Σιάτιστα: Μοναχές και ιερείς ενημερώθηκαν στην αντιμετώπιση απατεώνων και στην κατάσβεση πυρκαγιών
Η νεολαία της Δυτικής Μακεδονίας καλείται να πάρει τον λόγο για το μέλλον της
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για τη συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα  Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας- Αναρράχης
Δήμος Βοΐου: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Τσοτύλι
Συνάντηση Δημάρχου Γρεβενών με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024
Δήμος Γρεβενών: Ένα 5ημερο γιορτής για το άθλημα της Πυγμαχίας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη, Περιβάλλον & Φυσικές Καταστροφές» στην Εράτυρα Κοζάνης
Τροχαίο ατύχημα στη Εγνατία Οδό, εντός τούνελ, στο ύψος των Γρεβενών
ΕΣΠΑ 
Τι σημαίνει να κουνάς συνεχώς το πόδι ενώ κάθεσαι, σύμφωνα με την Ψυχολογία
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Κύκλωμα εφοριακών: «Δώσε 5.000 και είμαστε εντάξει»

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για την υπόθεση στη ΔΟΥ της Χαλκίδας είναι το σημειωματάριο που φέρεται να διατηρούσε η διευθύντρια, στο οποίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναγράφονται ονόματα επιχειρηματιών που εκβιάζονταν από το κύκλωμα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά. 

Η βασική κατηγορούμενη φέρεται να σημείωνε αναλυτικά εκτός από τα προσωπικά της έξοδα, τις διακοπές και το σούπερ μάρκετ, τα ποσά που θα εισέπραττε για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων».

Μαρτυρία: «Έδωσα 5.000 ευρώ, είπα και ευχαριστώ»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία επιχειρηματία ο οποίος το 2023 έκανε αίτημα στη ΔΟΥ προκειμένου να εισπράξει επιστροφή φόρου.

«Η κυρία Λ. μου είπε ότι το κράτος δεν έχει χρήματα και ότι ουσιαστικά αυτές τις υποθέσεις η συγκεκριμένη Εφορία τις καθυστερεί πάρα πολύ. Εγώ την ρώτησα τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να προχωρήσει η διαδικασία. Μου είπε να πάμε μαζί στο γραφείο της διευθύντριας προκειμένου να γνωριστούμε και να δούμε εάν μπορεί να αλλάξει κάτι σχετικά με την υπόθεση μου. Φθάνοντας έξω από την πόρτα και λίγο πριν μπούμε μέσα, μου λέει: «Έλα, πες μου τι θα της δώσουμε;». Εγώ σάστισα και της λέω δεν ξέρω, δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα. Δώσε 5.000 και είμαστε «Οκ». Μου λέει: «Πρόσεξε, μην μιλήσεις πουθενά γιατί αυτοί δεν παίζουν», αναφέρει.

Οι καταγγελίες για το κύκλωμα δεν σταματούν

«Μου πήραν 15.000… ενημερότητα ήθελα. Ο λογιστής μου έβγαλε 13.000 ευρω πάω στην εφορία, δίνω το χαρτί, φεύγει αυτή που έδωσα το χαρτί πάει πάνω και τα 13 μου τα έκαναν 28.500», λέει θύμα του κυκλώματος.

«Θα την φοβίσω»

«Μεγάλη» αποκαλούσαν τα μέλη του κυκλώματος, την προϊσταμένη της εφορία . Όπως προκύπτει από συνομιλίες και μαρτυρίες «φωτιά», είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Προϊσταμένη: Έχει κόψει εικονικά μεγάλης αξίας πολλές χιλιάδες ευρώ είναι μούσι τελείως και φαίνονται. Που σημαίνει θα πρέπει να τα αφαιρέσει αλλιώς θα βγει φόρος

Διεκπεραιώτρια: Ε ας τα αφαιρέσει να βγει φόρος ή αλλιώς πες θα πάμε έτσι

Προϊσταμένη: Ναι τέλος πάντων εντάξει άσε θα την φοβίσω λίγο

Και τα ποσά των εκβιασμών φαίνεται πως κανόνιζε η ίδια.

Υπάλληλος Εφορίας: Μπορείς να μιλήσεις πουλάκι μου;

Προϊσταμένη Εφορίας: Ναι

Υπάλληλος Εφορίας: Έχει έρθει δίπλα μου, τον έχω. Είναι ο Γ… Του είπα για την Τρίτη, μου λέει επειδή το βιάζεται

Προϊσταμένη: Εντάξει

Υπάλληλος Εφορίας: Τέσσερα χιλιάρικα εντάξει;

Προϊσταμένη: Εντάξει

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και ενός λογιστή που συνεργαζόταν με το κύκλωμα.

Λογιστής: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς; Εγώ σου είπα ποια είναι η λύση.

Προϊσταμένη: Τίποτα, θα φάνε… για αρχή και μετά βλέπουμε τι θα μπορεί να μαζέψει η θείτσα.

Λογιστής: Τα γαϊδούρια ρε, μου ήρθανε κάτω τους εξήγησα τη διαδικασία… Και από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή: Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *