• Latest
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

«Κλειδώνει» το Fuel Pass 2 όπως diesel, τι αλλάζει στο επίδομα βενζίνης

8 Ιουνίου 2022
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί

19 Ιανουαρίου 2026

Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας

19 Ιανουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου

19 Ιανουαρίου 2026
Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας του Σχολικού Συγκροτήματος ΕΠΑΛ – ΣΑΕΚ Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου

19 Ιανουαρίου 2026
Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

19 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Μαμάτσειο για να δοθεί τέλος στην επιβάρυνση των αιμοκαθαιρόμενων και του προσωπικού

19 Ιανουαρίου 2026
Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Κορυφή Βοΐου – Στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

19 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

Γαλατινή: Τιμητική διάκριση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας στην Αθανασία Τζίμου

19 Ιανουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ (Βίντεο)

19 Ιανουαρίου 2026
Οι τρίτεκνοι αποκτούν τα ίδια φορολογικά προνόμια με τους πολύτεκνους

Αίτημα για ένταξη της Αιανής στο πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης

19 Ιανουαρίου 2026

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στην ερώτηση για τη λειτουργία και τη στελέχωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ

19 Ιανουαρίου 2026
Λαϊκή Συσπείρωση

Εδώ και τώρα στελέχωση του Ακτινολογικού και των άλλων τμημάτων του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου

19 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Κλειδώνει» το Fuel Pass 2 όπως diesel, τι αλλάζει στο επίδομα βενζίνης

sierafm by sierafm
8 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Κυβέρνηση προσανατολίζονται στο να υπάρξει Fuel Pass 2 παρέμβαση την επιδότηση diesel, απευθείας δηλαδή στα πρατήρια που κατάφερε να συγκρατήσεις τις τιμές.

Σχέδιο αποσυμπίεσης ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η κούρσα ανόδου της τιμής της βενζίνης.

Η τιμή στην αντλία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο την στιγμή που το fuel pass αν και προκάλεσε το ενδιαφέρον των καταναλωτών δεν κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία των καυσίμων.

Με την τιμή να φτάνει τα 2,5 ευρώ ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά λύσεις ώστε οι νέες παρεμβάσεις να φέρουν άμεσο αποτέλεσμα. Με δεδομένο ότι το fuel pass δεν επηρέασε την τιμή της βενζίνης, ενώ αντίθετα η επιδότηση του diesel έχει συγκρατήσει την τιμή του καυσίμου στην αντλία, αρμόδιοι παράγοντες προσανατολίζονται στη σκέψη να υπάρξει αντίστοιχη παρέμβαση και για την βενζίνη.

Φαίνεται πώς τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να ακολουθήσει η οριστική κοστολόγηση των μέτρων, η ανακοίνωση τους και η εφαρμογή τους από τις αρχές του Ιουλίου.

Εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο, το πλαίσιο της παρέμβασης θα είναι αντίστοιχο με αυτή που εφαρμόστηκε στην τιμή του diesel, δηλαδή επιδότηση της τιμής απευθείας στην αντλία, μέτρο που θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Δημοσιονομική ισορροπία

Το στοιχείο που θα κρίνει το μέγεθος της παρέμβασης, αλλά και της χρονικής διάρκεια της, είναι το δημοσιονομικό περιθώριο που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην θέσπιση ενός ακόμα κύματος μέτρων. Η αναζήτηση του απαιτούμενου περιθωρίου είναι καθημερινή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να «σκανάρουν» τα έσοδα προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση.

Τα νέα μοιάζουν θετικά καθώς τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους αφήνουν περιθώρια νέων παρεμβάσεων. Χαμόγελα έφεραν και τα στοιχεία για τη πορεία του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Έστω και αν το πρώτο τρίμηνο δεν υπήρχαν σημαντικά μεγάλες πιέσεις από τον πόλεμο, καθώς η επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, η διαμόρφωση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 7% για το πρώτο τρίμηνο, δημιουργεί αισιοδοξία ότι η Ελληνική Οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει στους σοβαρούς κλυδωνισμούς που προκαλεί ο πόλεμος και κατ επέκταση η ξέφρενη πορεία των τιμών στην ενέργεια.

Με αυτά τα δεδομένα αυξάνονται οι πιθανότητες να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις. Ο δημοσιονομικός χώρος που έχει εντοπιστεί και όλα δείχνουν ότι θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αναχωμάτων ώστε να ανακοπεί η άνοδος της τιμής της βενζίνης, αγγίζει τα 800 εκατ ευρώ.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, όποια επιπλέον χρήματα μπαίνουν στο ταμείο θα κατευθύνονται σε τέτοιου είδους δράσης και παραπέμπουν στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Τα σενάρια

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να προκριθεί το σενάριο παρέμβασης στους φόρους που επιβαρύνουν τη βενζίνη, καθώς στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί η άποψη ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα.

Σε αυτή τη βάση η κυβέρνηση δεν εξετάζει παρέμβαση στη φορολογική επιβάρυνση των καυσίμων, εκτιμώντας ότι είναι μια απόφαση που θα δημιουργούσε δημοσιονομικό κενό θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημιά σε σχέση με τα οφέλη που θα είχαν οι καταναλωτές.

Στο τραπέζι υπάρχει ακόμα και το σενάριο της επανάληψης του επιδόματος στα καύσιμα, αλλά στοχευμένα με αυστηρότερα κριτήρια, προκειμένου να το εισπράξουν όσοι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο πρώτος κύκλος του fuel pass τελειώνει στις 10 Ιουνίου, καθώς τότε θα κλείσει οριστικά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους. Ως εκ τούτου αμέσως μετά θα μπορούσε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του επόμενου κύματος των μέτρων που θα αποφασισθούν.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous Post

Το δικό της σταθμό μίσθωσης ποδηλάτων αποκτά η Κοζάνη!

Next Post

Τα λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού

Next Post
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Τα λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αλήθεια για την Πτολεμαΐδα V δεν μπορεί να κρυφτεί
  • Κοπή Βασιλόπιτας στα ΚΑΠΗ Νεάπολης και Εράτυρας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Με τους εκπροσώπους των Λαϊκών Αγορών στον Γ.Γ. Εμπορίου
  • Δήμος Γρεβενών: Μία ώρα αργότερα η έναρξη των Σχολικών Μονάδων την Τρίτη 20 Ιανουαρίου
  • Η αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr