• Latest
κορονοιος, γριπη

Κορωνοϊός: Το αντίσωμα που σας προστατεύει από τον ιό

27 Αυγούστου 2020
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

ΜΑΒΙΖ: Τρεις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης

17 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση – Δημόσιο: Η άρση μονιμότητας θα αυξήσει την παραγωγικότητα (πίνακας)

17 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε ο 9ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό “

Ολοκληρώθηκε ο 9ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό “

17 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευρεία συνάντηση στην ΠΕΔ: Ώρα για Πράξεις, Όχι για Υποταγή

17 Ιουνίου 2025
Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: 770 ασθενείς έκαναν χρήση της υπηρεσίας σε ένα 24ωρο

Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: 770 ασθενείς έκαναν χρήση της υπηρεσίας σε ένα 24ωρο

17 Ιουνίου 2025
2ο Συμπόσιο Ερευνητικού Έργου: Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον ακαδημαϊκό χάρτη

2ο Συμπόσιο Ερευνητικού Έργου: Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον ακαδημαϊκό χάρτη

17 Ιουνίου 2025
Πρόσκληση για την Ανοιχτή Διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης Κυκλικής Βιοοικονομίας  του Δήμου Εορδαίας

Πρόσκληση για την Ανοιχτή Διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης Κυκλικής Βιοοικονομίας  του Δήμου Εορδαίας

17 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΚ

Τρίτη 17/6, διακοπή υδροδότησης στο νότιο τμήμα της Τ.Κ. Ροδιανής έως τις 14.00

17 Ιουνίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Κακουργηματική δίωξη στον 19χρονο που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ και έπεσε σε στάση λεωφορείου

17 Ιουνίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «ΤΕΜΠΗ: THE UNTOLD STORY. Τα εγκλήματα έχουν αυτουργούς»

17 Ιουνίου 2025
πισινα

Συγκλονίζει η γιαγιά του 3χρονου κοριτσιού που πνίγηκε στη πισίνα – «Της έβαλα κρεμούλα και γυρνούσα να της φέρω την πετσέτα»

17 Ιουνίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Γονείς άφησαν βρέφος στο μπαλκόνι να κλαίει και πήγαν για ύπνο

17 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Το αντίσωμα που σας προστατεύει από τον ιό

sierafm by sierafm
27 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος, γριπη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα μοναδικό αντίσωμα IgA που μπορεί να προφυλάξει το αναπνευστικό σύστημα από μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

Νέα μελέτη από ερευνητές του MassBiologics της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, διαπίστωσε ότι συγκεκριμένα μονοκλωνικά αντισώματα IgA του SARS-CoV-2 πιθανότατα να εξασφαλίζουν αποτελεσματική ανοσία στο αναπνευστικό σύστημα έναντι του νέου κορωνοϊού, εύρημα σημαντικό για για την προσπάθεια παρασκευής εμβολίου. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Nature Communications.

Σύμφωνα με τον Yang Wang, MD, Ph.D., αναπληρωτή διευθυντή για την ανακάλυψη προϊόντων στη MassBiologics και αναπληρωτή καθηγητή ιατρική, πρόκειται για την ανακάλυψη και τον χαρακτηρισμό ενός ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος (MAB) στις ακιδωτές πρωτεΐνες του SARS-CoV-2 που εμποδίζει τη δέσμευση του ιού από τους υποδοχείς ACE2 στον βλεννογόνο της αναπνευστικής οδού, αποτρέποντας ή περιορίζοντας δυνητικά τη μόλυνση από τον ιό που ευθύνεται για τη νόσο COVID-19.

Οι βάσεις για τη σημαντική ανακάλυψη βρίσκονται σε ερευνητικό υλικό 16 χρόνων, όταν η MassBiologics ανέπτυξε ένα μονοκλωνικό αντίσωμα IgG αποτελεσματικό έναντι του παρόμοιου ιού SARS -υπεύθυνου για τη SARS-CoV, το πρώτο σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο που προκλήθηκε από έναν νέο κορωνοϊό.

Όταν ο SARS-CoV-2 άρχισε να εξαπλώνεται, οι ερευνητές εκκίνησαν τη διαδικασία ανάσυρσης του παλαιού προγράμματος SARS, ανακτώντας κατεψυγμένα υβριδικά κύτταρα που είχαν αναπτυχθεί 16 χρόνια πριν, για να μελετήσουν αν θα μπορούσε το πρόγραμμα να έχει εφαρμογή και την περίπτωση του νέου κορωνοϊού. Παρά την ομοιότητα των δύο ιών κατά 90%, το μονοκλωνικό αντίσωμα δεν παρουσίασε καμία σύνδεση με τον SARS-CoV-2, ενώ αποτυχημένη ήταν και μία δεύτερη προσπάθεια με άλλο μονοκλωνικό αντίσωμα.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε όταν στράφηκαν σε ένα άλλο παλαιότερο ερευνητικό πρόγραμμά τους για την ανάπτυξη εκκριτικής ανοσοσφαιρίνης Α (sIgA), ενός αντισώματος που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσία των βλεννογόνων, και συγκεκριμένα στον γαστρεντερικό σωλήνα προς εύρεση πιθανής θεραπευτικής αγωγής για την πρόληψη γαστρεντερικών λοιμώξεων. Οι ερευνητές παρήγαγαν ένα αντίσωμα που εξασφάλιζε την παθητική ανοσία στον βλεννογόνο της αναπνευστικής οδού, με παρεμφερή ικανότητα δέσμευσης και εξουδετέρωσης. Το ονόμασαν MAb362.

Κατόπιν των σημαντικών ευρημάτων, η ομάδα της MassBiologics συνεργάστηκε με την Celia Schiffer, Ph.D., καθηγήτρια Βιοχημείας & Μοριακής Φαρμακολογίας στην έδρα Ογκολογίας Gladys Smith Marti και διευθύντρια του Ινστιτούτου Ανθεκτικότητας στα Φάρμακα, και την τότε μεταπτυχιακή φοιτήτριά της, Shurong Hou, προς μεγαλύτερη κατανόηση των αντισωμάτων ανοσοσφαιρίνης Α. Δρ. Οι Δρ. Schiffer και Hou ανακάλυψαν ότι το αντίσωμα MAb362 προσιδίαζε αρκετά στο MAb 80R, ένα άλλο αντίσωμα του SARS-CoV. Με ένα μοριακό μοντέλο αναδείχθηκε ένα διατηρημένο προστατευτικό επίτοπο εντός της περιοχής δέσμευσης της πρωτεΐνης S του υποδοχέα. Το MAb362 έδειξε να εξουδετερώνει τον αυθεντικό ιό SARS-CoV-2 με άμεσο ανταγωνισμό της δέσμευσης της πρωτεΐνης S στους υποδοχείς hACE2.

Το μοναδικό αντίσωμα IgA, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, θα μπορούσε ενδεχομένως μέσω της χορήγησης βλεννογόνου και σε συνδυασμό με άλλα θεραπευτικά σχήματα να συμβάλει στην άμεση προστασία των βλεννογόνων.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Έναρξη σχολείων: Πάμε για παράταση -Ποια η νέα ημερομηνία

Next Post

Οι σωματικοί πόνοι που «φωνάζουν» ότι έχουμε κατάθλιψη

Next Post
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Οι σωματικοί πόνοι που «φωνάζουν» ότι έχουμε κατάθλιψη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΜΑΒΙΖ: Τρεις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης
  • Δημοσκόπηση – Δημόσιο: Η άρση μονιμότητας θα αυξήσει την παραγωγικότητα (πίνακας)
  • Ολοκληρώθηκε ο 9ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΔΙΑΔΥΜΑ “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό “
  • ΣΥΡΙΖΑ: Η ευρεία συνάντηση στην ΠΕΔ: Ώρα για Πράξεις, Όχι για Υποταγή
  • Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων: 770 ασθενείς έκαναν χρήση της υπηρεσίας σε ένα 24ωρο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr