• Latest
κουραση, καταθλιψη

Κορωνοϊός: Τα 6 ήπια συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

26 Μαρτίου 2020
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Τα 6 ήπια συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

sierafm by sierafm
26 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κουραση, καταθλιψη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πέρα από την αναζήτηση της θεραπείας και του εμβολίου για τον κορωνοϊό, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να επιλύσει έναν άλλο μεγάλο γρίφο.

Πρόκειται για την εξακρίβωση των συμπτωμάτων του κορωνοϊού, τα οποία, μέχρι στιγμής, ποικίλλουν σε σημαντικό βαθμό. Οπως αναφέρει η βρετανική Mirror, πέρα από τον ξηρό βήχα και τον πυρετό -που είναι τα πλέον βασικά σημάδια της νόσου Covid-19- υπάρχουν και άλλα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δυο μήνες εμτά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη Βρετανία, οι πολίτες και, κυρίως, οι υγειονομικοί έχουν καλύτερη εικόνα για τα συμπτώματα της νόσου. Αυτά που είναι λιγότερο γνωστά, είναι τα ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Mirror, αυτά είναι τα 6 συμπτώματα του κορωνοϊού που αρκετοί αγνοούν:
1. Απώλεια όσφρησης και γεύσης

Σύμφωνα με τη Mirror, το Σαββατοκύριακο η Βρετανική Ενωση Ωτορινολαρυγγολόγων προειδοποιήσε ότι η απώλεια της όσφρησης και της γεύσης μπορεί να δείχνει προσβολή από κορωνοϊό. Οι Βρετανοί ΩΡΛ ανέφεραν ότι οποιοσδήποτε εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αυτο-απομονώνεται άμεσα. Το φαινόμενο, όπως τόνισαν, αποδίδεται στην «επίθεση» που εξαπολύει ο κορωνοϊός σε κύτταρα που βρίσκονται στη μύτη και τον φάρυγγα.
2. Σωματική κόπωση

«Ενα άλλο σύνηθες σύμπτωμα του Covid-19, όπως και με το κρυολόγημα, τη γρίπη και άλλους ιούς, είναι η αίσθηση της κούρασης» γράφει η Mirror. Με τον κορωνοϊό, ωστόσο, η αίσθηση της κόπωσης σχετίζεται και με την αδυναμία του ασθενή να κοιμηθεί καλά, λόγω βήχα και δυσκολιών στην αναπνοή. Η εφημερίδα επικαλείται το παράδειγμα μιας 73χρονης από την Ταϊλάνδη, η οποία κατάφερε να επιζήσει του κορωνοϊού. «Ημουν κουρασμένη, δεν μπορούσα να φάω» δήλωσε στο Sky News.
3. Πνευματική κόπωση (brain fog)

Παρότι δεν βρίσκεται στη λίστα των… επίσημων συμπτωμάτων, φορείς του κορωνοϊού που ασθένησαν με τη νόσο Covid-19, ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν πνευματική κόπωση. Η Τέα Τζουρντάν, μια ασθενής, μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε στη Daily Mail ότι βίωσε το σύνδρομο του “brain fog”:

«Αρχικά ένιωθα εξαντλημένη, σα να σέρνομαι, και δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω στο κρεβάτι μου. Δεν είχα σοβαρό βήχα, ούτε και πυρετό. Αλλά είχα μια περίεργη αίσθηση ότι κάτι είχε “κάτσει” βαθιά στα πνευμόνια μου, σα να αναπνέεις “ταλκ”» είπε χαρακτηριστικά.
4. Απώλεια όρεξης

Ενα άλλο σύμπτωμα που έχουν αναφέρει άτομα που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό είναι η απώλεια της όρεξης. «Κάποιοι απλώς έχουν περιορισμένη όρεξη, όμως ο blogger Στίβεν Πάουερ ανέφερε ότι δεν είχε καθόλου επιθυμία για να φάει» σημειώνει η Mirror.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι στο κρεβάτι με έναν ζόρικο πυρετό, πονοκέφαλο, ήπιο βήχα και πόνο στη μέση για περίπου τέσσερις ημέρες τώρα. Είμαι τελείως εξαντλημένος και δεν έχω καμία όρεξη για να κινηθώ και να φάω». Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύμπτωμα, όπως και αυτά της κόπωσης, συνυπάρχουν και στο απλό κρυολόγημα ή και τη γρίπη.
5. Πόνος στο στομάχι – κοιλιά

Η Mirror σημειώνει ότι ο πόνος στο στομάχι ή την κοιλιά μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως σημάδι μιας αθώας «ανωμαλίας». Παρά ταύτα, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Gastroenterology συνδέει τα στομαχικά – κοιλιακά προβλήματα με τον κορωνοϊό και τη νόσο Covid-19.

«Διαπίστωσαν ότι το 48,5% από 204 ασθενείς με κορωνοϊό που εξετάστηκαν στην κινεζική επαρχία Χουμπέι είχαν προβλήματα στο πεπτικό τους σύστημα, όπως η διάρροια» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Η 29χρονη Ισλα Χασλάμ, που μίλησε στη The Sun, είπε ότι αρχικά ένιωσε ενοχλήσεις στο στομάχι της και την επόμενη μέρα άρχισε να έχει ένα «γαργαλητό» στο λαιμό.
6. Ερεθισμός – ευαισθησία στα μάτια

«Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει κάποιος το “κάψιμο” στα μάτια είναι να το συγκρίνει με τη φαγούρα και τον ερεθισμό που θα αντιμετώπιζε αν είχε αλλεργικό συνάχι» προσθέτει η Mirror.

Αυτού του τύπου η ευαισθησία μπορεί να εκδηλωθεί όταν κάποιος είναι κοντά σε καπνό, σκόνη ή και σε ζώα. Η διαφορά μεταξύ αυτών των περιπτώσεων και της αίσθησης που έχουν περιγράψει ασθενείς με κορωνοϊό είναι το γεγονός ότι (ο κορωνοϊός) πυροδοτεί αυτό το σύμπτωμα δίχως άλλο ερέθισμα (ζώα, καπνός, γύρη κ.λπ).

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρόστιμο σε 1.631 άτομα για άσκοπη μετακίνηση

Next Post

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι -Νέες διευκρινίσεις για τις άδειες εξόδου

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι -Νέες διευκρινίσεις για τις άδειες εξόδου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr