• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κουκουλόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης ο καλπασμός της ακρίβειας

27 Δεκεμβρίου 2023
Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Σημαντική πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας μέσα στο Βελβεντό! Ευχαριστήριο

Σιάτιστα: Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν υπήρχε η άδεια. Τι λέει ο Μακεδονικός

4 Οκτωβρίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια – Οι τράπεζες δεν είναι “κράτος εν κράτει”»

4 Οκτωβρίου 2025
Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra

4 Οκτωβρίου 2025
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Τραυματισμός κυνηγού από αγριογούρουνο έξω από το Παλαιόκαστρο -Πήγε να δει αν σκοτώθηκε το ζώο και εκείνο του επιτέθηκε

4 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 76χρονη από τον σύζυγό της – Απείλησε ότι θα σκοτώσει την γυναίκα την ώρα που τον είχαν συλλάβει

4 Οκτωβρίου 2025
Γενική συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης  Βοΐου

Γενική συνέλευση της Ευξείνου Λέσχης Βοΐου

4 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Κυριάκου Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Πτελέα – Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή

3 Οκτωβρίου 2025
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

3 Οκτωβρίου 2025
Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

3 Οκτωβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

3 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

3 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουκουλόπουλος: Ευθύνη της κυβέρνησης ο καλπασμός της ακρίβειας

sierafm by sierafm
27 Δεκεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ της Κυριακής» στις 24/12/2023, του βουλευτή Κοζάνης,  υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Πάρι Κουκουλόπουλου.

  • Η ακρίβεια παραμένει το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες. Αυτό καταγράφεται σταθερά και στις δημοσκοπήσεις. Εξίσου αδιάλειπτα ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλείται το 41% που έλαβε το καλοκαίρι. Εκτιμάτε ότι η ανοχή των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση στερεύει ή είναι νωρίς για προβλέψεις;  

Η ακρίβεια δεν είναι ανεκτή από κανένα γιατί συμπιέζει αφόρητα τη συντριπτική πλειοψηφία, όχι μόνο των χαμηλών, αλλά και των μεσαίων εισοδημάτων. Το πρόβλημα είναι μεν γενικότερο, η ελληνική εκδοχή του ωστόσο αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Η κυβέρνηση καταφεύγει στη δοκιμασμένη συνταγή του εισαγόμενου προβλήματος , λέγοντας τη μισή αλήθεια για να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Πράγματι η κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκάλεσε η πανδημία ήταν η αφετηρία που κατέληξε στον πληθωρισμό απληστίας, όπως ονομάστηκε διεθνώς το κύμα της ακρίβειας. Αυτή είναι η μισή αλήθεια, καθώς η άλλη μισή προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, όπου ενώ το μέσο εισόδημα στη χώρα μας καταλαμβάνει τη 18η θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ, η μέση αγοραστική μας δύναμη διολισθαίνει στην 26η θέση. Αυτή είναι η ελληνική εκδοχή της ακρίβειας που δε συναντάται σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ και οφείλεται σε σειρά παραγόντων όπως οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας, τα καύσιμα, τα διόδια και το κόστος ενοικίου, τομείς στους οποίους η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά στις ακριβότερες χώρες. Η απουσία σοβαρών ελέγχων στην αγορά και η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει, έστω όσο διαρκεί η κρίση, τους έμμεσους φόρους σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες συμπληρώνουν την εικόνα που βιώνουν οι πολίτες. Ο καταλογισμός της ευθύνης στην κυβέρνηση είναι σχετικά ήπιος, μέχρι στιγμής, λόγω της νωπής εντολής και του κυβερνητικού ιμπέριουμ στα ΜΜΕ, αλλά αργά ή γρήγορα θα υπάρξει και θα είναι βαρύς.

 

 

 

 

 

  • Το Μ. Μαξίμου συνεχίζει τις πρωτόγνωρες επιλογές αυταρχισμού, με τελευταίο «χτύπημα» τη μεταφορά της διοίκησης της «Ανάπλαση Α.Ε.» από τη δημοτική αρχή της Αθήνας στην κυβέρνηση. Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι το κάνει;  Η μεγάλη ανάπλαση της Αθήνας αποδεικνύεται σε μεγάλο κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

 

Η σκληρή και δίκαιη κριτική που ασκήθηκε τόσο στη Βουλή, όσο και από τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αθηναίων είναι γνωστή και δε χρειάζεται να την επαναλάβω. Απαντώντας ευθέως στο ερώτημα σας θέλω να σημειώσω ότι η επέκταση της «Ανάπλαση Α.Ε.» σε όλη την Ελλάδα με έργα κεντρικά ελεγχόμενα, υπηρετεί τον ίδιο σκοπό με τις υπέρ-ΔΕΥΑ που ετοιμάζεται να φέρει το ΥΠΕΝ. Στοχεύει σε υπερσυγκέντρωση πολλών έργων και ενιαία δημοπράτησή τους, όπου μπορούν να συμμετέχουν μόνο λίγες ισχυρές εταιρείες. Παράλληλα, η Κυβέρνηση “ροκανίζει” το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο σε πέντε χρόνια θα είναι μόνο δόσεις αποπληρωμής έργων ΣΔΙΤ, έργων που -σε αντίθεση με την πάγια πρακτική- δεν μπορούν να αποπληρώνονται από τα έσοδα του έργου, πχ σχολεία. Στα πιο πάνω έργα ΣΔΙΤ πρακτικά συμμετέχουν μόνο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Το σχέδιο που υπηρετεί η κυβέρνηση είναι συγκεκριμένο και αφορά τη συρρίκνωση της μεσαίας τάξης με τη συγκέντρωση πλούτου και δύναμης σε λίγους. Το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτα άλλο από μια Μαξίμου Α.Ε. όπως εύστοχα είχε επισημάνει η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

 

 

  • Ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε εισαγωγή προς ψήφιση τον Ιανουάριο ενός νομοσχεδίου για τη λειτουργία μη κρατικών Ανώτατων Ιδρυμάτων. Ποια θα είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτό το ζήτημα;  

 

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα Πανεπιστήμια, αλλά η κρίση στις δυο πρώτες βαθμίδες του δημόσιου σχολείου που ξεκίνησε με την απαξίωση του λυκείου και επεκτείνεται προς τα κάτω. Αυτή είναι η μητέρα των μαχών που πρέπει να δώσουμε. Αυτό που κυρίως επιδιώκεται με τα μη κρατικά πανεπιστήμια μπορεί να επιτευχθεί και με τα κρατικά, εάν τολμήσουμε τη θέσπιση αγγλόφωνων τμημάτων και μεταπτυχιακών με δίδακτρα για τους αλλοδαπούς φοιτητές. Στην κυβερνητική πρόταση οφείλουμε να θέσουμε δυο πολύ συγκεκριμένους όρους, τα πολύ αυστηρά κριτήρια και τον επαρκή χρόνο διαβούλευσης.

 

 

  • Ποιο στόχο βάζετε στις ευρωεκλογές; Δεδομένου ότι απώτερος διακηρυγμένος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να νικήσει τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές, εννοείτε ότι στόχος σας είναι η αυτοδυναμία ή μιλάτε για συνεργασίες;

 

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές και είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με τις προοδευτικές δυνάμεις σε συγκεκριμένα πεδία γιατί δεν είμαστε στην εποχή των μετώπων. Το σημαντικότερο για το ΠΑΣΟΚ είναι να συνεχίσουμε να προσθέτουμε αξιοπιστία στην πολιτική μας πρόταση. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση οικοδόμησης του αντίπαλου πόλου στη ΝΔ.

 

  • Ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ θεωρείτε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για μια κοινή πλατφόρμα των εκλεγμένων αιρετών του ευρύτερου προοδευτικού χώρου απέναντι στους «γαλάζιους» υποψηφίους, δεδομένης και της αντίληψης του Μαξίμου για ελεγχόμενη αυτοδιοίκηση;

 

Ήδη η πρωτοβουλία του Χάρη Δούκα θέτει το πλαίσιο και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών. Πολλοί μιλάνε για ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων, με αφορμή την Ανάπλαση Α.Ε. , το θέμα ωστόσο είναι πολύ πιο σοβαρό. Η βασική ειδοποιός διαφορά μας από το Σύγχρονο Κράτος είναι ο υπερσυγκεντρωτισμός με την Αυτοδιοίκηση φτωχό συγγενή και το τίμημα βαρύ για τη χώρα. Το Σύγχρονο Κράτος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και προϋποθέτει ένα ρωμαλέο αυτοδιοικητικό κίνημα.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Φλώρινα: Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός για ναρκωτικά

Next Post

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι θεματικές ξεναγήσεις του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος «8 με 8»

Next Post
Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι θεματικές ξεναγήσεις του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος «8 με 8»

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι θεματικές ξεναγήσεις του Δήμου Καστοριάς στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος «8 με 8»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν υπήρχε η άδεια. Τι λέει ο Μακεδονικός
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Να αποτραπεί το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στα Σέρβια – Οι τράπεζες δεν είναι “κράτος εν κράτει”»
  • Ο Στάθης Κωνσταντινίδης εισηγητής στο Νομοσχέδιο για την απόκτηση και αναβάθμιση των φρεγατών Belharra
  • Τραυματισμός κυνηγού από αγριογούρουνο έξω από το Παλαιόκαστρο -Πήγε να δει αν σκοτώθηκε το ζώο και εκείνο του επιτέθηκε
  • Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έσωσε 76χρονη από τον σύζυγό της – Απείλησε ότι θα σκοτώσει την γυναίκα την ώρα που τον είχαν συλλάβει

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr