• Latest
κοζανη τοπος να ζεις

Κοζάνη Τόπος να Ζεις: Όταν οι αρχές του Δήμου υπηρετούν οικογενειακά συμφέροντα…

8 Μαρτίου 2021
Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα

26 Αυγούστου 2025
τρακτερ αγροτης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες περιπτώσεις σκανδάλων στη Δυτική Μακεδονία-Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN οι Δ.Ν. και Γ.Σ. έλαβαν από 1.150.000 κάθε χρόνο, για πέντε χρόνια! Βίντεο

26 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Κοζάνη: 200 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

26 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Συναγερμός για κρούσμα ευλογιάς των προβάτων σε μονάδα του Δήμου Κοζάνης

26 Αυγούστου 2025
Πρόσκληση σε ημερίδα και γευσιγνωσία

Πρόσκληση σε ημερίδα και γευσιγνωσία

26 Αυγούστου 2025
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τους Δημάρχους Ιωαννίνων

Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τους Δημάρχους Ιωαννίνων

26 Αυγούστου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων Κοζάνης στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

26 Αυγούστου 2025
Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 500KW εγκαθιστά η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  σε περιοχή της Τ.Κ. Καρυδίτσας

Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 500KW εγκαθιστά η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  σε περιοχή της Τ.Κ. Καρυδίτσας

26 Αυγούστου 2025
Καστοριά: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με  -183- δενδρύλλια,

Καστοριά: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με -183- δενδρύλλια,

26 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Συνελήφθη 25χρονος για παραβάσεις του Αθλητικού νόμου

26 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ.

Σιάτιστα: Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ.

26 Αυγούστου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης: Για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

26 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοζάνη Τόπος να Ζεις: Όταν οι αρχές του Δήμου υπηρετούν οικογενειακά συμφέροντα…

sierafm by sierafm
8 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κοζανη τοπος να ζεις
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη «Η δ’ ηθική εξ έθους περιγίνεται» δηλαδή «Η ηθική προέρχεται από τις συνήθειες» και για την Δημοτική αρχή Κοζάνης δυστυχώς «οι συνήθειες» ήταν εδώ και καιρό ανησυχητικές. Η αμετροέπεια και η προκλητικότητα της τριανδρίας στο λόγο και στη συμπεριφορά απέπνεε μία έντονη αίσθηση αλαζονείας. Η αδιαφορία για την διαφορετική άποψη, η επιμονή στην δική τους αλήθεια και η προκλητική απαξίωση της «μειοψηφίας του 25%» άφηνε να εννοηθεί ότι εδώ ισχύει ο νόμος του ισχυρού! Όμως η αποκάλυψη της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα των φωτοβολταϊκών είτε των ιδίων (κ. Σημανδράκος) είτε των παιδιών και συγγενών τους (κ. Μαλούτας, κ. Μιχαηλίδης) σε συνεργασία με εταιρεία που δραστηριοποιείται στον Δήμο Κοζάνης κάνοντας χρήση δημοτικής περιουσίας δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς την δέουσα προσοχή παρά την επιθυμία κάποιων να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι θεμιτό για τον οποιοδήποτε να αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα και αυτό ισχύει τόσο για αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και για τους στενούς τους συγγενείς. Όμως, όταν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες αιρετών αλλά και υπηρεσιακών στελεχών ή στενών συγγενών τους, εμπλέκονται με εταιρίες για τα συμφέροντα των οποίων οι ίδιοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις σε συλλογικά και υπηρεσιακά όργανά τότε αυτόματα ανακύπτουν σοβαρά θέματα τόσο ηθικής τάξης όσο και σύγκρουσης συμφερόντων. Άλλωστε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 11 παρ.6) είναι σαφέστατος και επιβάλλεται η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου για την νομιμότητα των σχετικών αποφάσεων.

Οι πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Μαλούτα και στα ΜΜΕ από τον κ. Σημανδράκο επιβεβαίωσαν όλα τα παραπάνω. Για μια ακόμη φορά κούνησαν το δάχτυλο διδάσκοντας «ηθική» και φανέρωσαν την βαθιά τους αδιαφορία, στα όρια της προκλητικότητας, απέναντι στο κοινό αίσθημα, ακούσαμε επικλήσεις σε οικογενειακές αξίες, μαθήματα επιχειρηματικότητας και α λα καρτ ηθική που ορίζεται μόνο και μόνο από τα διοικητικά όρια που χωρίζουν τον Δήμο Κοζάνης από τον Δήμο Σερβίων, αυτή τη νοητή γραμμή που ξαφνικά απέκτησε την απίστευτη δύναμη να ξεπλένει ενδεχόμενες παρατυπίες και να εκλογικεύει τον παραλογισμό στο μυαλό κάποιων.

Καμία αναφορά στο γεγονός ότι ο επιχειρηματικός τους εταίρος είναι συγχρόνως και ενοικιαστής  χιλιάδων στρεμμάτων στον Δήμο Κοζάνης. Καμία αναφορά στο γεγονός ότι το επιχειρηματικό πλάνο του εταίρου τους βασίζεται και στο χαμηλό τίμημα ενοικίασης δημοτικών εκτάσεων. Καμία αναφορά στο ότι τοπικές κοινωνίες αντιτάχθηκαν σε αυτή την «επενδυτική εισβολή» και αγνοήθηκαν επιδεικτικά προς όφελος του φίλου-συνεργάτη επενδυτή. Καμία αναφορά στο «περί δικαίου αίσθημα».

Είναι σαφέστατη η θέση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» πως ούτε η επιχειρηματικότητα πρέπει να δαιμονοποιείται ούτε και να στήνονται αυτοσχέδια λαϊκά δικαστήρια επί δικαίων και αδίκων. Όμως ξεκάθαρα πλέον οι επιλογές των τριών επικεφαλής, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι  είτε να παραιτηθούν των αξιωμάτων τους εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, είτε να διακόψουν άμεσα κάθε επιχειρηματική σχέση των ιδίων ή μελών της οικογένειας τους που προκαλεί σύγκρουση συμφερόντων και αμαυρώνει την αξιοπιστία του Δήμου Κοζάνης και των συλλογικών του οργάνων. Επίσης επιβάλλεται άμεσα να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα) έτσι ώστε να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση αφού στην προκειμένη περίπτωση η σιωπή δεν είναι χρυσός και λογίζεται ξεκάθαρα ως αποδοχή και συμφωνία.

Τελικά η επιμονή της δημοτικής αρχής Κοζάνης στην στήριξη επενδύσεων για φωτοβολταϊκά πάρκα σε δημοτικές εκτάσεις, παρά την αντίθετη στάση όλης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποδεικνύεται ότι βασίζεται ξεκάθαρα σε οικογενειακά, οικονομικά συμφέροντα και ιδιοτέλεια και όχι σε «μεγαλεπήβολα και οραματικά αναπτυξιακά σχέδια» όπως κάποιοι ισχυρίζονταν. Πομφόλυγες λοιπόν και φληναφήματα που πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκαν. Δυστυχώς για κάποιους «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Κοζάνη 08-03-2021

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Υ.Γ. Οι απόψεις της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη τόπος να Ζεις» είναι πανομοιότυπες για κάθε επίπεδο διοίκησης, είτε αυτό είναι ο Δήμος Κοζάνης είτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις διαφορές μεταξύ αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Tags: ΚΟΖΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ
Previous Post

Φυτοϋγειονομικός έλεγχος διακινουμένου πατατόσπορου Κοινοτικής και Ελβετικής προέλευσης

Next Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Στην κόψη του ξυραφιού ο κλάδος της εστίασης.. Ζητείται οξυγόνο.

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Στην κόψη του ξυραφιού ο κλάδος της εστίασης.. Ζητείται οξυγόνο.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες περιπτώσεις σκανδάλων στη Δυτική Μακεδονία-Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN οι Δ.Ν. και Γ.Σ. έλαβαν από 1.150.000 κάθε χρόνο, για πέντε χρόνια! Βίντεο
  • Κοζάνη: 200 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Κοζάνη: Συναγερμός για κρούσμα ευλογιάς των προβάτων σε μονάδα του Δήμου Κοζάνης
  • Πρόσκληση σε ημερίδα και γευσιγνωσία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr