• Latest
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση σπατάλησε μια ιστορική δυνατότητα αλλαγής της χώρας, υποκλινόμενη στα συμφέροντα που κερδοσκοπούν σε βάρος της»

16 Ιουλίου 2025
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

7 Αυγούστου 2025

Ηλιοτρόπιο – Ανθίζοντας Μαζί. Το νέο κέντρο ειδικών θεραπειών στα Γρεβενά

7 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ

7 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός – Παραβίασε  περιοριστικούς όρους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

7 Αυγούστου 2025
Στην κοινή συνεδρίαση ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αίτημα Παράτασης για την καύση σκουπιδιών

7 Αυγούστου 2025
Αιθέρια open – Ευχαριστήρια επιστολή

Αιθέρια open – Ευχαριστήρια επιστολή

7 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 08 Αυγούστου

7 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

7 Αυγούστου 2025
Το ευχαριστήριο της μικρής Αθηνάς στο Δήμαρχο Βοΐου για τις κούνιες

Το ευχαριστήριο της μικρής Αθηνάς στο Δήμαρχο Βοΐου για τις κούνιες

7 Αυγούστου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: «DIONYSOS LIVE» 

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: «DIONYSOS LIVE» 

7 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Γρεβενά: Πήγε σε βενζινάδικο κι έκλεψε το ψυγείο!

7 Αυγούστου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Να ανακληθεί η πειθαρχική δίωξη δασκάλας απεργού στην Καστοριά

7 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση σπατάλησε μια ιστορική δυνατότητα αλλαγής της χώρας, υποκλινόμενη στα συμφέροντα που κερδοσκοπούν σε βάρος της»

sierafm by sierafm
16 Ιουλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 – Εισήγηση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα, μίλησε σήμερα στη Βουλή ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Κώδικας Φορολογίας Περιουσίας».

Όπως τόνισε η κ. Βέττα, η κυβέρνηση επιχειρεί συνεχώς να διαστρεβλώσει την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι, με σκοπό να κατασκευάσει μια εξωραϊσμένη, ανυπόστατη εικόνα. Όμως η αλήθεια είναι -και αποδεικνύεται πλέον από έρευνες σε όλους τους δείκτες- ότι στον πυρήνα της  εφαρμοσμένης πολιτικής της βρίσκεται μόνο η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και του 10% των υψηλών εισοδημάτων. Μόνο γι’ αυτά εργάζεται, μόνο γι’ αυτά νομοθετεί, μόνο αυτά ευνοεί.

Τα αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ στην αγοραστική δύναμη, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, τις μεταφορές, η αύξηση του ιδιωτικού χρέους κατά μερικά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, οι οφειλές ρεκόρ στον ΕΦΚΑ, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, η διανομή μερισμάτων δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες, τα καρτέλ, είναι μερικοί μόνο ενδεικτικοί δείκτες και αριθμοί για την “αποτελεσματικότητα” των κυβερνητικών πολιτικών, αλλά και για το πρόσημο των παρεμβάσεων ή των αδρανειών της.

Αυτά είναι τα επιτεύγματά της, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία, με το χρέος ρυθμισμένο και με 37 δις ευρώ στα ταμεία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την θέσπιση του Ταμείου Ανάκαμψης, με χαμηλά επιτόκια δανεισμού, κ.ά. “Η κυβέρνηση σπατάλησε μια ιστορική δυνατότητα αλλαγής της χώρας“, όπως επισήμανε η Βουλευτής, και αυτό δεν εξωραίζεται με κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα. 

Με αφορμή τις κωδικοποιούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου η κυρία Βέττα εστίασε την κριτική της στις κυβερνητικές πολιτικές σε επιμέρους ζητήματα, όπως είναι η κρίση στη στέγη, που βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, οι ανισότητες στη φορολογία εισοδήματος, οι φοροαπαλλαγές άνω των 6 δις που έχουν κατευθυνθεί στις υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες και η δήθεν μεταρρύθμιση του “περιουσιολογίου” που ακόμα αναμένεται -εδώ και έξι χρόνια!- από το κατά τα άλλα “επιτελικό κράτος” του κυρίου Μητσοτάκη.

Κλείνοντας, η Καλλιόπη Βέττα, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία, σημείωσε ότι από το 2019 και μετά η ανισότητα αυξάνεται, οι αποκλίσεις μεγαλώνουν και η χώρα μας συνεχίζει να χάνει το εξισορροπητικό στοιχείο που σταδιακά είχε καταφέρει να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη, συνεπής στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, υποκλίνεται στα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν σε βάρος της παραγωγικής βάσης της χώρας, αγνοώντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

“Ωστόσο, ο βασιλιάς είναι εδώ και καιρό γυμνός. Η κοινωνική απονομιμοποίηση θα δώσει την θέση της στην πολιτική και το  βάρος της αποκατάστασης της δικαιοσύνης –και στον φορολογικό τομέα- θα το αναλάβει η επόμενη, προοδευτική κυβέρνηση, όπως συνέβη και το 2015-19.”, κατέληξε η Βουλευτής.

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 22 Ιουλίου 2025

Next Post

Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025

Next Post
Ψάρεμα

Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”
  • Ηλιοτρόπιο – Ανθίζοντας Μαζί. Το νέο κέντρο ειδικών θεραπειών στα Γρεβενά
  • Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ
  • Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός – Παραβίασε  περιοριστικούς όρους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αίτημα Παράτασης για την καύση σκουπιδιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr