• Latest
σχολειο

Κορωνοϊός: Αμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία -Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

12 Σεπτεμβρίου 2020
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Εκλογές Συλλόγου Προέδρων Π.Ε. Κοζάνης. Στις πρώτες θέσεις Μαίρη Λαδά και Γιώργος Βάρκας

8 Φεβρουαρίου 2026
ΦΑΓΗΤΟ

7 τρόφιμα που μειώνουν φυσικά τα επίπεδα σακχάρου

8 Φεβρουαρίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

35χρονη πέθανε λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της – Αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της

8 Φεβρουαρίου 2026
govapp, κινητο

Νέο gov.gr: Ενιαία ψηφιακή εξυπηρέτηση με έμφαση στον πολίτη

8 Φεβρουαρίου 2026
Παραλίγο τραγωδία στο Δροσερό: Κυνηγοί έσωσαν νεαρό μοτοσικλετιστή από τα ορμητικά νερά

Παραλίγο τραγωδία στο Δροσερό: Κυνηγοί έσωσαν νεαρό μοτοσικλετιστή από τα ορμητικά νερά

8 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ Εθνική: Ήττες εντός έδρας για Κοζάνη και Εορδαϊκό!

8 Φεβρουαρίου 2026
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Με νίκες συνέχισαν απτόητοι οι πρωτοπόροι

8 Φεβρουαρίου 2026
Η κυνηγετική ομάδα Αετών Βοΐου, προσέφερε στο Συσσίτιο της Μητρόπολης

Η κυνηγετική ομάδα Αετών Βοΐου, προσέφερε στο Συσσίτιο της Μητρόπολης

8 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «ΕΥΗΜΕΡΙΑ» από αξιωματικό της Αστυνομίας

Καστοριά: Επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) «ΕΥΗΜΕΡΙΑ» από αξιωματικό της Αστυνομίας

8 Φεβρουαρίου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Κάλεσμα Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας σε συνέχιση του αγώνα

7 Φεβρουαρίου 2026
Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ενημερωτικές διαλέξεις σε στελέχη της Αστυνομίας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

7 Φεβρουαρίου 2026
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΚΕ- ΚΝΕ: Οι φονιάδες δεν έχουν δουλειά δτο Πανεπιστήμιο. Να διακοπεί η συνεργασία με το CLUSTER DefenceEduNet!

7 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αμεσα υγειονομικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία -Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

sierafm by sierafm
12 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλους τους χώρους των σχολείων ενόψει του πρώτου κουδουνιού που θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου προβλέπει κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας προς τις Περιφέρειες.

Ειδικότερα με κατεπείγουσα εγκύκλιο του Γενικού Γραμματεία του υπουργείου Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις ζητείται να γίνουν «υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς».

«Κρίνεται αναγκαία η εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών» επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας «με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στο σχολικό συγκρότημα: «Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Ειδικότερα πρέπει να διαπιστώνεται αν πληρούνται οι όροι σχετικά με τον τακτικό αερισμό των αιθουσών, τον επαρκή καθαρισμό όλων των χώρων, των θρανίων, των γραφείων σε καθημερινή βάση κ.λπ. Κατά την διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων πρέπει να δίνεται προσοχή στην τήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών διατάξεων αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγιεινής της ύδρευσης και της αποχέτευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων καθώς επίσης στον εφοδιασμό τους με χαρτί, σαπούνι και κάδους απορριμμάτων, της διαχείρισης των απορριμμάτων, την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας, της επάρκειας του αερισμού και του κλιματισμού ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο στους χώρους εστίασης: «Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα κυλικεία των σχολείων, στις καντίνες (σταθερές) και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και παράλληλα να εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις. Αναφορικά με τα προγράμματα διανομής τροφίμων στα σχολεία (π.χ. ετοίμων γευμάτων, φρούτων, κ.α.) τα οποία πραγματοποιούνται από φορείς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή άλλων αρμόδιων Υπουργείων, αυτά πρέπει να τηρούν τους όρους της ανωτέρω σχετικής νομοθεσίας.Έλεγχοι όμως θα πρέπει να διεξάγονται και στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα».

Ειδικότερα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης COVID-19 σε σχέση με την λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων είναι:

– Λήψη μέτρων περιορισμού συγχρωτισμού, τήρησηςαποστάσεων (π.χ.διαφορετικά διαλείμματα διαγράμμιση σε χώρους σίτισης -κυλικεία, χώρος διανομής τροφίμων σε προγράμματα σχολικώνγευμάτων)
– Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στην συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών.
– Εφοδιασμός στα σημεία πλύσης των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα
– Σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας από εκπαιδευτικούς & μαθητές με μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση καθώς και του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης.
– Τακτικός αερισμός αιθουσών και εφόσον γίνεται χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων να ακολουθείται η Δ1δ/Γ.Π. οικ. 26635/23.04.20 εγκύκλιος «Λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας από ιογενείς λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων».
– Καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων
– Ανάρτηση εικονογραφημένων οδηγιών σε κατάλληλα σημεία, ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού για τον τρόπο μετάδοσης του ιού.
– Τήρηση πρωτοκόλλου ΕΟΔΥ σε περίπτωση κρούσματος.

Οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία κυλικείων & χώρων εστίασης:

Για την προστασία των μαθητών και των εργαζομένων στη σχολική μονάδα θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα κάτωθι μέτρα(σχετ. 2, 3 και 8):

– Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό κατά την διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων).
– Τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός των χεριών του προσωπικού (δείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ) με σαπούνι και ζεστό νερό.
– Χρήση γαντιών μιας χρήσεως, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
– Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την Υγειονομική Διάταξη υπ. αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797(ΦΕΚ1199/11-4-2012), όπως κάθε φορά ισχύει και να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής,
– Εφαρμογή μεθόδων καθαρισμού –απολύμανσης (σχετ. 12)και απεντόμωσης –μυοκτονίας της επιχείρησης,
– Εκπαίδευση του προσωπικού αναφορικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής
– Τακτικός & καλός αερισμός του καταστήματος και εφόσον γίνεται χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων να ακολουθείται η Δ1δ/Γ.Π. οικ. 26635/23.04.20 εγκύκλιος «Λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας από ιογενείς λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων».
– Τα προσυσκευασμένα τρόφιμα θα διατίθενται με υγιεινό τρόπο. Ταπροϊόντα που διατίθενται μετά από επεξεργασία από το κυλικείο πρέπει να τοποθετούνται σε ατομική χάρτινη συσκευασία.
– Αποφυγή συνωστισμού κατά την διάρκεια του διαλείμματος γεγονός που διευκολύνεται και από τη λειτουργία του σχολείου που θα έχει εναρμονιστεί με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
– Ύπαρξη, σε ευκρινή θέση, φιάλης αλκοολούχου διαλύματος (με αντλία έγχυσης) για την υγιεινή των χεριών, προς χρήση των μαθητών.
– Να υπάρχουν αφίσες σε εμφανή θέση για την σωστή χρήση του αντισηπτικού αλλά και των μέτρων ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Ο Λάζαρος Μαλούτας απαντάει στο Μίμη Δημητριάδη

Next Post

ΚΚΕ: Πωλητήριο που απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους το Master Plan της κυβέρνησης για την «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών»

Next Post

ΚΚΕ: Πωλητήριο που απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους το Master Plan της κυβέρνησης για την «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκλογές Συλλόγου Προέδρων Π.Ε. Κοζάνης. Στις πρώτες θέσεις Μαίρη Λαδά και Γιώργος Βάρκας
  • 7 τρόφιμα που μειώνουν φυσικά τα επίπεδα σακχάρου
  • 35χρονη πέθανε λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της – Αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της
  • Νέο gov.gr: Ενιαία ψηφιακή εξυπηρέτηση με έμφαση στον πολίτη
  • Παραλίγο τραγωδία στο Δροσερό: Κυνηγοί έσωσαν νεαρό μοτοσικλετιστή από τα ορμητικά νερά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr