Ανατιμήσεις έως και 15% σε δεκάδες προϊόντα αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, με τις βιομηχανίες τροφίμων και τις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν προγραμματίσει αυξήσεις, που θα περάσουν στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων, ακόμη και για τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η εκρηκτική αύξηση στο φυσικό αέριο κατά 132% σε έναν χρόνο, στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα συμπαρασύρει τις τιμές βασικών αγαθών, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών οι οποίοι καλούνται να δαπανήσουν αρκετά περισσότερα χρήματα για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές μηνιαίες τους ανάγκες διατροφής, μετακίνησης και θέρμανσης των κατοικιών τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικά πληροφορίες του real.gr οι αυξήσεις θα γίνουν σε μια ευρεία γκάμα βασικών αγαθών όπως είναι τα τρόφιμα. Ανατιμήσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν γίνει σε εκατοντάδες προϊόντα ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.
Το αξιοσημείωτο όμως που αποκαλύπτει σήμερα το real.gr είναι ότι εκτός από τις αυξήσεις στις τιμές που θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες προϊόντα μέχρι το τέλος χρόνου, έχουν προγραμματισθεί και ανατιμήσεις για τον Ιανουάριο του 2022. Ειδικότερα σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το real.gr, προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, ανατιμήσεις στα εξής προϊόντα:
*Τυριά έως 15%
*Όσπρια: 2%-12%
*Σοκολατοειδή: 5%-11%
*Σακούλες απορριμμάτων: 6%-10%
*Παξιμάδια: 4%
*Δημητριακά: έως 6%
*Μπαταρίες: 8%
*Πατατάκια: 4,5%
*Φρυγανιές: 5,5%
*Ελιές: 7%
*Μπάρες δημητριακών: 3,5%
*Φασόλια: 4%
*Αυγά: 2%
*Μαργαρίνες: 5%
*Νερά – χυμοί: έως 15%
Μπαράζ αυξήσεων
Αυξήσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αφορούν: Ελαιόλαδα (11%), χαρτικά (3%), απορρυπαντικό (19%), δημητριακά (12%), ελληνικός καφές (4,5%), αλεύρι (5%-10%), ρύζι (10%), φακές (17%), ζυμαρικά (9%), ζάχαρη (6%), τυροκομικά (12%), κατεψυγμένα ψάρια (13%), κατεψυγμένα λαχανικά (25%), μαργαρίνες (4%), κατεψυγμένες πατάτες (3,5%), κατεψυγμένες ζύμες (4%), αναψυκτικά (4%).
Σημειώνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένες ανατιμήσεις και δεν αφορούν το σύνολο των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα. Ανατιμήσεις που θα περνούν σταδιακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανάλογα με τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.
Πηγή: Real.gr