• Latest
ταξιδι διακοπες

Κοινωνικός τουρισμός 2025 ΔΥΠΑ: Τα 9 κριτήρια που θα οδηγήσουν στο περιβόητο voucher

13 Μαΐου 2025
Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια

3 Σεπτεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη του

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ

3 Σεπτεμβρίου 2025
Αποδυνάμωση του Δημοσίου και  εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και ανώνυμες εταιρείες στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

ΕΜΔΥΔΑΣ: Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γαλατινή: Μεγάλο το ενδιαφέρον για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

3 Σεπτεμβρίου 2025
Σκωτία – Ελλάδα 0-3: Τα «μωρά» του Γιοβάνοβιτς συγκλόνισαν την Ευρώπη

Ελλάδα ποδόσφαιρο:Διπλασιάζει η απόδοση για πρόκριση

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αλλαγή ημερομηνίας για την Ανοιχτή εκδήλωση δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας πολιτών και επιχειρήσεων στα Γρεβενά

3 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Φέρνουμε τους κάτω – πάνω, με δύναμη στους αδύναμους και σαρωτική ανατροπή βολεμένων συμφερόντων

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ

3 ενδείξεις ότι ο σύντροφός σας έχει εγκαταλείψει τη σχέση, παρόλο που είναι ακόμη εκεί

3 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΓΚΥΟΣ

Η χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού και ΔΕΠΥ στα παιδιά – Έρευνα του Χάρβαρντ

3 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2025 ΔΥΠΑ: Τα 9 κριτήρια που θα οδηγήσουν στο περιβόητο voucher

sierafm by sierafm
13 Μαΐου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ταξιδι διακοπες
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Αναλυτικά πώς θα ελεγχθούν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2025.

Πάνω από 270.000 επιταγές έχουν ήδη υποβληθεί με βάση τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί και συνεχίζονται να υποβάλλονται μέχρι και αύριο 14 Μαΐου 2025 για τον κοινωνικό τουρισμό.

Με βάση τα στοιχεία που οι συμμετέχοντες έχουν συμπληρώσει στις ηλεκτρονικές αιτήσεις τους αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο οι απαιτούμενες πληροφορίες από τις οποίες εξακριβώνεται το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται επισύναψη δικαιολογητικών από τους συμμετέχοντες, οι Υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά που επισυνάπτονται στην αίτηση και με ευθύνη των Προϊσταμένων ενημερώνουν τα αντίστοιχα πεδία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αιτούντες που:

α. δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατά την ενότητα Α’ του παρόντος,

β. δεν αποδεικνύεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, επειδή δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και δεν έχουν συμπληρώσει ορθά όλα τα απαιτούμενα πεδία της αίτησης,

γ. δεν προκύπτει ταύτιση του περιεχομένου της αιτήσεώς τους με τα αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντα στοιχεία/ τα δικαιολογητικά συμμετοχής,

δ. δεν έχουν επισυνάψει όλα τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όταν αυτό απαιτείται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο 2ο Μέρος (Παράρτημα).

Τα 9 κριτήρια

1. Για τους συμμετέχοντες που κατόπιν του ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού, εφαρμόζεται διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Δ.ΥΠ.Α, στην οποία θα στηριχθεί η επιλογή τους ή μη για την επιδότηση της διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκής μετακίνησης.
Η επιλογή ενός δικαιούχου συνεπάγεται την επιλογή των ωφελούμενων μελών του –εφόσον αποδεδειγμένα πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου και την έκδοση Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω των οποίων θα γίνει η επιδότηση.

2. Με βάση τα μοριοδοτούμενα κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων. Το πρόγραμμα προβλέπει ειδική μοριοδότηση για μονογονείς και για ΑμεΑ και αυξημένη μοριοδότηση για δικαιούχους με χαμηλότερο εισόδημα.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Για τους γονείς, προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για κάθε ανήλικο παιδί. Επίσης, μοριοδοτούνται όσοι δεν έλαβαν επιταγές στο παρελθόν ή δεν πήραν επιταγή εξαιτίας μοριοδότησης στα δυο τελευταία προγράμματα.

3. Ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2023.

4. Ανήλικα είναι όλα τα τέκνα της οικογένειας που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (12.05.2025).

5. Κρίσιμος χρόνος της συνδρομής της ιδιότητας ΑμεΑ και της μονογονεϊκότητας είναι η ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων (12.05.2025).

6. Επιλεγόμενοι από τη διαδικασία της μοριοδότησης είναι εκείνοι οι δικαιούχοι που συγκεντρώνουν τη μέγιστη βαθμολογία, μέχρι της πληρώσεως του αριθμού των 300.000 αθροιστικά με τους ωφελουμένους τους. Υπέρβαση του ορίου αυτού είναι δυνατή προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι οι ωφελούμενοι του τελευταίου επιλεγόμενου δικαιούχου.

7. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη συνολική βαθμολογία, προηγείται ο δικαιούχος που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια στο 1ο κριτήριο κατάταξης και, αν αυτά συμπίπτουν, στα επόμενα κατά σειρά κριτήρια.

Αν και πάλι παρουσιάζεται ισοβαθμία προηγείται ο δικαιούχος που συγκεντρώνει αθροιστικά τις περισσότερες ημέρες ασφάλισης/ή και ανεργίας κατά τα έτη 2024-2025. Για όσους εξακολουθούν να ισοβαθμούν η διαδικασία σύγκρισης ημερών ασφάλισης/ ανεργίας του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται ανά έτος στα προηγούμενα έτη μέχρι εξαντλήσεως των περιπτώσεων ισοβαθμίας.

8. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση αθροιστικά με τους ωφελούμενους που έχουν δηλωθεί δεν υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό δεν θα εφαρμοστεί αυτονόητα η διαδικασία μοριοδότησης.

9. Στις περιπτώσεις συζύγων που και οι δύο είναι δικαιούχοι της παροχής, η επιλογή του ενός θα εξασφαλίζει και την επιλογή του άλλου εφόσον έχει υποβληθεί αίτηση ή αιτήσεις.

Πηγή

Tags: VoucherΚοινωνικός Τουρισμόςκριτηρια
Previous Post

Κάλεσμα προς τα μέλη του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία για την συμμετοχή τους στο 11ο Εκλοαπολογιστικό  Συνέδριο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Next Post

Δημοσκόπηση Interview: Στο 24,7% η ΝΔ, ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ, «ξεφουσκώνει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Next Post
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Interview: Στο 24,7% η ΝΔ, ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ, «ξεφουσκώνει» η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τελετή Βράβευσης Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών/Συλλόγων και Προπονητών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για ηρωίνη, κοκαΐνη και χάπια
  • Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τις συναντήσεις στην Αθήνα
  • Φιλοπρόοδος: Αναβολή εκδήλωσης
  • ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Παρατηρήσεις – προτάσεις επί της ΣΜΠΕ για τη δημιουργία δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης ΑΕΠΥ από ΑΣΑ

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr