• Latest
κινηση απελαστε το ρατσισμό

Καταγγελία της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας – Όχι στην απόπειρα τρομοκράτησης αγωνιστών!

2 Μαρτίου 2019
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελία της «Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας – Όχι στην απόπειρα τρομοκράτησης αγωνιστών!

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κινηση απελαστε το ρατσισμό
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας καταγγέλλει τη στοχοποίηση του μέλους της Αλέξη Λιοσάτου από ακροδεξιούς εθνικιστές και φασίστες της πόλης.

Το ακροδεξιό-εθνικιστικό μόρφωμα «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας προχώρησαν τις προάλλες στην κατασκευή εθνικιστικού γκράφιτι στον τοίχο του γηπέδου της πόλης. Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν πάνω στο γκράφιτι το σύνθημα: «Έθνη και Θρησκεία γεμίσατε τη γη ανθρώπινα σφαγεία». Η αντίδραση των “Πτολεμαίων”, τοπικών ΜΜΕ αλλά και του Δήμου Πτολεμαϊδας ήταν υστερία και προσπάθεια εκφοβισμού: Μηνύσεις για προσβολή εθνικού συμβόλου (μιας ζωγραφισμένης σημαίας) και για φθορά δημόσιας περιουσίας, «υπόσχεση» για τοποθέτηση καμερών για να φυλάνε …το γκράφιτι.

Πρόκειται για κινήσεις αντιδημοκρατικής εκτροπής.

Σίγουρα ο εθνικισμός και ο φασισμός δεν καταπολεμώνται με βραδυνό “ανταρτοπόλεμο” spray πάνω στους τοίχους. Χρειάζονται πολιτικά επιχειρήματα και ενημέρωση εκεί όπου ζει και δουλεύει ο κόσμος, χρειάζονται μαζικοί ταξικοί αγώνες. Όμως όταν ακροδεξιοί τυγχάνουν πλήρους κάλυψης από τις τοπικές αρχές, έχουμε όλοι χρέος να πάρουμε θέση. Αυτό έκανε και το μέλος της ΚΑΡ, ο Αλέξης Λιοσάτος.

Ο ΑΛ προχώρησε σε σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που καταδίκαζε την ακροδεξιά κατρακύλα του Δήμου και εναντιωνόταν στην απόπειρα στοχοποίησης και τρομοκράτησης αντιεθνικιστών.

Ακροδεξιοί διοχέτευσαν το σχόλιο στην εφημερίδα «Πτολεμαίος», η οποία το δημοσιοποίησε (μαζί με τη φωτογραφία του ΑΛ), ώστε να στοχοποιηθεί πολιτικά, προσωπικά κι επαγγελματικά.

Τη δημοσιοποίηση ακολούθησαν δεκάδες απειλές για τη ζωή, τη δουλειά και το σπίτι του μέλους μας, βρισιές και καμπάνια συκοφαντικής δυσφήμισης από φασίστες και πάσης φύσεως “μακεδονομάχους” σε προσωπικά μηνύματα και σε διάφορες εθνικιστικές σελίδες.

Κύκλοι της τοπικής δεξιάς με πολιτικό κέντρο την Ακροδεξιά προσπαθούν  να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη από αυτή που έχουν οι ίδιοι: ότι η γειτονική χώρα πρέπει να ονομάζεται «Σκόπια», ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να παριστάνει τον νονό των Βαλκανίων με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, ακόμα και ότι χρειάζεται ένα στρατιωτικό “ντου” εδώ και τώρα για “να πάρουμε τα Σκόπια”.

Προχωράνε σε στοχοποίηση των “εσωτερικών εχθρών”: ανθρώπων με διαφορετική άποψη, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και γνώμης. Ήδη στις 28/2 ο ΑΛ βρήκε βανδαλισμένες την επαγγελματική πινακίδα του καθώς και του πατέρα του, όπως και το θυροτηλέφωνό τους.  Ανεξάρτητα από τις απόψεις του καθενός σε σχέση με το “Μακεδονικό”, ο φασισμός απειλεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες όλων μας.

Συγκροτείται κι αποθρασύνεται, ακριβώς επειδή υπάρχει η ατιμωρησία του, με σοβαρές κρατικές-κυβερνητικές ευθύνες. Στην Πτολεμαΐδα μια χούφτα φανατισμένοι εθνικιστές ακροδεξιοί, ανάμεσά τους πρώην και νυν Χρυσαυγίτες, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με την κάλυψη τοπικών συμφερόντων και μηχανισμών. Πρόκειται για εικόνες που προμηνύουν ακόμα χειρότερα στο μέλλον αν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τοπικούς φορείς και κόμματα της αριστεράς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ακροδεξιά και φασιστική τρομοκρατία. Σήμερα ο στόχος είναι ένα μέλος της ΚΑΡ, αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε εκφράσει μια διαφορετική άποψη. Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή απάντηση στη φτώχεια, την ανεργία και στα μνημόνια, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική υπέρ των φτωχών και κατά των πλουσίων, αν δεν υπάρξει απάντηση στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Η ακροδεξιά τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Πτολεμαΐδας, 2/3/2019

Tags: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
Previous Post

Τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιάτιστας

Next Post

Στους τρεις επικρατέστερους για τη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης ο Πρωτοσύγκελος Εφραίμ

Next Post
ΕΦΡΑΙΜ

Στους τρεις επικρατέστερους για τη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης ο Πρωτοσύγκελος Εφραίμ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr