• Latest
κρυο καιρος θερμομετρο

Καλλιάνος: Το σπάνιο φαινόμενο που θα συμβεί την Πέμπτη -Στα βόρεια θα χιονίζει, στα νότια θα έχει καύσωνα, 32 βαθμούς [χάρτες]

21 Μαρτίου 2018
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καλλιάνος: Το σπάνιο φαινόμενο που θα συμβεί την Πέμπτη -Στα βόρεια θα χιονίζει, στα νότια θα έχει καύσωνα, 32 βαθμούς [χάρτες]

sierafm by sierafm
21 Μαρτίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κρυο καιρος θερμομετρο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Περίεργος» θα παραμείνει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, όταν, κατά τον Γιάννη Καλλιάνο, στα βόρεια θα χιονίζει και στην Κρήτη θα έχει… καύσωνα.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη για την Πέμπτη που πόσταρε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook:

«Χιόνια και ”καύσωνας” την Πέμπτη, στους 31 με 32°C η θερμοκρασία στην Κρήτη

Συμβαίνει μέσα στο χρόνο να “μάχονται” οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα. Αλλά να έχουμε τόσο έντονη μεταφορά κρύου από τα βόρεια και αντίστοιχα ζέστης από τα νότια, είναι κάτι που σπανίως μέσα σε μια χρονιά λαμβάνει χώρα στην επικράτεια.

Η Πέμπτη λοιπόν θα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν στην Ελλάδα. Από τη μια, στη βόρεια Ελλάδα, θα επικρατούν πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή και από την άλλη στα νότια πολύ πιο αυξημένες.

Χιόνια στα Βόρεια, για μπάνιο στα νότια

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι ψυχρές αέριες μάζες που εκτείνονται σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, θα επηρεάσουν και τις βορειότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης τη Πέμπτη. Αυτό σημαίνει πως πάνω από τα 800 μέτρα (ενδεικτικά) θα χιονίζει κατά διαστήματα στη δυτική Μακεδονία, ενώ, την ίδια ώρα, ο κόσμος στην Κρήτη θα πηγαίνει για μπάνιο λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιακών τιμών για την εποχή.

Η Ελλάδα θα είναι κομμένη στη μέση

Την Πέμπτη, από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα, θα επικρατεί κατά διαστήματα πολύ μουντός καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν σχεδόν όλα τα αντίστοιχα ορεινά αλλά και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής Μακεδονίας αλλά και της βόρειας Θράκης.

Από την Στερεά όμως και νοτιότερα ο καιρός θα είναι πολύ πιο μαλακός, με μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό, λίγες τοπικές βροχές και θερμοκρασίες ανεβασμένες.

Όσο πιο νότια θα κατευθυνόμαστε, τόσο πιο ανεβασμένες θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του μεσημεριού της Πέμπτης. Αυτό σημαίνει, πως στα βόρεια παράλια της Κρήτης ο κόσμος θα ξεχυθεί στις παραλίες.

Μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Οι μετεωρολογικές συνθήκες, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, θα ευνοήσουν την περαιτέρω μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι οι περισσότερες βροχές θα είναι λασποβροχές, θα εμφανιστεί κατά τόπους και το φαινόμενο των λασπο-χιονοπτώσεων αλλά και ασφαλώς η ορατότητα θα είναι κατά περιόδους περιορισμένη λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης σκόνης.

Από τους 4 με 5°C της δυτικής Μακεδονίας στους 31-32 βαθμούς της Κρήτης
(κάρτα «γ»)

Πραγματικά, αποκωδικοποιώντας τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση το γεγονός, ότι, την Πέμπτη θα χιονίσει σε αρκετές ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 800 περίπου μέτρα, ενώ την ίδια ώρα στα βόρεια παράλια της Κρήτης ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 28-29°C, ενώ δεν αποκλείεται στο νομό Χανίων να αγγίξει και τους 30-31 (πολύ τοπικά και τους 32°C)! Τεραστίων διαστάσεων επομένως θα είναι το θερμοκρασιακό εύρος, για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, εύρος το οποίο θα αγγίζει τους 32°C – 6°C = 26 ολόκληρους °C.

Θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις μέχρι το Σαββατοκύριακο

Κατά διαστήματα θα βρέχει σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι τουλάχιστον και το Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν και διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Ενδέχεται όμως να υπάρξει και συνέχεια μετά από αυτό, δηλαδή να εκδηλώνονται βροχές έως και τα μέσα στης επόμενης εβδομάδας. Όλα θα τα δείξουν τα επόμενα “τρεξίματα” των προγνωστικών μοντέλων. Δεν φαίνεται με λίγα λόγια να έρχεται ακόμη η «καθαρή» άνοιξη…»

Πηγή: Καλλιάνος: Το σπάνιο φαινόμενο που θα συμβεί την Πέμπτη -Στα βόρεια θα χιονίζει, στα νότια θα έχει καύσωνα, 32 βαθμούς [χάρτες] | iefimerida.gr

Tags: καιρος
Previous Post

Πόλεμος κυβέρνησης δικαιοσύνης για τα θρησκευτικά

Next Post

Γούνα: Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΕΓ και Σύνδεσμο Γουνοποιών “Προφήτης Ηλίας”

Next Post
σεγ Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών

Γούνα: Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΕΓ και Σύνδεσμο Γουνοποιών "Προφήτης Ηλίας"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr