• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καρκίνος εντέρου: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο

19 Φεβρουαρίου 2021
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Νέο Προσοντολόγιο: Για πρώτη φορά διορισμοί στο Δημόσιο για δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους νέων πανεπιστημιακών τμημάτων

21 Ιουλίου 2025
Καιρός: Έρχεται «βουτιά» 10 βαθμών μετά τον μίνι καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους εν όψει καύσωνα από το υπουργείο Εργασίας

21 Ιουλίου 2025
εξετασεις βασεις

Βάσεις εισαγωγής 2025: Ανακοινώνονται την Παρασκευή – Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις

21 Ιουλίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Κύμα καύσωνα στη χώρα: Τι είναι η θερμική εξάντληση – Συμπτώματα και αντιμετώπιση

21 Ιουλίου 2025
ασθενοφορο

Εντοπίστηκε σορός γυναίκας σε ταράτσα πολυκατοικία

21 Ιουλίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Συντάξεις: Κρυφές εκκρεμότητες στον επανυπολογισμό – Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνουν

21 Ιουλίου 2025
,φαγητο,καταστήματα εστιατορια

Καταγγελία Ελληνίδας τουρίστριας: Πλήρωσε 17,5 ευρώ για μια χωριάτικη στην Πάρο

21 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

21 Ιουλίου 2025
ΔΕΗ ΡΕΥΜΑ ΠΥΛΩΝΕΣ

Ο παρατεταμένος καύσωνας φέρνει συναγερμό για blackout και διακοπές ρεύματος

21 Ιουλίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Διάθεση κλιματιζόμενων χώρων και μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για Υψηλές Θερμοκρασίες

20 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2024

Δήμος Κοζάνης: Άλλες 75 στειρώσεις αδέσποτων ζώων, δεσποζόμενων ζώων

20 Ιουλίου 2025
Δήμος Γρεβενών: 51 χρόνια μετά τον “Αττίλα” – Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ

Δήμος Γρεβενών: 51 χρόνια μετά τον “Αττίλα” – Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ

20 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρκίνος εντέρου: Ποιες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο

sierafm by sierafm
19 Φεβρουαρίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται στο χαμηλότερο μέρος του πεπτικού συστήματος.

Τα αίτια που προκαλούν καρκίνο στο παχύ έντερο δεν είναι πάντοτε σαφή.

Σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξή του παίζουν οι γενετικές ασθένειες του εντέρου, οι χρόνιες κολίτιδες και οι πολύποδες στο έντερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κίνδυνος εξέλιξής τους σε καρκίνο του παχέος εντέρου είναι υψηλός.

Έρευνες αναφέρουν ότι η νόσος μπορεί να σχετίζεται και με τον παράγοντα της κακής διατροφής του ατόμου. Η αυξημένη κατανάλωση σε ζωικό λίπος και η χαμηλή πρόσληψη φυτικών ινών, δηλαδή λαχανικών, φρούτων και οσπρίων, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο παχύ έντερο.

Όχι: Αλκοόλ και κόκκινο κρέας

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέθηκε με αύξηση του κινδύνου κατά σχεδόν 60%, ενώ η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αύξησε περαιτέρω τον κίνδυνο κατά περισσότερο από 10%.

Ναι: Φυτικές ίνες

Αντίθετα, η υψηλή πρόσληψη ασβεστίου, φυτικών ινών και γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά περίπου 20%.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, Nathorn Chaiyakunapruk, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη αυξημένης πρόσληψης φρούτων, λαχανικών, δημητριακών και γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά και μείωσης του κόκκινου κρέατος και του αλκοόλ για τον περιορισμό του κινδύνου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η υψηλή πρόσληψη διατροφικού ασβεστίου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο κατά 23% σε σύγκριση με τη χαμηλότερη πρόσληψη.

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών αντίστοιχα, φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο κατά 16% σε σύγκριση με τη χαμηλότερη πρόσληψη, ενώ η υψηλή πρόσληψη γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο κατά 19%.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Network Open

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Πότε ο ΕΦΚΑ βάζει κόφτη στη σύνταξη χηρείας

Next Post

Προσλήψεις 4 ατόμων στην ΕΦΑ Κοζάνης

Next Post
ΑΝΑΣΚΑΦΗ

Προσλήψεις 4 ατόμων στην ΕΦΑ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέο Προσοντολόγιο: Για πρώτη φορά διορισμοί στο Δημόσιο για δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους νέων πανεπιστημιακών τμημάτων
  • Έκτακτα μέτρα για τους εργαζομένους εν όψει καύσωνα από το υπουργείο Εργασίας
  • Βάσεις εισαγωγής 2025: Ανακοινώνονται την Παρασκευή – Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις
  • Κύμα καύσωνα στη χώρα: Τι είναι η θερμική εξάντληση – Συμπτώματα και αντιμετώπιση
  • Εντοπίστηκε σορός γυναίκας σε ταράτσα πολυκατοικία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr