• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση : Για τη συνεδρίαση του Π.Σ με θέμα την έγκριση του master plan

4 Δεκεμβρίου 2020
Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ» διοργανώνει τον Ετήσιο Χορό

Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ» διοργανώνει τον Ετήσιο Χορό

4 Φεβρουαρίου 2026
Πένθος

Γρεβενά: Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών λόγω πένθους

4 Φεβρουαρίου 2026
Podcast: «Ένα ταξίδι στον Αλιάκμονα» από το 1ο Δημοτικό Σιάτιστας

Podcast: «Ένα ταξίδι στον Αλιάκμονα» από το 1ο Δημοτικό Σιάτιστας

4 Φεβρουαρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί δεν έχει καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους κατοίκους και ΟΤΑ το ειδικό τέλος ΑΠΕ του 2024;»

4 Φεβρουαρίου 2026
Μεγάλες καθυστερήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού στη Σιάτιστα

Καλλιόπη Βέττα: «Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Βοΐου πρέπει να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια της Σιάτιστας»

4 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Διαμαρτυρία στο καλλιτεχνικό σχολείο- Σοβαρές ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό

Κοζάνη: Διαμαρτυρία στο καλλιτεχνικό σχολείο- Σοβαρές ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό

4 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης

4 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα Συστήματα Συλλογής Αποβλήτων»

Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα «Καινοτόμα Συστήματα Συλλογής Αποβλήτων»

4 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Πρωτιά Αμανατίδη σε δημοσκόπηση για τις επιδόσεις των Περιφερειαρχών

4 Φεβρουαρίου 2026
χρημα οικονομια επιχειρηματικοτητα

Στη 2η θέση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην απορρόφηση πόρων του ΠΕΠ

4 Φεβρουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Σκόπιμη καθυστέρηση Ίδρυσης της Ζώνης Καινοτομίας μέχρι σήμερα και πολιτική χειραγώγηση της για το μέλλον

4 Φεβρουαρίου 2026
Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή.  (Του Χάρη Κάτανα)

Κοζανίτικη Αποκριά, εκεί που ο χειμώνας γίνεται γιορτή. (Του Χάρη Κάτανα)

4 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση : Για τη συνεδρίαση του Π.Σ με θέμα την έγκριση του master plan

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

         Την υποκρισία και το ρόλο της Περιφερειακής αρχής στο θέμα της απολιγνιτοποίησης και του master plan ανέδειξε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα αυτό. Οι 15 «αδιαπραγμάτευτες» προτάσεις, πέρα από κούφια λόγια για τον εφησυχασμό του λαού και την καλλιέργεια αυταπατών για το ρόλο της Περιφερειακής Αρχής, (αφού στη συνέχεια υπερψήφισε το master plan) δείχνει και την στρατηγική ταύτιση της με τους σχεδιασμούς για την εμπορευματοποίηση του κλάδου της ενέργειας και τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι 15 προτάσεις που «απαιτούν» να συμπεριληφθούν στο master plan, εκτός από ευχές,  προβλέπουν στήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού των μονοπωλίων, νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενσωμάτωση λαϊκών στρωμάτων, πιο αποφασιστική προώθηση της πολιτικής της «πράσινης» ανάπτυξης. Καλύτερη στήριξη από αυτήν στο master plan, δεν θα μπορούσαν σκεφτούν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Πιο συγκεκριμένα η «ένταξη των μεγάλων υποδομών της περιφέρειας στον εθνικό σχεδιασμό» δεν είναι τίποτα άλλο από ένταξη τους στα σχέδια μετατροπής της χώρας μας  διαμετακομιστικό κέντρο με βάση το σχεδιασμό μονοπωλιακών ομίλων. Το «χαμηλό ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις της περιοχής», η «προώθηση «πράσινων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις», οι «δράσεις για στήριξη της εργασίας και όχι της ανεργίας» είναι εξόφθαλμη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων μιας και αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις τους.  Η πρόταση ο «σχεδιασμός να αφορά το σύνολο της περιφέρειας», το να «επιλεγεί το κατάλληλο σχήμα διακυβέρνησης με ουσιαστική συμμετοχή της ΠΔΜ» καλλιεργούν αυταπάτες για φιλολαϊκό σχεδιασμό προς όφελος του λαού αν συμμετέχει η Τοπική Διοίκηση στον σχεδιασμό που θα έχει τραγικές συνέπειες για την περιοχή.

Στις προτάσεις- απαιτήσεις της Περιφερειακής Αρχής απουσιάζουν τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. Κουβέντα δεν λένε για την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας (16 -19 % αύξηση της τιμής μετα την ανακοίνωση του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ Α.Ε, την αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης κατά 30% στη τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο, την εκτόξευση της τιμής της τηλεθέρμανσης σε Κοζάνη -Πτολεμαΐδα ακόμα και αν ευοδωθούν οι σχεδιασμοί τους για να την κάνουν βιώσιμη) που θα αυξήσει την ενεργειακή φτώχια. Για τους εργαζόμενους που θα βιώσουν την ανεργία και την εξαθλίωση, τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που είδαν να καταστρατηγούνται βασικά τους δικαιώματα( μονιμότητα, ΣΣΕ, αξιολόγηση κ.α) δεν έχουν να διεκδικήσουν τίποτα. Δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς που στηρίζουν τις ειδικές οικονομικές ζώνες, που απαιτούν τζάμπα εργατικό δυναμικό για τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω της επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας.

Ευθύνη έχουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις (Καρυπίδη, Ζεμπελιάδου και όσοι σχεδιάζουν μέτωπα μαζί τους) που στήριξαν και στηρίζουν την στρατηγική εμπορευματοποίησης της ενέργειας, την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Η όποια εναντίωση τους αφορά το χρόνο που θα υλοποιηθεί η πολιτική αυτή και στον τρόπο διαβούλευσης. Κουβέντα δεν βγάζουν και αυτοί για την ενεργειακή φτώχια και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αποδεικνύεται ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η στήριξη ανταγωνιστικών επιχειρηματικών σχεδιασμών και η ενσωμάτωση λαϊκών δυνάμεων.

Το Master Plan υπερψηφίστηκε και από τον περιφερειακό σύμβουλο ο όποιος στηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός αυτο αποδεικνύει ότι οι ναζιστές πρώτα απ’ όλα είναι τσιράκια των μονοπωλιακών ομίλων και αξιοποιούνται στην προώθηση των σχεδιασμών τους. Έτσι εξηγείται και η στάση της Περιφερειακής Αρχής που αν και η Λαϊκή Συσπείρωση έχει απαιτήσει εδώ και καιρό τον αποκλεισμό του συγκεκριμένου περιφερειακού συμβούλου κάνει ότι δεν ακούει, γιατί  όπως φαίνεται η ψήφος του είναι πολύτιμη για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής τίποτα δεν έχει να περιμένει από το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης στο επίπεδο της Περιφέρειας. Ο ρόλος τους είναι η προώθηση της πολιτικής των μονοπωλιακών ομίλων σε αυτό το επίπεδο της κρατικής μηχανής, παίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο του «αμορτισέρ» των εργατικών – λαϊκών αντιδράσεων.

Η μόνη ελπίδα για το δίκιο του λαού,  είναι ο αγώνας για  ενεργειακό σχεδιασμό που θα εξυπηρετεί τις εργατικές –λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Έναν σχεδιασμό που θα εξασφαλίζει την φθηνή λαϊκή κατανάλωση σε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, θα εξασφαλίζει δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας αξιοποιώντας όλες τις εγχώριες πηγές. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα και καλούν τις εργατικές –λαϊκές δυνάμεις να συμπορευτούν με σωματεία και φορείς που οργανωνουν την πάλη τους για υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τσάκωνας Αντώνης

Καρατζίδης Βασίλης

Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Next Post

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου.

Next Post
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ» διοργανώνει τον Ετήσιο Χορό
  • Γρεβενά: Αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών λόγω πένθους
  • Podcast: «Ένα ταξίδι στον Αλιάκμονα» από το 1ο Δημοτικό Σιάτιστας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί δεν έχει καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους κατοίκους και ΟΤΑ το ειδικό τέλος ΑΠΕ του 2024;»
  • Καλλιόπη Βέττα: «Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Βοΐου πρέπει να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια της Σιάτιστας»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr