• Latest
προσφορά τροφίμων λαϊκη αγορά

Κοζάνη: Λαϊκή αγορά σε Αριστοτέλους και Νιάημερο

19 Ιανουαρίου 2021
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο «Πτολεμαΐδα – Ανατολικό – Πύργοι – όρια Π.Ε. Φλώρινας»

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο «Πτολεμαΐδα – Ανατολικό – Πύργοι – όρια Π.Ε. Φλώρινας»

11 Νοεμβρίου 2025
Η Κοζάνη άνοιξε τον κύκλο των Ενημερωτικών Συναντήσεων της ΕΥΔΑΜ για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021–2027

Η Κοζάνη άνοιξε τον κύκλο των Ενημερωτικών Συναντήσεων της ΕΥΔΑΜ για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021–2027

11 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας: Κάλεσμα σε συσκέψεις

11 Νοεμβρίου 2025
Εκκίνηση της υλοποίησης των τριών εμβληματικών έργων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Τεχνολογικό Πάρκο, Πράσινο Data Center και ενεργειακές αναβαθμίσεις υποδομών

Εκκίνηση της υλοποίησης των τριών εμβληματικών έργων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Τεχνολογικό Πάρκο, Πράσινο Data Center και ενεργειακές αναβαθμίσεις υποδομών

11 Νοεμβρίου 2025
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την αείμνηστη  Γεωλόγο – ερευνήτρια Δρ. Άννα Ράσσιου

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την αείμνηστη  Γεωλόγο – ερευνήτρια Δρ. Άννα Ράσσιου

11 Νοεμβρίου 2025
Eνημερωτική Εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης

Eνημερωτική Εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κοζάνης

11 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς (πεζόδρομος παλαιού Δασαρχείου) την Τετάρτη 12/11

11 Νοεμβρίου 2025
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα

11 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Ποιος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών

Δήμος Βοΐου: Νέα Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Βοΐου η κα Ευανθία Νικολαΐδου

11 Νοεμβρίου 2025
Γαλατινή: Εργασίες στο δημοτικό στάδιο. Φωτογραφίες

Γαλατινή: Εργασίες στο δημοτικό στάδιο. Φωτογραφίες

11 Νοεμβρίου 2025
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με χλωρίνη

11 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο η πρόταση για Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Μποδοσάκειο

11 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοζάνη: Λαϊκή αγορά σε Αριστοτέλους και Νιάημερο

sierafm by sierafm
19 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
προσφορά τροφίμων λαϊκη αγορά
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η λαϊκή αγορά Αριστοτέλους Κοζάνης, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές της χώρας, η οποία τίθεται ξανά σε λειτουργία  με το 50% των εμπόρων και παραγωγών, κάθε Σάββατο.

Η εκ περιτροπής λειτουργία των εκθετών, δημιουργεί σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους δραστηριοποιούμενους, ενώ παρατηρείται σποραδικά σημαντική συρροή του κοινού.

Η δημιουργία παράλληλης λαϊκής αγοράς στο χώρο του Νιαημερου την ίδια ημέρα, (ε, στ’ σχετικά)  δίνει την ευκαιρία στους μεν εκθέτες, να δραστηριοποιούνται κάθε εβδομάδα, χωρίς διακοπή, στους δε καταναλωτές να πραγματοποιούν τις αγορές τους με μειωμένο συνωστισμό από την εναλλακτική παράλληλη λαϊκή αγορά, σε χώρο όπου μπορούν άνετα, να σταθμεύσουν το μεταφορικό τους μέσο.

Η κύρια λαϊκή αγορά της Αριστοτέλους, συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά, κάθε Σάββατο με διευρυμένο ωράριο από 07,00-16,00.

Τα παραπάνω αποτελούν σημαντική διέξοδο στη διάθεση των εποχικής αγροτικής παραγωγής της ευρύτερης περιοχής, διευρύνεται σε μεγάλο βαθμό η ποικιλία και η προσφορά προϊόντων, ενθαρρύνεται η απασχόληση, δημιουργείται σημαντικός παράγοντας συγκράτησης των τιμών. Τονίζουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα στον κλάδο του υπαιθρίου εμπορίου μπορεί και πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής.

Οι εκθέτες τοποθετούνται εκ περιτροπής στις λαϊκές αγορές του Δήμου (κύρια και παράλληλη). Δηλαδή οι μισοί εκθέτες το πρώτο Σάββατο τοποθετούνται στην κύρια λαϊκή αγορά Αριστοτέλους, το επόμενο Σάββατο τοποθετούνται στην παράλληλη αγορά Νιαημερου. Αντίστοιχα οι άλλοι μισοί εκθέτες από την παράλληλη λαϊκή αγορά Νιαημέρου, τοποθετούνται στην κύρια λαϊκή αγορά Αριστοτέλους και ούτω καθεξής.

Σε εφαρμογή του γ’ σχετικού παραθέτουμε συνημμένα τους πίνακες συμμετεχόντων (παραγωγών και επαγγελματιών)  για την  λαϊκή αγορά Αριστοτέλους και την παράλληλη της στο χώρο του Νιαημερου του Δήμου Κοζάνης:

Οι πίνακες απεικονίζουν το 50% των δικαιούμενων πωλητών (επαγγελματιών και  παραγωγών)

Σημειώνουμε ότι επαναδραστηριοποιούνται οι εκθέτες βιομηχανικών προϊόντων (ένδυση – υπόδηση κτλ).

Υπογραμμίζουμε ότι οι εκθέτες που έχουν έδρα το Δήμο Εορδαίας, την κοινότητα Σιάτιστας Βοίου και την Κοινότητα Κρόκου Κοζάνης, για τη μετακίνηση τους στις λαϊκές αγορές του Δήμου, πρέπει υποχρεωτικά να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ταχέων αντιγόνου δοκιμασιών (rapid test) έως τρεις μέρες νωρίτερα (δ’ σχετικό – έκτο άρθρο, παρ.5).

Παρακαλούμε ιδιαίτερα, το καταναλωτικό κοινό να χρησιμοποιεί το αντίστοιχο ρεύμα ανόδου ή καθόδου για την πεζή κίνηση του, έτσι ώστε να περιορισθεί η πρόσωπο με πρόσωπο διασταύρωση  των πολιτών.

Τονίζουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών μπορούν να αναπτύσσουν εκθετήριους πάγκους που δε θα ξεπερνούν τα μήκη σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού λαϊκών αγορών (έμποροι διατροφικών 8μ, παραγωγοί 4μ, έμποροι βιοτεχνικών 7μ, λοιπές κατηγορίες 2μ).  Στο νότιο μέρος της λαϊκής Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν οι έμποροι βιομηχανικών προϊόντων, οι οποίοι θα εκτείνονται έως την οδό του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Αντίστοιχα για την παράλληλη λαϊκή Νιαημερου έχει χωροθετηθεί  έκταση για το βιομηχανικό τομέα.

Υπογραμμίζουμε ότι οι χώροι που διατίθενται για τη λειτουργία των λαϊκών είναι μεγάλης έκτασης, αλλά τα ενδιάμεσα και υποχρεωτικά κενά μεταξύ των πάγκων αναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος των οδών. Οι τοποθετήσεις όλων των δραστηριοποιούμενων, θα γίνονται επί τόπου από κλιμάκιο της Υπηρεσίας, τις πρώτες πρωινές ώρες. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω αποτελεί λόγω αποβολής από τις λαϊκές.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για το καταναλωτικό κοινό.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι εκθέτες των λαϊκών, υποχρεωτικά, θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως.

Ιδιαίτερα τονίζουμε ότι θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. Η μη συμμόρφωση με τα παραπάνω αποτελεί λόγο αποβολής από τις λαϊκές του Δήμου.

Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι πέντε μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο. Τονίζουμε ότι, αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας, το μήκος των εκθετηρίων πάγκων θα μειώνεται.

Οι έλεγχοι θα είναι συστηματικοί και αυστηροί.

Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στη θέση Ανακοινώσεις και παράλληλα στην ενότητα «Επιχείρηση  – > Υπαίθριο Εμπόριο»

 

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος
  Κώστας Κυριακίδης

 

Tags: ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Previous Post

Συνεδρίασης έτους 2021 Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

Next Post
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας/Επιχειρηματική Ευκαιρία στη Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο «Πτολεμαΐδα – Ανατολικό – Πύργοι – όρια Π.Ε. Φλώρινας»
  • Η Κοζάνη άνοιξε τον κύκλο των Ενημερωτικών Συναντήσεων της ΕΥΔΑΜ για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021–2027
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας: Κάλεσμα σε συσκέψεις
  • Εκκίνηση της υλοποίησης των τριών εμβληματικών έργων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Τεχνολογικό Πάρκο, Πράσινο Data Center και ενεργειακές αναβαθμίσεις υποδομών
  • Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την αείμνηστη  Γεωλόγο – ερευνήτρια Δρ. Άννα Ράσσιου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr