• Latest
μενουμε σπιτι

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας -Ποιοι θα μετακινούνται, με ποια έγγραφα, για ποιο λόγο

22 Μαρτίου 2020
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα

28 Οκτωβρίου 2025
«Τέρατα!», η νέα ταινία του Νίκου Κουρού – trailer

Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους για τα «Τέρατα» του Νίκου Κουρού, από το Φεστιβάλ ”Γέφυρες”

28 Οκτωβρίου 2025
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών

28 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου που έπεσε σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα

Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου που έπεσε σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα

27 Οκτωβρίου 2025
ΔΕΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5

ΔΕΗ: Κατατέθηκε στη ΡΑΑΕΥ το αίτημα για μετατροπή της «Πτολεμαΐδα 5» σε μονάδα φυσικού αερίου

27 Οκτωβρίου 2025
ΜΠΟΝΤΑΣ

Βιβλιοθήκη Σιάτιστας: Το μήνυμα για την απώλεια του Γεωργίου Μπόντα

27 Οκτωβρίου 2025
Νέος Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «ΠΑΝΔΩΡΑ» ο Γιάννης Κούκας

Νέος Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «ΠΑΝΔΩΡΑ» ο Γιάννης Κούκας

27 Οκτωβρίου 2025
ΜΠΟΝΤΑΣ

Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας

28 Οκτωβρίου 2025
Επικοινωνία-Λόγος-Ομιλία

Επικοινωνία-Λόγος-Ομιλία

27 Οκτωβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025

27 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Σερβίων: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού

27 Οκτωβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Έναρξη νέου κύκλου μαθητείας και πρακτικής άσκησης στο Δήμο Γρεβενών

27 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας -Ποιοι θα μετακινούνται, με ποια έγγραφα, για ποιο λόγο

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μενουμε σπιτι
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανακοινώσεις έκαναν πέντε υπουργοί και εξειδίκευσαν τα περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

«Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για όσους εργάζονται, για επίσκεψη σε γιατρό ή στο φαρμακείο, μετάβαση σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, μετάβαση για παροχή βοήθειας, μετάβαση για τελετή», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Γενικής προστασίας πρόσθεσε: «Η εύκολη μετάβαση του κορωνοϊού θέτει σε κίνδυνο τις ευπαθείς ομάδας αλλά και το σύστημα υγείας. Η κατάσταση άλλων χωρών μιλάει από μόνη της. Η απαγόρευση με ρητές εξαιρέσεις σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατά ασφαλής στο σπίτι μας. Ηταν αναγκαίο να γίνει τώρα.
Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δευτέρα στις 06.00

Τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 23/03 στις 6 το πρωί ως τις 6 Απριλίου τις 6 το πρωί και αφορά όλη την ελληνική επικράτεια. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται σε πολίτες για την μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες και μόνο. Μετάβαση σε φαρμακείο ή σε γιατρό. Μετάβαση σε μαγαζί προμήθειας αγαθών. Μετάβαση στην τράπεζα. Κίνηση για παροχή βοήθειας ανθρώπων που είναι σε ανάγκη. Σωματική άσκηση ατομικά ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Παράλληλα, σε κάθε όχημα επιτρέπεται μόνο οδηγός και ως ένα άτομο. Δύο άτομα στο κάθε όχημα συνολικά.

Για την κίνησή του ο πολίτης θα έχει δυο τύπους εγγράφου. Ο τύπος «Α» και πρόκειται για κίνηση προς την εργασία και ο τύπος «Β» που πρόκειται για όλες τις άλλες περιπτώσεις».

Οι ανακοινώσεις γίνονται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.
Λευτέρης Οικονόμου: «Οι συνετοί πολίτες δεν θα καταλάβουν κάποια διαφορά»

Παίρνοντας τον λόγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί απαγορεύουν κάθε άσκοπη μετακίνηση πολιτών. Επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας. Οι συνετοί πολίτες, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι η χρήση της βεβαίωσης κυκλοφορίας. Θα πηγαίνουν στην εργασία τους, το σούπερ μάρκετ, τον γιατρό, ακόμα και προσωπική άθληση με το απαραίτητο έγγραφο.

Τα έργα κρίνονται απαραίτητα για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τώρα είναι η ώρα της θωράκισης της κρίσης. Εχουμε καταρτίσει ειδικό σχεδιασμό για όλη την επικράτεια. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και η επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ. Υπάρχουν και σοβαρότερες διώξεις που θα εφαρμόζεται αυτόφωρη διαδικασία. Θα υπάρχει επ αέρος επιτήρηση με drones και ελικόπτερα. Αυστηροί έλεγχοι και στα διόδια όπου θα επιβάλλεται επιστροφή. Είναι η ώρα του πολίτη. Δεν θα πρέπει να υπάρχει αδύναμος κρίκος σε όλο αυτό το σχεδιασμό».
Πώς θα βγαίνει η φόρμα για τις μετακινήσεις;

Τον λόγο έλαβε υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έδωσε την ιστοσελίδα forma.gov.gr όπου μπορεί κανείς να βρει τους δύο τύπος εγγράφων, τον Τύπο Α που αφορά τις μετακινήσεις εργαζομένων και τον Τύπο Β για τις άλλες αιτίες μετακίνηση.

Τρεις είναι οι τρόποι για την συμπλήρωση της φόρμας, για μετακίνηση που δεν αφορά στην εργασία. Ο πρώτος είναι να κατεβάσει ο πολίτης την φόρμα από την ιστοσελίδα και να την συμπληρώσει πριν από κάθε του μετακίνηση. Ο δεύτερος είναι σε ένα λευκό χαρτί να γράψει μια δήλωση με αυτά τα στοιχεία και το ονοματεπώνυμο.

Τέλος, με ένα μήνυμα SMS στο 13033 όπου γράφει κανείς έναν από του 6 αριθμούς που αντιστοιχούν στην αιτία μετακίνησης. Ο πολίτης μπορεί να αποστείλει μήνυμα στον αριθμό αυτό, γράφοντας τον κατάλληλο αριθμό, αφήνοντας κενό και συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό και τη διεύθυνση κατοικίας του.
Οδηγίες προς τους Πολίτες

Μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:
• Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
• Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
• Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
• Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
• Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
• Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
• Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου Α) και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.
Πώς εκδίδεται το έντυπο βεβαίωσης κίνησης;

Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:
• Βεβαίωση Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)
• Βεβαίωση Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (MS-Word)

Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), έχετε 3 επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.
1 Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:
X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
2 Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.
• Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)
• Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (MS-Word)
3 Χειρόγραφη βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Μητσοτάκης: Απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας

Next Post

Κορωνοϊός: Τα 7 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα χέρια μας

Next Post

Κορωνοϊός: Τα 7 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τα χέρια μας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Μπόντα
  • Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους για τα «Τέρατα» του Νίκου Κουρού, από το Φεστιβάλ ”Γέφυρες”
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Στήριξη του Αγροτικού Συλλόγου Γρεβενών
  • Καστοριά: Επιχείρηση διάσωσης κυνηγόσκυλου που έπεσε σε γκρεμό μαζί με 10 αγριογούρουνα
  • ΔΕΗ: Κατατέθηκε στη ΡΑΑΕΥ το αίτημα για μετατροπή της «Πτολεμαΐδα 5» σε μονάδα φυσικού αερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr