• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κορονοϊός: Κάτω των 50 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές

5 Απριλίου 2021
Συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας από το Βόιο πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας από το Βόιο πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης

28 Ιουλίου 2025
σπιτια, ενοικιο

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη

28 Ιουλίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»

28 Ιουλίου 2025
Έναρξη του Θερινού Σχολείου για Εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Γλώσσας στο Εξωτερικό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Έναρξη του Θερινού Σχολείου για Εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Γλώσσας στο Εξωτερικό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

28 Ιουλίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΚ: Πιθανή διακοπή νερού σε Μαυροδέντρι και Ποντοκώμη

28 Ιουλίου 2025

Τσοτύλι: Υποδοχή της Τίμιας Κάρας της Αγίας Παρασκευής

28 Ιουλίου 2025
Γαλατινή: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Αλεξίπτωτου Πλαγιάς

Γαλατινή: Ξεκίνησε το πρωτάθλημα Αλεξίπτωτου Πλαγιάς

28 Ιουλίου 2025
Εκδήλωση από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βοΐου

Εκδήλωση από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βοΐου

28 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Αλλάζει το πάρκο στο Μπούνο

Σιάτιστα: Αλλάζει το πάρκο στο Μπούνο

28 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεισε ο δρόμος προς Μπούνο, σε μεγαλύτερο τμήμα. Προσοχή με τα σκουπίδια

Δήμος Κοζάνης: Υποχρέωση προσκόμισης άδειας προπονητή Γ.Γ.Α. για χρήση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

28 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για έργα στον Δήμο Δεσκάτης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή δύο Προγραμματικών Συμβάσεων για έργα στον Δήμο Δεσκάτης

28 Ιουλίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

O Παρατεταμένος ΚΑΥΣΩΝΑΣ και οι επιπτώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η υποχρέωση του ΕΛΓΑ – Κοζάνης

28 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Κάτω των 50 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στις περισσότερες περιοχές

sierafm by sierafm
5 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μόλις στα 23 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην Πάρο – Στα 41-44 ο μέσος όρος σε Αττική – Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα οι νοσηλευόμενοι στη βόρεια Ελλάδα

Επί εξαιρετικά ασταθούς επιδημιολογικού εδάφους συνεχίζει τη δύσκολη πορεία της η χώρα μας. Επιστήμονες και κυβέρνηση, υπό το πλέγμα ασφαλείας που δημιουργούν τα self test και τα εμβόλια, έδωσαν το “πράσινο φως” για την αναπροσαρμογή των μέτρων και για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, που επιχειρείται από σήμερα με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Ωστόσο, ουδείς παραβλέπει ότι πρόκειται για ένα μετέωρο έως και επικίνδυνο βήμα, δεδομένου ότι το τρίτο επιδημικό κύμα δεν βρίσκεται ακόμη σε αποδρομή και ασκεί τεράστια πίεση στα νοσοκομεία. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε τρεις ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες, Κυριακή, εισήχθησαν περισσότεροι από 1.600 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Συνολικά, χθες νοσηλεύονταν 5.667 ασθενείς, με τους 4.243 σε απλές κλίνες και τους 1.224 σε Μονάδες.

Στην Αττική τις προηγούμενες επτά ημέρες γίνονταν καθημερινά κατά μέσο όρο 300 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες εισήχθησαν 767 ασθενείς, με τον μικρότερο αριθμό να καταγράφεται χθες – και με την ελπίδα να μην είναι συγκυριακή καταγραφή αλλά να ενισχύει τη σταθεροποίηση που βλέπουν οι ειδικοί. Ειδικότερα, χθες έγιναν 180 νέες εισαγωγές στο λεκανοπέδιο, ποσοστό 37% των εισαγωγών, για πρώτη φορά αρκετά χαμηλότερο από το 50% και πλέον που χαρακτήριζε την Αττική μέχρι τώρα.

Η εκτίναξη των νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, κρίσιμη αναζωπύρωση διαπιστώνεται στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, γεγονός που οδήγησε και στην κυβερνητική απόφαση να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στην Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα, παρά την αρχική απόφαση που είχε ληφθεί για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα από σήμερα. Στο ίδιο καθεστώς, εξαίρεσης, τέθηκε και η Αχαΐα, στην οποία επίσης πιέζονται τα νοσοκομεία -στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονταν χθες 154 ασθενείς.
Μέσα σε έναν μήνα οι νοσηλευόμενοι στη βόρεια Ελλάδα υπερδιπλασιάστηκαν – από 556 σε 1.321- ακολουθώντας την αυξητική ροή των νέων κρουσμάτων και οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 177. Από τους τους 1.321 νοσηλευόμενους, οι περίπου 800 βρίσκονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που μοιραία λόγω και των περισσότερων νοσοκομείων που διαθέτει, σηκώνει μεγαλύτερο βάρος εισαγωγών και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Ενδεικτικό, της πίεσης που αποτυπώνεται λόγω των νέων εισαγωγών είναι πως έχει γεμίσει και πάλι το Euromedica, στο οποίο νοσηλεύονται 133 ασθενείς, άλλοι 162 είναι στο ΑΧΕΠΑ, 114 στο Ιπποκράτειο, 109 στο Παπαγεωργίου, 75 στο Παπανικολάου κα.

Σε εστία υγειονομικής ανησυχίας εξελίσσεται και η Στερεά Ελλάδα, με αυξημένες πληρότητες στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα Λαμίας, Θήβας, Χαλκίδας δέχονται σταθερά νέους ασθενείς.

Γιατί οι νέοι σε ηλικία φορείς προβληματίζουν τους ειδικούς

«Πονοκέφαλο» στους επιστήμονες δημιουργούν και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων κρουσμάτων. Κι αυτό διότι, όπως προκύπτει από την ανάλυση των επιδημιολογικών στοιχείων, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) είναι κάτω των 50 ετών.

Με δεδομένο ότι οι πολίτες 70 ετών και άνω έχουν θωρακιστεί σε ικανό ποσοστό, όπως και εκείνοι ηλικίας 60-64 χρόνων, τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-60 χρόνων που αποτελούν την πλέον παραγωγική ομάδα είναι εκείνα που λόγω της κινητικότητας τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να διασπείρουν τον ιό αλλά και να καταλήξουν στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικά, η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ήταν στην Πάρο τα 23 έτη, στη Μύκονο τα 32, στη Μεσσηνία τα 36, στην Άρτα τα 37, στη Φθιώτιδα τα 38, στη Φλώρινα τα 40 έτη, στην Εύβοια τα 41, στην Αχαϊα τα 44, στη Θεσσαλονίκη τα 45 και στην Αρκαδία τα 46 έτη. Στην Αττική που μετρά καθημερινά τις τελευταίες ημέρες περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα η μέση ηλικία κυμαίνεται από 41 έως 44 έτη.

Με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τα 27.000 στην επικράτεια, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες οι ειδικοί έχουν προετοιμαστεί για περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία. Είναι πια γνωστό από τους επιδημιολόγους ότι το 10%-15% των θετικών κρουσμάτων «μετατρέπονται» σε ασθενείς που εισάγονται για νοσηλεία έπειτα από 12-14 ημέρες, και από τις εισαγωγές το 5%-7% γίνεται αριθμός ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν άλλα 5.237 κρούσματα στην επικράτεια.

Πηγή: protothema.gr
Previous Post

Έφτασαν στην Ελλάδα 1 εκατ. self tests- Από αύριο, 6 Απριλίου, διαθέσιμα στα φαρμακεία

Next Post

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τον αξιότιμο κ Πρωθυπουργό

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

ΠΑΝΣΕΚΤΕ: Ανοιχτή επιστολή προς τον αξιότιμο κ Πρωθυπουργό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας από το Βόιο πραγματοποίησε ο βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης
  • Ενοικιάζεται διαμέρισμα 95 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»
  • Έναρξη του Θερινού Σχολείου για Εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Γλώσσας στο Εξωτερικό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • ΔΕΥΑΚ: Πιθανή διακοπή νερού σε Μαυροδέντρι και Ποντοκώμη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr