• Latest

Καστοριά: Δις ισόβια στον αστυνομικό για το φόνο του ταξιτζή

2 Μαρτίου 2018
Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες

9 Αυγούστου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Εξαίρεση υποχρέωσης ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια της Εορδαίας

9 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά

9 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

9 Αυγούστου 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

9 Αυγούστου 2025
Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

9 Αυγούστου 2025
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

9 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο

9 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

9 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ξένοι τουρίστες εκβίασαν ιδιοκτήτη καταλύματος – Ζητούσαν 700 ευρώ για να μην τον δυσφημίσουν στο διαδίκτυο

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καστοριά: Δις ισόβια στον αστυνομικό για το φόνο του ταξιτζή

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ποινή της δις ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον ειδικό φρουρό, που πριν ένα χρόνο (10/3/2017) είχε σκοτώσει οδηγό Ταξί σε αγροτική περιοχή της Λεύκης Καστοριάς, όπου τον είχε οδηγήσει, προκειμένου να τον ληστέψει, επέβαλλε ομόφωνα σήμερα (Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης

Επίσης το Δικαστήριο επέβαλλε επιπρόσθετα την ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και άσκοπων πυροβολισμών εκτός Υπηρεσίας, ενώ υπέβαλλε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Εν των μεταξύ την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, του ειδικού φρουρού, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης.

Η εισαγγελέας απέρριψε την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του κατηγορουμένου για «μειωμένο καταλογισμό», κάνοντας λόγο για «παντελώς αβάσιμη» εκδοχή, καθώς όπως είπε ο κατηγορούμενος δεν είχε «νοσηρή κατάσταση, πριν και μετά το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την πραγματογνωμοσύνη του ψυχίατρου των Φυλακών Φελλίου Γρεβενών, όπου είναι έγκλειστος ο ειδικός φρουρός, επισήμανε ότι η αγχώδης διαταραχή που επικαλείται για τον κατηγορούμενο είναι «συνηθισμένη» για τα επαγγέλματα αυτά όπως του αστυνομικού.

Στην ίδια γραμμή ήταν και η αγόρευση του συνηγόρου της οικογένειας του άτυχου οδηγού Ταξί, ο οποίος όπως είπε «ο κατηγορούμενος προτίμησε τη λύση του τρελού, αντί να πει όλη την αλήθεια». Μάλιστα έκανε λόγο για «ψυχρό δολοφόνο», γιατί όπως τόνισε «δεν άφησε κανένα περιθώριο στον οδηγό ταξί με 45άρι, που είναι όπλο εκτελεστών». Ακόμη έκανε λόγο για «σκαρίφημα» το πόρισμα του ψυχιάτρου των φυλακών.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε για μια ακόμη φορά από το Δικαστήριο να διατάξει ιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική του κατάσταση, ενώ έκανε λόγο για «ελαττωμένο καταλογισμό των πράξεων» του ειδικού φρουρού, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ως κίνητρο τη ληστεία αλλά και δεν είχε «συνείδηση όταν πυροβόλησε το θύμα».

Μάλιστα ζήτησε από το Δικαστήριο να υπάρξει ελαφρυντικό στην ποινή, όχι μόνο για τον έντιμο πρότερο βίο και την εκτέλεση των καθηκόντων του, αλλά και για τη μετέπειτα συμπεριφορά του ως έγκλειστου των Φυλακών.

Στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός, αρχικά τόνισε ότι δε θυμάται αν το πυροβόλησε τον οδηγό ταξί, γιατί όπως είπε «δεν ήταν ο εαυτός του», μπροστά στην αγωνία του να βρει 200 ευρώ, που του «ζήτησε επίμονα την προηγούμενη ημέρα η πρώην σύζυγός του, προκειμένου να πάει στο κομμωτήριο, αλλά και να αγοράσει ποτά».

Σε ότι αφορά την τοποθεσία που επέλεξε, είπε ότι ήταν οικογενειακό χωράφι, στο οποίο είχε να πάει αρκετά χρόνια και το έκανε με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει εργαλεία από το αντλιοστάσιο.

Άφησε όπως ανέφερε τον άτυχο οδηγό ταξί να προχωρήσει μπροστά και του ζήτησε αμέσως τα λεφτά του και θόλωσε όταν αυτός κινήθηκε προς το μέρος του. Όταν δε συνειδητοποίησε την πράξη του, πέρασαν όπως είπε πολλές σκέψεις από το μυαλό του, από το να αυτοκτονήσει μέχρι και να παραδοθεί.

Αφού επέστρεψε με ταξί στην πόλη ζήτησε και πήρε όπως είπε 200 ευρώ δανεικά από ένα φίλο του και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, αφού πρώτα έκανε τις αγορές των ποτών.

Μάλιστα πήρε όπως είπε την απόφαση να παραδοθεί στην Αστυνομία δύο ώρες αργότερα και μάλιστα πήγε στο χώρο του εγκλήματος, μετά το τηλεφώνημα της Αστυνομίας, ότι αυτό έγινε σε χωράφι του πατέρα του. Εκεί φοβήθηκε να το κάνει όπως τόνισε, γιατί υπήρχε πολύς κόσμος, πέρα από την Αστυνομία και έτσι επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του.

Ο ίδιος κατάλαβε ότι στενεύει ο κύκλος της Αστυνομίας γύρω από το πρόσωπό του, όταν τον ειδοποίησαν να ξαναπάει για… υπηρεσία μετά τα μεσάνυχτα, από τη συμπεριφορά των συναδέλφων, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Μάλιστα ανέφερε ότι αμέσως το παραδέχτηκε και πλέον έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του και τίθεται στη Δικαιοσύνη για να κριθεί.

«Το έχω καταλάβει και μετανιώνω για ότι έκανα. Ζητάω συγνώμη από όλους, την οικογένεια του θύματος, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος ειδικός φρουρός, που στις 16 Ιουλίου 2014 είχε πυροβολήσει το Νίκο Μαζιώτη και ήταν αυτός που τον συνέλαβε.

Τόσο η σύλληψη του Μαζιώτη, όσο και η πρώτη του σύλληψη που ήταν ένας ληστής που του επιτέθηκε, όπως είπε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι, στάθηκαν αφορμή να είναι «παρορμητικός στις επιχειρήσεις», ενώ έκανε λόγο και δύσκολες παιδικές καταστάσεις που πέρασε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Tags: Καστοριά
Previous Post

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Τουρκίας – Είχε στο ψυγείο λαθρομετανάστες!!

Next Post

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Next Post
ΣΤΡΑΤΟΣ

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Εξαίρεση υποχρέωσης ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια της Εορδαίας
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά
  • Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση
  • Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr