• Latest

ΚΚΕ: Προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης.

27 Σεπτεμβρίου 2017
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης.

sierafm by sierafm
27 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν. Πτολεμαΐδας στην Π.Ε. Κοζάνης.

 

Αναδεικνύονται γι’ ακόμα μια φορά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας. Προβλήματα τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των υπόλοιπων Νοσοκομείων και που δημιουργούνται από την πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό στοιχείο των ελλείψεων σε προσωπικό αποτελεί το γεγονός ότι στο σύνολο των 59 οργανικών θέσεων ειδικών ιατρών ΕΣΥ, υπηρετούν μόλις 45, ενώ στο σύνολο των 34 ειδικευόμενων, υπηρετούν 20 και 15 επικουρικοί. Από τις 189 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, καλύπτονται μόλις οι 134. Να σημειώσουμε ότι ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων είναι υψηλός, εξαιτίας της μη πρόσληψης προσωπικού εδώ και αρκετά χρόνια.

Ελλείψεις σε προσωπικό εντοπίζονται και στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίες στηρίζουν το σύνολο της λειτουργίας του Νοσοκομείου. Οι ελάχιστοι τραυματιοφορείς, δεν επαρκούν για να καλύπτουν τις ανάγκες με αποτέλεσμα, συνοδοί ασθενών, νοσηλευτές και γιατροί να αναγκάζονται να αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες.

Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων στο σύνολο του προσωπικού του Νοσοκομείου δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία και εφημερία κλινικών και τμημάτων όπως η παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ΤΕΠ (σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ με αρ. πρωτ. 4195/15-3-2017).

Παράλληλα στο επόμενο διάστημα απειλείται, λόγω της αποχώρησης του μόνιμου γιατρού και η λειτουργία του ογκολογικού τμήματος, το οποίο εξυπηρετεί 300 ασθενείς και είναι το μοναδικό σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία. Στο τμήμα θα απομείνουν δύο επικουρικοί γιατροί, εκ των οποίων η μια προσφέρει υπηρεσίες και στην παθολογική κλινική που βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας της εξαιτίας της υποστελέχωσης της, αυξάνοντας τους κινδύνους για την υγεία των καρκινοπαθών ασθενών που εξυπηρετεί όπως και την ταλαιπωρία τους καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα Ογκολογικά Κέντρα εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου παρατηρείται συνεχής μείωση αφού από 15.068.901,83 € το 2011 βρίσκεται σήμερα το 2017 στα 7.065.699,50 € (έναντι 6.772.284 € το 2014 και 6.745.163.163 € το 2015).

Οι υπηρεσίες εστίασης και καθαριότητας του Νοσοκομείου εξακολουθούν να παραμένουν σε χέρια εργολάβων με άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Να σημειώσουμε ότι αυτές οι ελλείψεις παρατηρούνται σε ένα Νοσοκομείο 200 κλινών που εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο και που ακόμα και ο υφιστάμενος ελλιπής οργανισμός δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό για τη λειτουργία του. Όλα τα παραπάνω συνεπάγονται πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίες των υπηρετούντων στο Νοσοκομείο, αλλά και συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία και την ζωή των προσερχόμενων ασθενών.

Ενώ οι ανάγκες του λαού  για πραγματικά δωρεάν, ασφαλείς και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και πρόληψης διευρύνονται, οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας συρρικνώνονται και υποβαθμίζονται. Οι κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες στην υγεία τους, από τη δράση της ΔΕΗ ΑΕ, στερούνται γιατρούς, εργαστηριακές εξετάσεις και γενικότερα υπηρεσίες υγείας, ενώ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο βιώνουν εξαντλητικές καταστάσεις και ωράρια.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:

  • Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με προσλήψεις μονίμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να παρέχονται ασφαλείς και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των ασθενών;
  • Να εξασφαλιστεί, από τον κρατικό προϋπολογισμό, η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.
  • Να λυθεί το πρόβλημα με τις υπηρεσίες καθαριότητας, εστίασης και ασφάλειας με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 

 

Οι βουλευτές
 

Σάκης Βαρδαλής

 

 

Γιάννης Δελής

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Άμεση σύλληψη 35χρονου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από Ιερό Ναό σε περιοχή της Κοζάνης

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 24η Αιμοδοσία.

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Στο Δ.Δ. Καισαρειάς η 24η Αιμοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr