Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θέατρο κούκλας «Redicolo»
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Επίσκεψη κλιμακίου στον Δήμο Εορδαίας
Οριοθετήθηκε η φωτιά στην αγροτική περιοχή Πετρανών Κοζάνης
Κοζάνη: Η χαρά του αθλητισμού στη Δυτική Μακεδονία – Τελετή Βράβευσης Αθλητών
Δύο σοβαρά ατυχήματα στην Καστοριά – 65χρονος και 11χρονος διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση Δημοτικής Αρχής με Προέδρους Κοινοτήτων για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
Κοζάνη: Ενημερωτική εκδήλωση από το Ε.Β.Ε με θέμα: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»
Δήμος Βοΐου: Υπογραφή της σύμβασης του έργου «Επισκευή & Συντήρηση Δρόμου από Τ.Κ. Χρυσαυγής προς όρια Π.Ε. Γρεβενών»
Πολυτίμη Φαρμάκη
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)
Ενημερωτική κοινή σύσκεψη του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο σχετικά με τις επιπτώσεις της καύσης απορριμμάτων.  

Καταδικάστηκε για επίθεση με οξύ στον τρίχρονο γιο του

Ένας 40χρονος καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο σε κάθειρξη 16 ετών, επειδή οργάνωσε επίθεση με οξύ εναντίον του γιου του, ηλικίας τριών ετών, ώστε να εκδικηθεί την πρώην του σύζυγο.

Ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί προκειμένου να προστατευθεί η ανωνυμία του παιδιού, κι επιπλέον πέντε πρόσωπα κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο του Ουόρσεστερ, στην Αγγλία, ότι οργάνωσαν αυτήν την επίθεση με θειικό οξύ στοχεύοντας να «προκαλέσουν εγκαύματα, ακρωτηριασμό ή την παραμόρφωση» του μικρού αγοριού.

Το παιδάκι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο χέρι και το πρόσωπο και νοσηλεύτηκε μετά την επίθεση, που συνέβη τον περασμένο Ιούλιο σε ένα κατάστημα στο Ουόρσεστερ.

Ο πατέρας του είχε στρατολογήσει άλλους συνεργούς για να επιτεθούν στον γιο του, με στόχο να καταφέρει να βλέπει περισσότερο το παιδί αφού αποδείκνυε ότι η μητέρα του δεν ήταν ικανή να το φροντίσει.

Σε μια δήλωσή της που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, η μητέρα του 3χρονου είπε ότι φοβάται πως ο πρώην σύζυγός της θα τη σκοτώσει, εάν ποτέ αποφυλακιστεί. Άλλωστε, όπως επισήμανε, εκείνος την είχε απειλήσει δύο φορές ότι θα σκοτώσει εκείνη ή τα παιδιά τους.

«Η υγεία του γιου μου πάει καλά, είναι ένα ευτυχισμένο παιδί, όμως θα έχει ουλές για όλη τη ζωή του. Θα χρειάζεται να τον φροντίζουν συνεχώς» περιέγραψε η ίδια.

Ο δικαστής χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική», σημειώνοντας ότι «δεν έχει ξαναδεί μια υπόθεση όπου να εμπλέκεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που να βάζουν στο στόχαστρο ένα παιδί».

Μεταξύ των καταδικασθέντων βρίσκονται και τρεις άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών.

Ο δικαστής δήλωσε ότι οι άνδρες «στη συνέχεια, πέρασαν τη νύχτα γιορτάζοντας» μετά την επίθεση, «σαν κανείς από εσάς να αντιλαμβανόταν τις τερατώδεις πράξεις που έκανε».

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *