• Latest
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΚΚΕ: Μέτρα στήριξης στο Μποδοσάκειο

15 Μαρτίου 2020
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
Ένα Πλατινένιο και δύο χρυσά Βραβεία για τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης στα Water Awards 2025

Ένα Πλατινένιο και δύο χρυσά Βραβεία για τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης στα Water Awards 2025

30 Ιουνίου 2025
Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

Εορτή Αγίων Αναργύρων Κοζάνης

30 Ιουνίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «”Δύο μέτρα και δύο σταθμά” για τον αποκλεισμό καλλιεργειών από το Μέτρο 23»

30 Ιουνίου 2025
Χρυσή η Δήμητρα Καρπόζηλου από το Τσοτύλι στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας «Ευπατωριάδα Boxing Cup». Βίντεο

Γυμνασιο με Λ.Τ. Τσοτυλίου: Συγχαρητήρια στην Καρπόζηλου Δήμητρα

30 Ιουνίου 2025
καιρος

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας σήμερα με ισχυρούς ανέμους έως 8 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

30 Ιουνίου 2025
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εργαζόμενοι: Προσλήψεις και απολύσεις με διαδικασίες fast track – Οι αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

30 Ιουνίου 2025
IRIS, κινητο

IRIS: Τέλος χρόνου για τη σύνδεση ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Μέτρα στήριξης στο Μποδοσάκειο

sierafm by sierafm
15 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που σε συνθήκες πανδημίας και εξάπλωσης του κορονοϊού καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού και των εργαζομένων. Ωστόσο το φιλότιμο και οι άοκνες προσπάθειες του προσωπικού δεν αρκούν για να δοθεί η μάχη.

Το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» ονομάστηκε νοσοκομείο αναφοράς ενώ είναι γνωστό ότι παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού διατμηματικά αποτελούν μόνο προσωρινό μέτρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν λύση.

Αποτελούν τεράστιο εμπαιγμό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις γιατρών, την ώρα που στην υπάρχουσα προκήρυξη δεν περιλαμβάνεται ούτε μία πρόσληψη γιατρού.

Καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της πανδημίας χρειάζεται να ληφθούν άμεσα ενισχυμένα μέτρα με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων.

 

Μέτρα που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν:

  • Μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων άμεσα.
  • Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας (καθαρίστριες, βοηθών θαλάμου, προσωπικό πλυντηρίων) Επείγουσα επαναπρόσληψη των καθαριστριών που απολύθηκαν πριν λίγους μήνες και έχουν εμπειρία του χώρου και της εργασίας. Μονιμοποίηση των καθαριστριών που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
  • Αναβάθμιση της λειτουργίας της κουζίνας του νοσοκομείου αποκλειστικά με μόνιμους εργαζόμενους, μάγειρες, βοηθούς και τραπεζοκόμους σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Μόνο με τη ραγδαία αύξηση του προσωπικού μπορούν να εξασφαλιστούν ειδικές άδειες στους εργαζόμενους που φροντίζουν παιδιά, ηλικιωμένους ή αρρώστους στο σπίτι. Μόνο με την κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό μπορούν πραγματικά οι βαρέως πάσχοντες συνάδελφοι υγειονομικοί να μην εκτεθούν σε σοβαρό κίνδυνο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί επάρκεια, εάν επιβεβαιωθεί η αυξημένη πιθανότητα νόσησης του προσωπικού.
  • Άμεση ένταξη των επαγγελμάτων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που εργάζονται στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Εξασφάλιση των υλικών μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας σε όλο το προσωπικό όλων των τμημάτων (μάσκες, αντισηπτικό, στολές μίας χρήσης, όπου είναι απαραίτητο).
  • Πλήρη στελέχωση μόνιμων θέσεων ιατρών και λοιπού προσωπικού της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Εξοπλισμός των κέντρων υγείας με δυνατότητα ευρέως φάσματος εργαστηριακών εξετάσεων.
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό και αναλώσιμα υλικά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει έναν αντικειμενικό κίνδυνο, που έχει ορατές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Αυτές οι ελλείψεις δεν προέκυψαν τυχαία, δεν είναι αντικειμενικές. 

Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των ομίλων, για τη διασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων. 

Αυτή η πολιτική ακυρώνει στην πράξη τις μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, που υπάρχουν σήμερα, για την κάλυψη όλων των αναγκών πρόληψης και περίθαλψης του λαού.

Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης στον πληθυσμό για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων. Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στηρίζουν μόνο τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ επιφυλάσσουν καθεστώς “καραντίνας” για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Με απόφαση Περιφερειάρχη ενταντικοποιούνται τα μέτρα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού

Next Post

Γρεβενά: Κλειστά τα καταστήματα λόγω κορωνοϊού  COVID-19 μέχρι Τετάρτη 18 Μάρτιου 2020.

Next Post
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γρεβενά: Κλειστά τα καταστήματα λόγω κορωνοϊού  COVID-19 μέχρι Τετάρτη 18 Μάρτιου 2020.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας
  • Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς
  • Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις
  • Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων
  • 18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr