• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κοινωνικός τουρισμός: H διαδικασία για να κάνετε δωρεάν διακοπές (αιτήσεις)

23 Μαΐου 2020
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ Εθνική: Ήττες για Κοζάνη και Εορδαϊκό

15 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Με το απόλυτο συνεχίζουν Κοίλα και Νεάπολη

15 Δεκεμβρίου 2025
Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα με την εκρηκτική Ευαγγελία.  Βίντεο και φωτογραφίες

Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα με την εκρηκτική Ευαγγελία. Βίντεο και φωτογραφίες

14 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14/12

14 Δεκεμβρίου 2025
Fur Vision 2026: Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Θετικό Όραμα για το Μέλλον της Γούνας

Fur Vision 2026: Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Θετικό Όραμα για το Μέλλον της Γούνας

14 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: Μπήκαν σε Μοναστήρι κι έκλεψαν ότι βρήκαν

14 Δεκεμβρίου 2025

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ο Εορτασμός του Αγίου Ελευθερίου

14 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

Δήμος Βοΐου: «Αναστάσιος Δάρδας» ονομάζεται από σήμερα η Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας

14 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

Σιάτιστα: Το όνομα του Αναστασίου Δάρδα στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο

14 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Αρρυθμία και προσωρινή διακοπή στην υδροδότηση λόγω τεχνικού προβλήματος σήμερα Κυριακή

14 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός: H διαδικασία για να κάνετε δωρεάν διακοπές (αιτήσεις)

sierafm by sierafm
23 Μαΐου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
14
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πακέτα «δωρεάν» διακοπών για 533.000 δικαιούχους ενεργοποιεί εντός του Ιουνίου το υπουργείο Εργασίας με τον ΟΑΕΔ με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουριστικού ρεύματος όχι μόνον από τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά κυρίως και από τη «μεσαία τάξη», που λόγω κριτηρίων και μειωμένων κρατικών πόρων έμενε εκτός κοινωνικού τουρισμού τα προηγούμενα χρόνια.

Στην επιταγή που θα πάρουν όσοι μπουν στο πρόγραμμα διακοπών για το 2020-2021, εκτός από τη διαμονή τους, εξετάζεται να προστεθεί και έξτρα επιδότηση για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η αύξηση των δικαιούχων για δωρεάν διακοπές θα χρηματοδοτηθεί ειδικά φέτος, που η τουριστική κίνηση προβλέπεται να είναι «υποτονική» λόγω του κορονοϊού, με ένα ποσό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, έναντι των 10 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την επιδότηση των διακοπών των χαμηλόμισθων τα τελευταία 6 με 7 χρόνια.

Η εκτίμηση των αρμόδιων στελεχών του ΟΑΕΔ είναι πως φέτος μπορεί να ικανοποιηθεί το 95% ή ακόμη και το 100% όσων κάνουν αίτηση, γιατί κάθε χρόνο ο συνήθης αριθμός αιτήσεων για δωρεάν διακοπές δεν ξεπερνά τις 300.000 και από αυτούς παίρνουν την επιταγή περίπου 140.000 δικαιούχοι.

Ο μέγιστος αριθμός των δικαιούχων που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο φετινό έκτακτο και ενισχυμένο πρόγραμμα δωρεάν διακοπών είναι 420.000 άτομα και σε αυτά έρχονται να προστεθούν άλλοι 113.000 δικαιούχοι από το περσινό πρόγραμμα που έχουν δικαίωμα να «εξαργυρώσουν» τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετά την παράταση που δόθηκε από τον ΟΑΕΔ, μια που το περσινό πρόγραμμα λήγει κανονικά φέτος τον Ιούλιο.

Συνολικά, παλαιοί και νέοι δικαιούχοι ανέρχονται στα 533.000 άτομα. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν πιθανότατα από 10 ή 15 Ιουνίου αφού πρώτα νομοθετηθεί το έκτακτο πρόγραμμα διακοπών που θα ισχύσει φέτος για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού λόγω κορονοϊού.

Ο κόφτης του εισοδήματος για την υποβολή αιτήσεων συνδυάζεται με μοριοδότηση, που μηδενίζεται όμως πάνω από τις 30.000 ευρώ. Μέχρι πέρυσι η χρηματοδότηση των 10 εκατ. ευρώ κάλυπτε μικρότερο αριθμό δικαιούχων και έπαιρναν τις επιταγές όσοι συγκέντρωναν τα περισσότερα μόρια από χαμηλό εισόδημα, από ανήλικα τέκνα, από έτη πληρωμής εισφορών στο λογαριασμό Εργατικής Εστίας κ.ά., ενώ όσοι είχαν τα λιγότερα μόρια αποκλείονταν. Με τα 30 εκατ. ευρώ που διατίθενται φέτος, ελάχιστοι θα μείνουν εκτός φθηνών διακοπών, γιατί τα χρήματα θα καλύψουν και όσους έχαναν σε μοριοδότηση λόγω υψηλότερου των 30.000 ευρώ εισοδήματος.

Για παράδειγμα, 30 μόρια παίρνει δικαιούχος με εισόδημα ως 12.000 ευρώ, 20 μόρια με εισόδημα ως 20.000 ευρώ, 10 μόρια αν έχει εισόδημα ως 30.000 ευρώ και από εκεί και πάνω δεν δίδεται μοριοδότηση. Το κάθε ανήλικο παιδί παίρνει 10 μόρια, ενώ για κάθε 25 μέρες με ένσημα και εισφορές υπέρ του λογαριασμού Εργατικής Εστίας οι δικαιούχοι παίρνουν 1 μόριο, με ανώτατο όριο τα 36. Οι άνεργοι, πέραν των άλλων, παίρνουν 1 μόριο για κάθε μέρα ανεργίας και μέχρι 36.

Η επιδότηση διαμονής (στο περσινό πρόγραμμα) έφτανε στα 38 ευρώ την ημέρα ανά άτομο στα καταλύματα «5 αστέρων» των «προσφυγικών νησιών» και στα 26 ευρώ στα καταλύματα της ίδιας κατηγορίας στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ η συμμετοχή του δικαιούχου ήταν στα 8 ευρώ τη μέρα χωρίς πρωινό και στα 12 ευρώ με πρωινό.

Αν δεν αλλάξουν οι προϋποθέσεις στο φετινό πρόγραμμα, τότε οι δικαιούχοι θα είναι εργαζόμενοι (μισθωτοί) αλλά και άνεργοι που έχουν κατά το προηγούμενο της αίτησης έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας, ή επιδοτήθηκαν για 50 ημέρες από τον ΟΑΕΔ λόγω ανεργίας, λόγω μητρότητας ή ακόμη και αν δεν επιδοτήθηκαν αλλά γράφτηκαν ως άνεργοι πριν τη λήξη των αιτήσεων.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Previous Post

Νέες ημερομηνίες για τα επιδόματα των 534 και 800 ευρώ

Next Post

Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με εργαστήρια και εξεταστική

Next Post
πανεπιστημιο απθ

Πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα πανεπιστήμια – Τι θα γίνει με εργαστήρια και εξεταστική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γ Εθνική: Ήττες για Κοζάνη και Εορδαϊκό
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Με το απόλυτο συνεχίζουν Κοίλα και Νεάπολη
  • Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα με την εκρηκτική Ευαγγελία. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 14/12
  • Fur Vision 2026: Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Θετικό Όραμα για το Μέλλον της Γούνας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr