• Latest

Κορωνοϊός: Στα χωριά με καραντίνα στην Κοζάνη -Τους τηλεφωνούν καθημερινά ψυχολόγοι -Τι γίνονται τα προϊόντα των κτηνοτρόφων

20 Μαρτίου 2020
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Βελβεντό

23 Ιανουαρίου 2026
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Μαζί για την Κοζάνη: «Έκδηλη η ταραχή του τέως Δημάρχου, καθώς βλέπει να τρέχουν έργα και δράσεις στον Δήμο Κοζάνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικό όφελος»

23 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»

Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»

23 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στη θέση “Ποταμός Βενέτικος” στη Δ.Ε. Θεοδώρου Ζιάκα & Κοσμά Αιτωλού, Δήμου Γρεβενών

23 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Σε Σιάτιστα και Μικρόκαστρο το Σαββατοκύριακο το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

Σε Σιάτιστα και Μικρόκαστρο το Σαββατοκύριακο το Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας

23 Ιανουαρίου 2026
Στον Δήμαρχο Καστοριάς η νέα Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

Στον Δήμαρχο Καστοριάς η νέα Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

23 Ιανουαρίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Μόνο ηλεκτρονικά οι συναλλαγές με το Ταμείο του Δήμου Κοζάνης έως και την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Νταμάρια, Παναγιάς Κοζάνης

Ετήσιο μνημόσυνο εκτελεσθέντων του 1944 στα Νταμάρια Παναγιάς Κοζάνης την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026

23 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Σύλληψη -2- ανήλικων για  εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών!!

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη -2- ανήλικων για εκβίαση και διακίνηση ναρκωτικών!!

23 Ιανουαρίου 2026
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού

23 Ιανουαρίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Παρασκευή 23-1, σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, μέχρι τις 15.00, σήμερα

23 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Στα χωριά με καραντίνα στην Κοζάνη -Τους τηλεφωνούν καθημερινά ψυχολόγοι -Τι γίνονται τα προϊόντα των κτηνοτρόφων

sierafm by sierafm
20 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το να μένεις αποκλεισμένος στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, χωρίς τη δυνατότητα της επαφής με τον έξω κόσμο, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς, στο νομό Κοζάνης.

Το καθεστώς καραντίνας που επιβλήθηκε στα δυο χωριά, στην αρχή της εβδομάδας, σε μια προσπάθεια να ελεχθεί ο κορωνοϊός, έχει δημιουργήσει στους 70 μόνιμους κατοίκους πρωτόγνωρες συνθήκες ζωής και καθημερινότητας.

Αποκλεισμένοι λογω κορωνοϊού

Αν και έχουν ζήσει αρκετούς χειμώνες αποκλεισμένοι από το χιόνι και έχουν περάσει πολλές μέρες στο χωριό χωρίς να μπορούν να κατέβουν στο Τσοτύλι εξαιτίας του χιονισμένου δρόμου, τώρα νιώθουν ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.
«Μας παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο οι ψυχολόγοι, παιδί μου, άλλα τι να το κάνεις… Δεν είναι εύκολο, δεν μπορούμε ούτε στο σπίτι του γείτονα να πάμε εξαιτίας της καραντίνας», λέει ο Παύλος Τζάνας, πρόεδρος της κοινότητας Δαμασκηνιάς, που έχει αναλάβει το δύσκολο -εν μέσω καραντίνας- έργο να παραμείνουν οι κάτοικοι σε επαφή με τον Δήμο Βοΐου, την Περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που στηρίζουν τη διαβίωσή τους όσο διαρκεί η καραντίνα.
Με τους ηλικιωμένους (συνταξιούχους στην πλειονότητά τους) έχει βρεθεί μια φόρμουλα επικοινωνίας για να λύνονται προβλήματα της καθημερινότητας. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα σε ό,τι αφορά τους τρεις κτηνοτρόφους του χωριού, με τα περίπου 600 πρόβατα, που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στη νέα καθημερινότητα.
Το γάλα και οι ζωοτροφές στην αποκλεισμένη από κορωνοϊό περιοχή

Ο Δημήτρης Πασχαλόπουλος έχει 250 πρόβατα και εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα προβλήματα που δημιουργεί το καθεστώς καραντίνας στη δουλειά του.
«Τις πρώτες μέρες της καραντίνας δεν μπορούσαμε να δώσουμε το γάλα. Δεν επιτρεπόταν στο φορτηγό να πλησιάσει το χωριό. Μόλις χθες, ύστερα από ενέργειες της Περιφέρειας και σε συνεννόηση με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, ήρθε το φορτηγό και δώσαμε το γάλα μας. Ειδάλλως θα έπρεπε να το χύσουμε», λέει. Ο ίδιος, όμως, ανησυχεί για το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και εάν θα καταφέρουν, αυτός και οι άλλοι συνάδελφοί του, να συνεχίσουν να δίνουν το γάλα, που είναι και οι κόποι μιας ολόκληρης περιόδου.

Ο Ευθύμιος Κέφας έχει μόλις παραδώσει το προϊόν του στην εταιρεία γάλακτος, με την οποία συνεργάζεται. «Μόλις μετέφερα με δικά μου μέσα 600 κιλά γάλα στην άκρη του χωριού, όπου έχει σταθμεύσει το βυτίο γιατί η εταιρεία δεν θέλει το αυτοκίνητο να μπαίνει μέσα στο χωριό. Δεν είναι τίποτα εύκολο για εμάς», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εμφανή στη φωνή του την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και την κόπωση από την προσπάθεια.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις ζωοτροφές που συνήθως οι κτηνοτρόφοι δεν αποθήκευαν σε μεγάλες ποσότητες, όπως με το καλαμπόκι και το σιτάρι. Ο κ. Πασαχαλόπουλος εκφράζει την αγωνία του για τις προμήθειες, αφού, όπως λέει, πριν τις έκαναν μόνοι τους, αλλά τώρα ανησυχούν για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη.
«Το πολύ σε δύο ημέρες θα ‘χει λυθεί το θέμα της προμήθειας ζωοτροφών για το ζωικό κεφάλαιο του χωριού», διαβεβαιώνει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, εξηγώντας πως «είναι σε εξέλιξη συνεννόηση με προμηθευτή και ένα φορτηγό με καλαμπόκι θα εισέλθει στην είσοδο του χωριού, θα το αδειάσει σε κάποιο χώρο και οι κτηνοτρόφοι, στη συνέχεια, θα αναλάβουν να το μεταφέρουν στις αποθήκες τους».

Δυο νεκροί από κορωνοϊο στην Δαμασκηνιά

Ο δήμαρχος Βοΐου αναφέρει ακόμα ότι σιγά σιγά αντιμετωπίζονται κάποιες αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στην αρχή της εφαρμογής του σχεδίου της καραντίνας.
«Οι γιατροί από το ΚΥ Τσοτυλίου και οι ειδικοί ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που έχουν οριστεί από τον δήμο βρίσκονται σε αδιάλειπτη επαφή με τους κατοίκους», λέει και προσθέτει ότι θα βρεθεί άμεσα λύση και στο θέμα του επιτόπιου ιατρικού ελέγχου από γιατρούς που θα εξετάσουν τους κατοίκους.
«Επιθυμούμε να ανταποκριθούμε άμεσα σε αυτό το αίτημα των κατοίκων, έστω και για λόγους στήριξης της ψυχολογίας τους», τονίζει ο κ. Ζευκλής.
Το χωριό Δαμασκηνιά «μετρά» ήδη δύο νεκρούς από τον κορωνοϊό. Ο δεύτερος πέθανε σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο Mαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Ο ηλικιωμένος ήταν η πρώτη διακομιδή ύποπτου κρούσματος που έγινε από το χωριό μόλις επιβλήθηκε το καθεστώς καραντίνας και εξετάσεις που τού είχαν γίνει ήταν θετικές στον Covid-19.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous Post

Κορωνοϊός: Και 8ος νεκρός από τον ιό – 80χρονος στο νοσοκομείο Παμμακάριστος

Next Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Next Post

Στη Δυτική Μακεδονία βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση για το Βελβεντό
  • Μαζί για την Κοζάνη: «Έκδηλη η ταραχή του τέως Δημάρχου, καθώς βλέπει να τρέχουν έργα και δράσεις στον Δήμο Κοζάνης, με χειροπιαστά αποτελέσματα και κοινωνικό όφελος»
  • Δήμος Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Χείμων 2026»
  • ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) στη θέση “Ποταμός Βενέτικος” στη Δ.Ε. Θεοδώρου Ζιάκα & Κοσμά Αιτωλού, Δήμου Γρεβενών
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου στη Νεάπολη, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr