• Latest
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ

ΚΚΕ: Προβλήματα στη λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο ΓΝ Κοζάνης “Μαμάτσειο”

2 Δεκεμβρίου 2020
Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

Στην πολυαγαπημένη μου νουνά, Σούλα Τοπαλίδου

14 Αυγούστου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή νερού σε τμήμα της Κοζάνης

14 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 15 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις 2025: Τι πρέπει να ξέρετε – Πόσο θα διαρκέσουν

14 Αυγούστου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Το μυστικό για να ξεφορτωθείτε το λίπος στην κοιλιά

14 Αυγούστου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

53χρονος έπεσε σε γκρεμό ενώ καθάριζε πισίνα ξενοδοχείου

14 Αυγούστου 2025
πισινα

Ξενοδοχείο κατήγγειλε τουρίστρια ότι… αφόδευσε μέσα στην πισίνα

14 Αυγούστου 2025
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι

Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Βοΐου: Έκδοση αδειών θήρας

14 Αυγούστου 2025
Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

13 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Πέμπτη 14 Αυγούστου

13 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά

13 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

13 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα στη λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο ΓΝ Κοζάνης “Μαμάτσειο”

sierafm by sierafm
2 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας, με αρ. πρωτ. 9273/4.9.2020 και θέμα «Προβλήματα στη λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο ΓΝ Κοζάνης “Μαμάτσειο”», η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο παρόλο που έχει περάσει ο χρόνος που προβλέπει ο κανονισμός για την απάντηση της.

Η ερώτηση μας είναι η εξής:

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει μπει με ιδιαίτερη ένταση στη δεύτερη φάση του επιδημικού κύματος με βάση και τα επίσημα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι εστίες έξαρσης των επιδημικών κρουσμάτων, όπως αυτές που σημειώθηκαν στη Σιάτιστα και την ευρύτερη περιοχή του Βοΐου, στο Νότιο Πεδίο, αλλά και ορισμένα άλλα διάσπαρτα κρούσματα σε Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα προκαλούν εύλογα την ανησυχία όλων. Ήδη υπάρχει και η εμπειρία του πρώτου κύματος της πανδημίας με χωριά σε καραντίνα σε Καστοριά και Κοζάνη.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας δημιουργήθηκε το εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γ.Ν. Κοζάνης για να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού όλης της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο Μοριακό εργαστήριο, αρχικά, καθορίστηκε να δέχονται ογδόντα (80) δείγματα προς έλεγχο ημερησίως με δυνατότητα μέγιστης διεκπεραίωσης στα εκατόν είκοσι (120) δείγματα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Σήμερα στο εν λόγω εργαστήριο καταφθάνουν έως και τετρακόσια πενήντα (450) δείγματα για έλεγχο ημερησίως, εξυπηρετώντας και τα Νοσοκομεία Δυτικά της Θεσσαλονίκης, διπλασιάζοντας τον αριθμό των νοσοκομείων που στηρίζει από τα τέσσερα (4) στα οκτώ(8) και όπως ενημέρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στην τετράμηνη λειτουργία του εξετάστηκαν περισσότερα από 20.000 δείγματα. Σύμφωνα δε, μετά από διεθνείς ελέγχους το κατατάσσουν στα κορυφαία εργαστήρια από άποψη αξιοπιστίας.

Πριν ακόμη την αρχή της λειτουργίας του με την αριθμ. 620/6-4-20 Επίκαιρη Ερώτησή του Κόμματος μας με θέμα: “για τα προβλήματα και ελλείψεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας”, αναδείξαμε την ανάγκη χρηματοδότησης και πλήρους στελέχωσης, με την ευθύνη του κράτους, αυτού του εργαστηρίου μοριακού ελέγχου δειγμάτων από κορονοϊό. Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, όπως και η μισθοδοσία των 4άρων μοριακών βιολόγων που προσλήφθηκαν με τρίμηνη σύμβαση έργου, η οποία έληξε στις αρχές Ιούλη.

Στη συνέχεια με δαπάνη αποκλειστικά από τα έσοδα του Νοσοκομείου (200-240 χιλιάδες μηνιαίως αυτό το διάστημα), προσλήφθηκαν σταδιακά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου 4 επικουρικοί μοριακοί βιολόγοι, 2 τεχνολόγοι πλήρους και 2 μερικής απασχόλησης, 1 γιατρός μικροβιολόγος, οι οποίοι καταβάλλουν νυχθημερόν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάλυση των δειγμάτων, το κλείσιμο τηλεφωνικών ραντεβού και την καταχώρισητων αποτελεσμάτων σε ειδικό πρόγραμμα Η/Υ, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα με την αύξηση των τεστ να υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έως και 2 ολόκληρα 24ωρα. Για το λόγο αυτό πολλοί ασθενείς, συμπτωματικοί ή μη, «σπρώχνονται» στον ιδιωτικό τομέα και επωμίζονται το χρηματικό κόστος του διαγνωστικού τεστ.

Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες που διαχρονικά ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ, δηλαδή της υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας και της στήριξης των επιχειρηματιών της υγείας. Ευθύνες έχουν και οι Τοπικές Διοικήσεις που αποδέχονται αυτή την πολιτική και συγκαλύπτουν τα προβλήματα της κρατικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών Υγείας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του εργαστηρίου μοριακής βιολογίας του Γ.Ν. «Μαμάτσειου» με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυσή του με τον επιπλέον απαραίτητο εξοπλισμό και την πλήρη στελέχωση του με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες με μόνιμο προσωπικό;
  • Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) των δομών υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων;

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Εγγραφή από …το σπίτι, όλη η διαδικασία

Next Post

Γέφυρα Ζωής: Η 37η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

Next Post
ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ αιμοδοσια

Γέφυρα Ζωής: Η 37η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην πολυαγαπημένη μου νουνά, Σούλα Τοπαλίδου
  • ΔΕΥΑΚ: Διακοπή νερού σε τμήμα της Κοζάνης
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 15 Αυγούστου
  • Θερινές εκπτώσεις 2025: Τι πρέπει να ξέρετε – Πόσο θα διαρκέσουν
  • Το μυστικό για να ξεφορτωθείτε το λίπος στην κοιλιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr