου έδωσαν την αφορμή να ξεσπαθώσω. Μένουν πλέον αδιάφορες στο βλέμμα των περαστικών, όπως υποθέτω πως έμειναν και στον σημερινό δήμαρχο που πέρασε από το σημείο με την κουστωδία του για τον εκκλησιασμό του σε χωριό της περιοχής και μετά απόλαυσε τον καφεδάκι του σε καφέ της Νεάπολης.

Αηδονοχώρι 20 – 09 – 2020

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Κορονοϊός: που εντοπίζονται τα 170 νέα κρούσματα σήμερα 20/9

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Next Post
ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Fiesta Voio: Αποθέωση με Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Βίντεο
  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 16ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος)
  • Δήμος Βοΐου: Χαρά, Dani Gambino και Bloody Hawk στην τρίτη μέρα του 4ου Fiesta Voio
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Καθαρές λύσεις στο Χωροταξικό»
  • Μαλούτας: Ο δήμος έχει ανάγκη από έργο, όχι από ψέματα και κούφια λόγια !

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr