• Latest
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

«Κλειδώνει» το Fuel Pass 2 όπως diesel, τι αλλάζει στο επίδομα βενζίνης

8 Ιουνίου 2022
Βόιο: Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Μείωση ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση.  Βίντεο

Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία

22 Αυγούστου 2025
Στα 37.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου το 2025

Ζευκλής: Οι ενεργειακές κοινότητες και τα έργα του Αερίου θα αφήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια. Βίντεο

22 Αυγούστου 2025

Γαλατινή: Έκλεψαν το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής

22 Αυγούστου 2025
πορτοφολι, χρημα

«Πλησιάζει» το επίδομα των 250 ευρώ- Ποιοι θα το πάρουν

22 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Μαύρο φεγγάρι: Έρχεται στις 23 Αυγούστου η νύχτα του απόλυτου σκοταδιού

22 Αυγούστου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Δυτική Μακεδονία: Στην Αθήνα εκ νέου οι 13 Δήμαρχοι της Περιφέρειας – Συναντήσεις με Υπουργούς

22 Αυγούστου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μεσολούρι

Γρεβενά: Μαίνεται η πυρκαγιά στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα – Περιορίστηκε σε δύσβατη πλαγιά

22 Αυγούστου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η 40η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και την επισκευή δώματος του 2ου Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης 

Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και την επισκευή δώματος του 2ου Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης 

22 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Ως Μαρτυρικό Χωριό χαρακτηρίστηκε ο Πολύλακκος Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Ως Μαρτυρικό Χωριό χαρακτηρίστηκε ο Πολύλακκος Βοΐου

22 Αυγούστου 2025
Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

Συνάντηση συνεργασίας του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη

22 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Κλειδώνει» το Fuel Pass 2 όπως diesel, τι αλλάζει στο επίδομα βενζίνης

sierafm by sierafm
8 Ιουνίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΥΣΙΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Κυβέρνηση προσανατολίζονται στο να υπάρξει Fuel Pass 2 παρέμβαση την επιδότηση diesel, απευθείας δηλαδή στα πρατήρια που κατάφερε να συγκρατήσεις τις τιμές.

Σχέδιο αποσυμπίεσης ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η κούρσα ανόδου της τιμής της βενζίνης.

Η τιμή στην αντλία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο την στιγμή που το fuel pass αν και προκάλεσε το ενδιαφέρον των καταναλωτών δεν κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία των καυσίμων.

Με την τιμή να φτάνει τα 2,5 ευρώ ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά λύσεις ώστε οι νέες παρεμβάσεις να φέρουν άμεσο αποτέλεσμα. Με δεδομένο ότι το fuel pass δεν επηρέασε την τιμή της βενζίνης, ενώ αντίθετα η επιδότηση του diesel έχει συγκρατήσει την τιμή του καυσίμου στην αντλία, αρμόδιοι παράγοντες προσανατολίζονται στη σκέψη να υπάρξει αντίστοιχη παρέμβαση και για την βενζίνη.

Φαίνεται πώς τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να ακολουθήσει η οριστική κοστολόγηση των μέτρων, η ανακοίνωση τους και η εφαρμογή τους από τις αρχές του Ιουλίου.

Εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο, το πλαίσιο της παρέμβασης θα είναι αντίστοιχο με αυτή που εφαρμόστηκε στην τιμή του diesel, δηλαδή επιδότηση της τιμής απευθείας στην αντλία, μέτρο που θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Δημοσιονομική ισορροπία

Το στοιχείο που θα κρίνει το μέγεθος της παρέμβασης, αλλά και της χρονικής διάρκεια της, είναι το δημοσιονομικό περιθώριο που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην θέσπιση ενός ακόμα κύματος μέτρων. Η αναζήτηση του απαιτούμενου περιθωρίου είναι καθημερινή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να «σκανάρουν» τα έσοδα προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάσταση.

Τα νέα μοιάζουν θετικά καθώς τα στοιχεία για το πρώτο τετράμηνο του έτους αφήνουν περιθώρια νέων παρεμβάσεων. Χαμόγελα έφεραν και τα στοιχεία για τη πορεία του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Έστω και αν το πρώτο τρίμηνο δεν υπήρχαν σημαντικά μεγάλες πιέσεις από τον πόλεμο, καθώς η επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, η διαμόρφωση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ στο 7% για το πρώτο τρίμηνο, δημιουργεί αισιοδοξία ότι η Ελληνική Οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει στους σοβαρούς κλυδωνισμούς που προκαλεί ο πόλεμος και κατ επέκταση η ξέφρενη πορεία των τιμών στην ενέργεια.

Με αυτά τα δεδομένα αυξάνονται οι πιθανότητες να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις. Ο δημοσιονομικός χώρος που έχει εντοπιστεί και όλα δείχνουν ότι θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αναχωμάτων ώστε να ανακοπεί η άνοδος της τιμής της βενζίνης, αγγίζει τα 800 εκατ ευρώ.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, όποια επιπλέον χρήματα μπαίνουν στο ταμείο θα κατευθύνονται σε τέτοιου είδους δράσης και παραπέμπουν στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, όπως προκύπτει και από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Τα σενάρια

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να προκριθεί το σενάριο παρέμβασης στους φόρους που επιβαρύνουν τη βενζίνη, καθώς στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί η άποψη ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα.

Σε αυτή τη βάση η κυβέρνηση δεν εξετάζει παρέμβαση στη φορολογική επιβάρυνση των καυσίμων, εκτιμώντας ότι είναι μια απόφαση που θα δημιουργούσε δημοσιονομικό κενό θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημιά σε σχέση με τα οφέλη που θα είχαν οι καταναλωτές.

Στο τραπέζι υπάρχει ακόμα και το σενάριο της επανάληψης του επιδόματος στα καύσιμα, αλλά στοχευμένα με αυστηρότερα κριτήρια, προκειμένου να το εισπράξουν όσοι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο πρώτος κύκλος του fuel pass τελειώνει στις 10 Ιουνίου, καθώς τότε θα κλείσει οριστικά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους. Ως εκ τούτου αμέσως μετά θα μπορούσε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του επόμενου κύματος των μέτρων που θα αποφασισθούν.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: επίδομα
Previous Post

Το δικό της σταθμό μίσθωσης ποδηλάτων αποκτά η Κοζάνη!

Next Post

Τα λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού

Next Post
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Τα λάθη που κάνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  • Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  • Ζευκλής: Οι ενεργειακές κοινότητες και τα έργα του Αερίου θα αφήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια. Βίντεο
  • Γαλατινή: Έκλεψαν το παγκάρι της Αγίας Παρασκευής
  • «Πλησιάζει» το επίδομα των 250 ευρώ- Ποιοι θα το πάρουν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr