• Latest

Καστοριά: Δις ισόβια στον αστυνομικό για το φόνο του ταξιτζή

2 Μαρτίου 2018
Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

4 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Η επίσκεψη των κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη συνοψίζεται σε μια φράση: Μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια ωραία ιστορία»

4 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

4 Μαρτίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Παθητικός θεατής η περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, μετά και τη νέα άδικη και παράλογη απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων, λόγω ευλογιάς, στις κτηνοτροφικές μονάδες της ΠΕ Κοζάνης έως τα τέλη Ιουνίου

4 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Φλώρινα: Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ελβετικών Αρχών

4 Μαρτίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Οι πόζες περιττεύουν μπροστά στην πραγματικότητα

4 Μαρτίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

1 θανατηφόρο τροχαίο στον Μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

4 Μαρτίου 2026
Συνεργασία και στήριξη της έρευνας στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης του ΕΛΙΔΕΚ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συνεργασία και στήριξη της έρευνας στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης του ΕΛΙΔΕΚ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

4 Μαρτίου 2026
ΔΥΠΑ

Επίδομα 758 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ποιοι και πώς μπορούν να το λάβουν

4 Μαρτίου 2026
ΝΕΡΟ

5 σημάδια ότι δεν πίνετε αρκετό νερό – Μην τα αγνοείτε!

4 Μαρτίου 2026
Στη Φλώρινα η παρουσίαση της νέας δράσης της ΕΥΔΑΜ για τη στήριξη των ΜμΕ

Στη Φλώρινα η παρουσίαση της νέας δράσης της ΕΥΔΑΜ για τη στήριξη των ΜμΕ

4 Μαρτίου 2026
Νέος τομέας Εφοδιαστικής στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καστοριάς

Ρόνας Ι.: Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα από ξένες εταιρίες ειδικού σκοπού (FUNDS) του N. 3156/2003 προυποθέτει και απόκτηση ελληνικού ΑΦΜ από την ΑΑΔΕ

4 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καστοριά: Δις ισόβια στον αστυνομικό για το φόνο του ταξιτζή

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ποινή της δις ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον ειδικό φρουρό, που πριν ένα χρόνο (10/3/2017) είχε σκοτώσει οδηγό Ταξί σε αγροτική περιοχή της Λεύκης Καστοριάς, όπου τον είχε οδηγήσει, προκειμένου να τον ληστέψει, επέβαλλε ομόφωνα σήμερα (Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης

Επίσης το Δικαστήριο επέβαλλε επιπρόσθετα την ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αλλά και άσκοπων πυροβολισμών εκτός Υπηρεσίας, ενώ υπέβαλλε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Εν των μεταξύ την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, του ειδικού φρουρού, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κοζάνης.

Η εισαγγελέας απέρριψε την υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου του κατηγορουμένου για «μειωμένο καταλογισμό», κάνοντας λόγο για «παντελώς αβάσιμη» εκδοχή, καθώς όπως είπε ο κατηγορούμενος δεν είχε «νοσηρή κατάσταση, πριν και μετά το έγκλημα».

Σε ότι αφορά την πραγματογνωμοσύνη του ψυχίατρου των Φυλακών Φελλίου Γρεβενών, όπου είναι έγκλειστος ο ειδικός φρουρός, επισήμανε ότι η αγχώδης διαταραχή που επικαλείται για τον κατηγορούμενο είναι «συνηθισμένη» για τα επαγγέλματα αυτά όπως του αστυνομικού.

Στην ίδια γραμμή ήταν και η αγόρευση του συνηγόρου της οικογένειας του άτυχου οδηγού Ταξί, ο οποίος όπως είπε «ο κατηγορούμενος προτίμησε τη λύση του τρελού, αντί να πει όλη την αλήθεια». Μάλιστα έκανε λόγο για «ψυχρό δολοφόνο», γιατί όπως τόνισε «δεν άφησε κανένα περιθώριο στον οδηγό ταξί με 45άρι, που είναι όπλο εκτελεστών». Ακόμη έκανε λόγο για «σκαρίφημα» το πόρισμα του ψυχιάτρου των φυλακών.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε για μια ακόμη φορά από το Δικαστήριο να διατάξει ιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική του κατάσταση, ενώ έκανε λόγο για «ελαττωμένο καταλογισμό των πράξεων» του ειδικού φρουρού, επισημαίνοντας ότι δεν είχε ως κίνητρο τη ληστεία αλλά και δεν είχε «συνείδηση όταν πυροβόλησε το θύμα».

Μάλιστα ζήτησε από το Δικαστήριο να υπάρξει ελαφρυντικό στην ποινή, όχι μόνο για τον έντιμο πρότερο βίο και την εκτέλεση των καθηκόντων του, αλλά και για τη μετέπειτα συμπεριφορά του ως έγκλειστου των Φυλακών.

Στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός, αρχικά τόνισε ότι δε θυμάται αν το πυροβόλησε τον οδηγό ταξί, γιατί όπως είπε «δεν ήταν ο εαυτός του», μπροστά στην αγωνία του να βρει 200 ευρώ, που του «ζήτησε επίμονα την προηγούμενη ημέρα η πρώην σύζυγός του, προκειμένου να πάει στο κομμωτήριο, αλλά και να αγοράσει ποτά».

Σε ότι αφορά την τοποθεσία που επέλεξε, είπε ότι ήταν οικογενειακό χωράφι, στο οποίο είχε να πάει αρκετά χρόνια και το έκανε με το πρόσχημα ότι ήθελε να πάρει εργαλεία από το αντλιοστάσιο.

Άφησε όπως ανέφερε τον άτυχο οδηγό ταξί να προχωρήσει μπροστά και του ζήτησε αμέσως τα λεφτά του και θόλωσε όταν αυτός κινήθηκε προς το μέρος του. Όταν δε συνειδητοποίησε την πράξη του, πέρασαν όπως είπε πολλές σκέψεις από το μυαλό του, από το να αυτοκτονήσει μέχρι και να παραδοθεί.

Αφού επέστρεψε με ταξί στην πόλη ζήτησε και πήρε όπως είπε 200 ευρώ δανεικά από ένα φίλο του και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, αφού πρώτα έκανε τις αγορές των ποτών.

Μάλιστα πήρε όπως είπε την απόφαση να παραδοθεί στην Αστυνομία δύο ώρες αργότερα και μάλιστα πήγε στο χώρο του εγκλήματος, μετά το τηλεφώνημα της Αστυνομίας, ότι αυτό έγινε σε χωράφι του πατέρα του. Εκεί φοβήθηκε να το κάνει όπως τόνισε, γιατί υπήρχε πολύς κόσμος, πέρα από την Αστυνομία και έτσι επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του.

Ο ίδιος κατάλαβε ότι στενεύει ο κύκλος της Αστυνομίας γύρω από το πρόσωπό του, όταν τον ειδοποίησαν να ξαναπάει για… υπηρεσία μετά τα μεσάνυχτα, από τη συμπεριφορά των συναδέλφων, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Μάλιστα ανέφερε ότι αμέσως το παραδέχτηκε και πλέον έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του και τίθεται στη Δικαιοσύνη για να κριθεί.

«Το έχω καταλάβει και μετανιώνω για ότι έκανα. Ζητάω συγνώμη από όλους, την οικογένεια του θύματος, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος ειδικός φρουρός, που στις 16 Ιουλίου 2014 είχε πυροβολήσει το Νίκο Μαζιώτη και ήταν αυτός που τον συνέλαβε.

Τόσο η σύλληψη του Μαζιώτη, όσο και η πρώτη του σύλληψη που ήταν ένας ληστής που του επιτέθηκε, όπως είπε με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τον στο χέρι, στάθηκαν αφορμή να είναι «παρορμητικός στις επιχειρήσεις», ενώ έκανε λόγο και δύσκολες παιδικές καταστάσεις που πέρασε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Tags: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Previous Post

Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής: Συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Τουρκίας – Είχε στο ψυγείο λαθρομετανάστες!!

Next Post

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Next Post
ΣΤΡΑΤΟΣ

Σε τουρκική φυλακή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Προειδοποίηση του αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η επίσκεψη των κυβερνητικών στελεχών στην Κοζάνη συνοψίζεται σε μια φράση: Μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει μια ωραία ιστορία»
  • Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Κασαπίδης: Παθητικός θεατής η περιφερειακή αρχή Αμανατίδη, μετά και τη νέα άδικη και παράλογη απόφαση για παράταση των περιοριστικών μέτρων, λόγω ευλογιάς, στις κτηνοτροφικές μονάδες της ΠΕ Κοζάνης έως τα τέλη Ιουνίου
  • Φλώρινα: Σύλληψη 41χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ελβετικών Αρχών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr