• Latest

ΚΚΕ: Προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης.

27 Σεπτεμβρίου 2017
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά

9 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

9 Αυγούστου 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

9 Αυγούστου 2025
Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

9 Αυγούστου 2025
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

9 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο

9 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

9 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ξένοι τουρίστες εκβίασαν ιδιοκτήτη καταλύματος – Ζητούσαν 700 ευρώ για να μην τον δυσφημίσουν στο διαδίκτυο

9 Αυγούστου 2025
26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

9 Αυγούστου 2025
παιδι

Τρίχρονος με ναρκωτικά στον οργανισμό του – Οι γονείς κατηγορούνται για αμέλεια και κυκλοφορούν ελεύθεροι

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης.

sierafm by sierafm
27 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης.

 

Αναδεικνύονται γι’ ακόμα μια φορά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας. Προβλήματα τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των υπόλοιπων Νοσοκομείων και που δημιουργούνται από την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των ελλείψεων σε προσωπικό αποτελεί το γεγονός ότι στο σύνολο των 59 οργανικών θέσεων ειδικών ιατρών ΕΣΥ, υπηρετούν μόλις 45, ενώ στο σύνολο των 34 ειδικευόμενων, υπηρετούν 20 και 15 επικουρικοί. Από τις 189 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, καλύπτονται μόλις οι 134. Να σημειώσουμε ότι ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων είναι υψηλός, εξαιτίας της μη πρόσληψης προσωπικού εδώ και αρκετά χρόνια.

Ελλείψεις σε προσωπικό εντοπίζονται και στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες στηρίζουν το σύνολο της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Οι ελάχιστοι τραυματιοφορείς, δεν επαρκούν για να καλύπτουν τις ανάγκες με αποτέλεσμα, συνοδοί ασθενών, νοσηλευτές και γιατροί να αναγκάζονται να αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες.

Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων στο σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία και εφημερία κλινικών και τμημάτων όπως η παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ΤΕΠ (σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ με αρ. πρωτ. 4195/15-3-2017).

Παράλληλα στο επόμενο διάστημα απειλείται, λόγω της αποχώρησης του μόνιμου γιατρού και η λειτουργία του ογκολογικού τμήματος, το οποίο εξυπηρετεί 300 ασθενείς και είναι το μοναδικό σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Στο τμήμα θα απομείνουν δύο επικουρικοί γιατροί, εκ των οποίων η μια προσφέρει υπηρεσίες και στην παθολογική κλινική που βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας της εξαιτίας της υποστελέχωσης της, αυξάνοντας τους κινδύνους για την υγεία των καρκινοπαθών ασθενών που εξυπηρετεί όπως και την ταλαιπωρία τους καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα Ογκολογικά Κέντρα εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου παρατηρείται συνεχής μείωση αφού από 15.068.901,83 € το 2011 βρίσκεται σήμερα το 2017 στα 7.065.699,50 € (έναντι 6.772.284 € το 2014 και 6.745.163.163 € το 2015).

Οι υπηρεσίες εστίασης και καθαριότητας του Νοσοκομείου εξακολουθούν να παραμένουν σε χέρια εργολάβων με άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Να σημειώσουμε ότι αυτές οι ελλείψεις παρατηρούνται σε ένα Νοσοκομείο 200 κλινών που εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο και που ακόμα και ο υφιστάμενος ελλιπής οργανισμός δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό για τη λειτουργία του. Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίες των υπηρετούντων στο Νοσοκομείο, αλλά και συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία και την ζωή των προσερχόμενων ασθενών.

Ενώ οι ανάγκες του λαού  για πραγματικά δωρεάν, ασφαλείς και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και πρόληψης διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Οι κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες στην υγεία τους, από τη δράση της ΔΕΗ ΑΕ, στερούνται γιατρούς, εργαστηριακές εξετάσεις και γενικότερα υπηρεσίες υγείας, ενώ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο βιώνουν εξαντλητικές καταστάσεις και ωράρια.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:

  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με προσλήψεις μονίμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να παρέχονται ασφαλείς και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των ασθενών;
  • Να εξασφαλιστεί, από τον κρατικό προϋπολογισμό, η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.
  • Να λυθεί το πρόβλημα με τις υπηρεσίες καθαριότητας, εστίασης και ασφάλειας με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

 

Οι βουλευτές
 

Σάκης Βαρδαλής

 

 

Γιάννης Δελής

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Άμεση σύλληψη 35χρονου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από Ιερό Ναό σε περιοχή της Κοζάνης

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 24η Αιμοδοσία.

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 24η Αιμοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά
  • Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση
  • Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες
  • Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι
  • Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr