• Latest

Λευτέρης Ιωαννίδης: Αδιαφανής, αντιθεσμική και προσβλητική η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το μέλλον της Ακρινής

29 Ιουνίου 2022
Πελεκάνος: Πραγματοποιήθηκε το έθιμο της Γιορτής του Δράκου. Βίντεο και φωτογραφίες

Πελεκάνος: Πραγματοποιήθηκε το έθιμο της Γιορτής του Δράκου. Βίντεο και φωτογραφίες

3 Αυγούστου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Υπεύθυνος θήρας δέχτηκε πυρά από κυνηγό – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

3 Αυγούστου 2025
νοσοκομειο

15χρονος με θερμοπληξία: Άνοιξε τα μάτια του μετά τη μεταμόσχευση ήπατος

3 Αυγούστου 2025
ΑΥΠΝΙΑ

Αϋπνία: Πώς τρεις απλές ασκήσεις βοηθούν στην αντιμετώπισή της

3 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Εντοπίστηκε ο 14χρονος που είχε εξαφανιστεί – Ήταν κρυμμένος σε ένα σπίτι

3 Αυγούστου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Μήνυση κατά αυτοδιοικητικού δήμου για «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» ανήλικης μέσω διαδικτύου

3 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Αγωνία για 14χρονο – Πήρε αυτοκίνητο συγγενή, τράκαρε και εξαφανίστηκε

3 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νοσηλεύτρια διώκεται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βρέφη

3 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Παλαιό Φάληρο: Οι κηλίδες αίματος στο σπίτι ανήκουν στο 3χρονο κοριτσάκι – Στο «Παίδων» με εντολή εισαγγελέα τα αδέρφια του

3 Αυγούστου 2025
40η Γιορτή Φασολιού: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας

40η Γιορτή Φασολιού: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Σιάτιστας

3 Αυγούστου 2025
40 χρόνια Γιορτή Φασολιού στο Σισάνι Βοΐου.

Πραγματοποιήθηκε η 40η Γιορτή Φασολιού στο Σισάνι. Βίντεο

2 Αυγούστου 2025
40 χρόνια Γιορτή Φασολιού στο Σισάνι Βοΐου.

40 χρόνια Γιορτή Φασολιού στο Σισάνι Βοΐου.

2 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λευτέρης Ιωαννίδης: Αδιαφανής, αντιθεσμική και προσβλητική η διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το μέλλον της Ακρινής

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αν επιχειρήσει κάποιος να εντοπίσει μια αλήθεια στο σήριαλ που ονομάζεται “μετεγκατάσταση Ακρινής” το μόνο σίγουρο είναι πως θα διαπιστώσει τον εμπαιγμό που υφίστανται οι κάτοικοι από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών.

Ο εμπαιγμός της Ακρινής έχει διακομματικά χαρακτηριστικά, αφού τόσο η προηγούμενη κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015 – 2019), όσο και η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2015, δεν δρομολογήσαν τα απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του οικισμού.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτού του σήριαλ του εμπαιγμού και της υποτίμησης, έχει να κάνει με την απόφαση της παρούσας κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το νόμο, να μην υλοποιήσει την μετεγκατάσταση αλλά να προωθήσει μια “εναλλακτική” πρόταση με στόχο, όπως η ίδια λέει, τη διασφάλιση της  βιωσιμότητας του χωριού.

Η κυβέρνηση το Φθινόπωρο  του 2020, δια στόματος του τότε υπουργού κ. Χατζηδάκη δεσμεύτηκε να φέρει σε εύλογο χρόνο, ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη την πρόταση αυτή.

Πέρασαν 1 ½ χρόνια από τότε για να παρουσιαστεί εν τέλει μια πρόχειρη, ανεπεξέργαστη, αποσπασματική και με πολλά λάθη πρόταση δύο σελίδων. Από ότι είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς, όλο αυτό το διάστημα δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία προετοιμασία για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, απλά παρουσιάστηκε μια πρόταση που ετοιμάστηκε στο γόνατο ώστε να κλείσει το στόμα των κατοίκων. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν απλά το αποτέλεσμα της πίεσης των κάτοικων και κυρίως της νομικών πρωτοβουλιών του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Έστω και έτσι όμως:

Αντί να ακολουθήσει της κυβερνητικής ανακοίνωσης, μια διαφανής και οργανωμένη διαδικασία διαβούλευσης, όπου θα εκφραστούν όλες οι απόψεις και όλοι οι προβληματισμό (όπως έπρεπε να γίνει και στην εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης), γινόμαστε μάρτυρες συζητήσεων πίσω από κλειστές πόρτες με κομματικά στελέχη χωρίς ατζέντα, χωρίς προτάσεις, χωρίς διαφάνεια.

Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο απαξίωσης και εμπαιγμού των κατοίκων του οικισμού, που θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει πραγματικά μια ευκαιρία εκπόνησης ενός τοπικού χωροταξικού σχεδίου ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο την Ακρινή.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με πασαλείμματα να στήσει μια πρόταση επενδύοντας στην εύλογη κούραση των κατοίκων και στην υποστήριξη των ‘προθύμων’ συνομιλητών.

Σε όλη αυτή την διαδικασία μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η στάση του Δημάρχου Κοζάνης κ. Μαλούτα αφού:

  • Είναι ο πρώτος και μοναδικός που συχνά αναφέρει ότι δεν υφίσταται πλέον νόμος για την μετεγκατάσταση. Η  μη υλοποίηση της μετεγκατάστασης εντός του ορίου των δέκα χρόνων από την ψήφιση του νόμου το 2011, όχι απλά δεν “ακυρώνει” το νόμο, αλλά  δίνει το δικαίωμα στους κατοίκους να διεκδικήσουν κάθε αποζημίωση για την ηθική κα υλική βλάβη που έχουν υποστεί όλες αυτά τα χρόνια.
  • Από πολύ νωρίς έχει αποδεχτεί την πρόταση της κυβέρνησης για εγκατάλειψη της μετεγκατάστασης, διευκολύνοντας στο μέγιστο το κυβερνητικό αφήγημα και κυρίως την κυβερνητική προσπάθεια για μια ομαλή επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος ‘Ακρινή’.
  • Έχει εκφράσει την αντίδραση του στις προσπάθειες νομικής δικαίωσης των κατοίκων της Ακρινής. Ελάχιστη υποχρέωση κάθε Δημάρχου είναι να στηρίζει τους δημότες στις προσπάθειες τους να δικαιωθούν νομικά.
  • Έχει αποδεχτεί την αδιαφανή και προσβλητική για τους κατοίκους διαδικασία ‘μη διαβούλευσης’ που έχει δρομολογήσει το αρμόδιο υπουργείο. Αν δεν συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτήν!
  • Λειτουργεί αντιθεσμικά απαξιώνοντας τον εκλεγμένο πρόεδρο του χωριού, έχοντας πλέον αποκτήσει προνομιακούς κυβερνητικούς συνομιλητές.

Η κυβέρνηση στρατηγικά μεθοδεύει την ‘διαχείριση΄ του καυτού θέματος της μετεγκατάστασης της Ακρινής, με το μικρότερο δυνατό -πολιτικό και οικονομικό- κόστος έχοντας βρει πρόθυμους τοπικούς συμμάχους με πρώτο τον κ. Μαλούτα, ο οποίος άνοιξε την “κερκόπορτα” που χτυπούσαν οι φιλοκυβερνητικοι παροπλισμένοι πολιτευτές.

Τέλος, όλοι συμφωνούμε πως αυτοί που θα κληθούν στο τέλος να επιλέξουν θα είναι οι κάτοικοι του χωριού. Η επιλογή όμως, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, θα πρέπει να γίνει πάνω σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα και όχι σε μια πρόταση χωρίς εναλλακτικές (take it or leave it).

Tags: ΑΚΡΙΝΗΛΕΥΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Previous Post

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Υπέγραψε ο Αν. Υπουργός κ. Πέτσας και νέες εντάξεις προτάσεων του Δήμου Κοζάνης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: Η παταγώδης αποτυχία του WhiteDragon βαραίνει, κατά σειρά, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Next Post

Καλλιόπη Βέττα: Η παταγώδης αποτυχία του WhiteDragon βαραίνει, κατά σειρά, τον Πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πελεκάνος: Πραγματοποιήθηκε το έθιμο της Γιορτής του Δράκου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Υπεύθυνος θήρας δέχτηκε πυρά από κυνηγό – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
  • 15χρονος με θερμοπληξία: Άνοιξε τα μάτια του μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
  • Αϋπνία: Πώς τρεις απλές ασκήσεις βοηθούν στην αντιμετώπισή της
  • Εντοπίστηκε ο 14χρονος που είχε εξαφανιστεί – Ήταν κρυμμένος σε ένα σπίτι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr