• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για κλείσιμο των ληξιαρχείων στις Δ.Ε. δείχνει την αντιλαϊκή της τροχιά

21 Οκτωβρίου 2025
Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

6 Φεβρουαρίου 2026
σχολειο

Πτολεμαΐδα: Μπήκε στο σχολείο ως πατέρας μαθητή και έκλεψε πορτοφόλι. Βίντεο

6 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης

6 Φεβρουαρίου 2026
Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας

Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας

6 Φεβρουαρίου 2026
«Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

«Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

6 Φεβρουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Γιώργου Παρχαρίδη

6 Φεβρουαρίου 2026
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητας Μεσοποταμίας

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κοινότητας Μεσοποταμίας

6 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Έκλεβαν ότι μπορούσαν. Δύο συλλήψεις

6 Φεβρουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης προς Αμανατίδη: Αποφεύγετε να απαντήσετε επί της ουσίας και για την ταμπακιέρα

6 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Ξεκινούν προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των δεξαμενών ύδρευσης

6 Φεβρουαρίου 2026
«Κυριακή στο Χωριό Ξανά»: Σισάνι Βοΐου με Νέο Επεισόδιο στις 08/02

«Κυριακή στο Χωριό Ξανά»: Σισάνι Βοΐου με Νέο Επεισόδιο στις 08/02

6 Φεβρουαρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 9/2

6 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για κλείσιμο των ληξιαρχείων στις Δ.Ε. δείχνει την αντιλαϊκή της τροχιά

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
0
SHARES
92
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στις 20/10/2025, με θέμα τη συζήτηση και την ανάκληση της απόφασης του Δημάρχου Κοζάνης σχετικά με τη συγχώνευση των ληξιαρχείων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων Κοζάνης και κατ΄ επέκταση της Αιανής, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων της Αιανής.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο τρόπος με τον οποίο επέμεινε στην απόφασή του για το κλείσιμο των υπηρεσιών δείχνει τις προθέσεις και τον ρόλο του. Το ίδιο ισχύει και για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία της παράταξής του. Στη χθεσινή συνεδρίαση, αντί να απολογηθούν για την πολιτική τους που προκαλεί την οργή των κατοίκων, η δημοτική αρχή προσπάθησε με τεχνάσματα να κάνει συνένοχους τους προέδρους των κοινοτήτων της Δ.Ε. Αιανής λέγοντας “αφού το ξέρατε, σας ενημερώσαμε”. Αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσπάθησε να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να υπερασπιστεί την απόφασή του, λέγοντας πως αν παραμείνει ο υπάλληλος στην Αιανή θα “στερηθούν υπηρεσίες οι κάτοικοι από άλλες περιοχές”.

Με τη στάση της η Δημοτική αρχή υιοθέτησε όλη την άθλια κυβερνητική επιχειρηματολογία. Και τι δεν είπε περί «εξοικονόμησης πόρων», «εξοικονόμηση προσωπικού», «τι να κάνουμε», «έτσι είναι». Αυτά δηλαδή που ακούει ο λαός κάθε φορά που διεκδικεί να καλυφθούν κενά σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία κ.α. Φαίνεται καθαρά ότι η αιτία είναι η υποχρηματοδότηση των δήμων και οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί γίνονται ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις ενώ απαγορεύεται η μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Δίνεται έτσι «χώρος» για εργολάβους πχ. πράσινο, ηλεκτροφωτισμό και άρα για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Η σημερινή δημοτική αρχή αυτή την κατάσταση υπερασπίζεται, συνεχίζοντας τα έργα των προηγούμενων αφού και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν τη συγκρότηση του “δουλεμπορικού” Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕ Κοζάνης, που είναι το όχημα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται πως από τη λεγόμενη εξοικονόμηση πόρων, οι συρρικνώσεις των υπηρεσιών όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι απλά ο λαός δεν είδε κάποια ελάφρυνση σε φόρους, τέλη κι άλλων ειδών χαράτσια, αλλά αντίθετα βλέπει κάθε χρόνο τις σταδιακές αυξήσεις να προσθέτουν νέα υπέρογκα βάρη, επιδεινώνοντας το εισόδημά του.

Μήπως όμως η λεγόμενη εξοικονόμηση ή «βέλτιστη κατανομή προσωπικού» βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες; Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το αντίθετο. Γιατί όχι απλά συνεχίζουν και παραμένουν δεκάδες κενά σε κρίσιμες υπηρεσίες, ιδιαίτερα σε κρίσιμες για τις Δ.Ε. υπηρεσίες, όπως τα γραφεία συντήρησης, καθαριότητας, πρωτογενούς τομέα κ.α., ενώ κάποιες θέσεις καλύπτονται από ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζομένοι που συνταξιοδοτούνται δεν αναπληρώνονται με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, και τα κενά αυτά καλείται να καλύψει από το μειωμένο υπάρχον προσωπικό. Άρα η κατάσταση χειροτερεύει τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους δημότες.

Η μείωση του προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες όχι μόνο στερεί από το λαό πολύτιμες και κρίσιμες υπηρεσίες αλλά “εξοικονομεί” χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, που κατά 95% προέρχεται από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και μόλις 5% από τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να δοθούν πάλι είτε ως κίνητρα για τις επενδύσεις της “πράσινης ανάπτυξης”, όπως πχ. 300 εκατ. ευρώ δίνει η κυβέρνηση στους εφοπλιστές για το “πρασίνισμα” του στόλου τους, 45 εκατ. Μόνο για φέτος για να συνεχίζεται το αιματοκύλισμα ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτή είναι μια πολιτική επιλογή, που και η δημοτική αρχή υπερασπίζεται. Είναι η πολιτική της ΕΕ, που όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αποχρώσεις τους) και οι εκπρόσωποι τους στην τοπική διοίκηση εφάρμοσαν και συνεχίζεται και επεκτείνεται. Με αυτή την πολιτική η σημερινή Δημοτική αρχή, όχι μόνο δε θέλει να συγκρουστεί με το υφιστάμενο καθεστώς της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης στον Δήμο, αλλά το πηγαίνει ένα βήμα ‘‘παραπέρα’’, επεκτείνοντας τη διάλυση των υφιστάμενων υπηρεσιών στο όνομα του “εξορθολογισμού”.

Η απόφαση του Δημάρχου και η στήριξη που απέσπασε απο την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του για το κλείσιμο του ληξιαρχείου Αιανής (και όλων των ληξιαρχείων των Δ.Ε.) είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, γιατί οι κάτοικοι βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται, αγωνιούν για το πως θα τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια που βρίσκεται στα ύψη, την ανεργία να σπάει κόκκαλα, τα κάθε είδους χαράτσια, τις αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, ύδρευση, ενέργεια, θέρμανση, φόροι που τους έχουν “γονατίσει”, ενώ πολλοί αναγκάζονται να μεταναστεύουν για καλύτερους όρους ζωής. Συγχρόνως αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση του αγροτικού ιατρείου ως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις ελλιπείς συγκοινωνίες κ.α.

Καλούμε το λαό της Αιανής, της Κοζάνης να καταδικάσει αυτές τις πολιτικές, της ΕΕ, των αστικών κομμάτων αλλά και των δυνάμεών του στην Τοπική Διοίκηση που τις στηρίζουν και να διεκδικήσει μαζικά αγωνιστικά και συντονισμένα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις.

Διεκδικούμε:

-Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των ληξιαρχείων των Δ.Ε. του Δήμου Κοζάνης.

-Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις και να συσταθούν νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού όπου χρειάζεται. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να δοθούν τα παρακρατηθέντα από το κράτος.

 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Next Post

Γιώργος Μαγιάγκας: Παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους. Διαφωνώ με την υπερσυγκέντρωση εξουσιών από τον Δήμαρχο

Next Post
Μαγιάγκας

Γιώργος Μαγιάγκας: Παραιτήθηκα για πολιτικούς λόγους. Διαφωνώ με την υπερσυγκέντρωση εξουσιών από τον Δήμαρχο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πολυχώρος ξεκούρασης Κ. Τσανακτσίδης, για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας
  • Πτολεμαΐδα: Μπήκε στο σχολείο ως πατέρας μαθητή και έκλεψε πορτοφόλι. Βίντεο
  • Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Κοζάνης
  • Έκοψαν την πίτα οι Αναρριχητές του Ο. Σ. Σιάτιστας
  • «Taste the past. Digital media for Byzantine heritage and authentic experiences in Northern Greece» από την USI UNESCO στην Καστοριά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr