• Latest

Καλλιόπη Βέττα: Το νέο Ε.Σ.Ε.Κ. και η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης και της Δ.Ε.Η. δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για την τηλεθέρμανση στην Π.Ε. Κοζάνης 

18 Νοεμβρίου 2023
Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

13 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Πέμπτη 14 Αυγούστου

13 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά

13 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

13 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα ακόμα κυβερνητικό δώρο στους ολιγάρχες»

13 Αυγούστου 2025
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

13 Αυγούστου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Μπασακσεχίρ – Βίκινγκ: Μάχη για την πρόκριση στην Πόλη

13 Αυγούστου 2025
ΑΡΣΙΣ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο γκράφιτι της ομάδας SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

13 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 13 Αύγουστου

13 Αυγούστου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; 5 αλήθειες για το αδυνάτισμα που πρέπει να γνωρίζετε

13 Αυγούστου 2025
Αεροπλάνο πυροσβεστικής

Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-515 στον Καναδά

13 Αυγούστου 2025
Γρεβενά:  Φεστιβάλ Τόπος

Γρεβενά: Φεστιβάλ Τόπος

13 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλλιόπη Βέττα: Το νέο Ε.Σ.Ε.Κ. και η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης και της Δ.Ε.Η. δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για την τηλεθέρμανση στην Π.Ε. Κοζάνης 

sierafm by sierafm
18 Νοεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
21
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναντήσεις με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και την Δ.Ε.ΤΗ.Π.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα πραγματοποίησε συναντήσεις με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης και την Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.).

Ειδικότερα, συναντήθηκε αρχικά με την Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Γιάννα Γκανάτσα και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Ζαφείρη, ενώ στην Πτολεμαΐδα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΤΗ.Π. κ. Δημήτρη Καρακασίδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Νίκο Πετρίδη.

Στις συναντήσεις κυριάρχησε η αγωνία σχετικά με το μέλλον της τηλεθέρμανσης, δεδομένου της επίσπευσης του κλεισίματος των μονάδων που προτείνεται με το νέο Ε.Σ.Ε.Κ. και την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης και της Δ.Ε.Η. να καταθέσουν ένα σαφές και ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, στην συνάντηση με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. τονίστηκε ότι ενδεχόμενο κλείσιμο των μονάδων θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην  τηλεθέρμανση, με το ζήτημα του κόστους υποδομών και χρήσης να είναι ακόμη αδιευκρίνιστο και επισφαλές, την ώρα μάλιστα που οι οφειλές προς τη Δ.Ε.Η. -λόγω ενεργειακής επιβάρυνσης (CO2, κόστος αγοράς πετρελαίου και ρήτρα αναπροσαρμογής)- έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Τέλος, ανησυχία εκφράστηκε για το διάδοχο διαδημοτικό σχήμα της τηλεθέρμανσης, καθώς ακόμη δεν υφίσταται καμία πρωτοβουλία, μια καθυστέρηση που, προσώρας. αφήνει εντελώς ακάλυπτους τους χρήστες της τηλεθέρμανσης, για τα έτη 2024-2026.

Στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. συζητήθηκαν τα ίδια ζητήματα, με την ασάφεια και το χρονικό κενό να προκαλούν ανησυχία ενώ εκφράστηκαν αγωνίες για την ακρίβεια στο κόστος του ρεύματος, καθώς για τρίτη χρόνια θα δουλέψουν οι ηλεκτρολέβητες. Παράλληλα, συζητήθηκε το μεγάλο κόστος στην αγορά της μεγαβατώρας από την δημοτική επιχείρηση (την ώρα π.χ. που οι μεγάλες βιομηχανίες απολαμβάνουν πολύ χαμηλότερης τιμής), ενώ ανέκυψαν ερωτήματα για το γεγονός ότι το Τ.Ε.Μ. δεν καλύπτει καθόλου, ως όφειλε, τα λειτουργικά κόστη της τηλεθέρμανσης.

Τέλος, από όλους τους συνομιλητές, συνομολογήθηκε ότι η τηλεθέρμανση πρέπει να προστατευτεί καθώς είναι ανταπόδοση της ΔΕΗ στην περιοχή, η οποία για χρόνια προμήθευε την εταιρία και την χώρα με άφθονη και προσιτή ενέργεια, με  δυσανάλογο κόστος για την Δυτική Μακεδονία και τους κατοίκους της.

H κ. Βέττα τόνισε ότι τα μαύρα σύννεφα γύρω από την τηλεθέρμανση  πυκνώνουν, με ευθύνη της Δ.Ε.Η., του Υπουργείου και των αρμόδιων φορέων. Επεσήμανε ότι τα προβλήματα με την καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης για το ΣΗ.Θ.Υ.Α., οι δυστοκίες στην πλήρη εμπορική λειτουργία της Πτολεμαΐδας V και οι οικονομικές  απαιτήσεις της Δ.Ε.Η. για να συνεχίσει να λειτουργεί τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου, συνιστούν προβλήματα που εν μέρει μόνο  απαντήθηκαν στην  κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε απευθύνει προς το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ εκκρεμεί, βέβαια, και η απάντηση στην ερώτηση για την υποστελέχωση της Δ.Ε.ΤΗ.Π., που κατέθεσε στις 10 Νοεμβρίου.

Τέλος, η Βουλευτής τόνισε ότι θα καταθέσει, ξανά, επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της τηλεθέρμανσης και του Ε.Σ.Ε.Κ, αναζητώντας οριστικές απαντήσεις για την αδιάλειπτη και προσιτή λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Π.Ε. Κοζάνης και την κάλυψη του πρόσθετου λειτουργικού κόστους στις δημοτικές επιχειρήσεις, λόγω της κυβερνητικής κωλυσιεργίας.

Tags: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
Previous Post

Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) πόλης Καστοριάς για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027

Next Post

Υπογραφή σύμβασης από τον Γ. Κασαπίδη για το έργο «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης πλωτών εγκαταστάσεων και αντλιοστασίου αρδευτικού Ιμέρων

Next Post
Υπογραφή σύμβασης από τον Γ. Κασαπίδη για το έργο «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης πλωτών εγκαταστάσεων και αντλιοστασίου αρδευτικού Ιμέρων

Υπογραφή σύμβασης από τον Γ. Κασαπίδη για το έργο «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης πλωτών εγκαταστάσεων και αντλιοστασίου αρδευτικού Ιμέρων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Πέμπτη 14 Αυγούστου
  • Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά
  • 4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα ακόμα κυβερνητικό δώρο στους ολιγάρχες»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr