Η παρουσίαση του συνδυασμού “Δίκαιη αλλαγή” με τον Γιάννη Τερνενόπουλο. Βίντεο
Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα για κρίσιμα ζητήματα: Επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας – Αμυνταίου – Θεσσαλονίκης. Τα Γρεβενά στο πρόγραμμα Leader
Σέρβια: Εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού του Γιώργου Παντελίδη
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Κοζάνη: Συναυλία αφιερωμένη στην Παναγία
«Safe Youth»: Πώς θα λειτουργεί το «panic button» για νέους – Τίθεται σε λειτουργεία σε λίγες μέρες
απεργια
πετρελαιο θερμανσης
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΦΑΓΗΤΟ
Το σκουλήκι που μπορεί να σώσει τον… κόσμο: Τρώει και χωνεύει πλαστικό – Τι λένε οι επιστήμονες
καιρος

Λύθηκε το μυστήριο: Οι επιστήμονες «ξεκλείδωσαν» το μυστικό του γυναικείου οργασμού

Ο γυναικείος οργασμός αποτελεί θέμα έρευνας στην επιστημονική κοινότητα, καθώς δεν υπάρχει εμφανής βιολογική αιτία για την… κορύφωση.

Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο οργασμός αναπτύχθηκε στους πρώτους ανθρώπους για να βοηθήσει τις γυναίκες να έχουν ωορρηξία κατά τη σεξουαλική επαφή.

Οι οργασμοί ήταν κάποτε ζωτικής σημασίας για να προκαλέσουν ωορρηξία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Σε πολλά ζώα, όπως κουνέλια, κουνάβια, γάτες και καμήλες, αυτό συμβαίνει ακόμα, καθώς η ωορρηξία συμβαίνει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει στους ανθρώπους ή τους μεγάλους πιθήκους, καθώς έχουν ωορρηξία μία φορά σε κανονικό κύκλο, που κυμαίνεται από 28 περίπου ημέρες στον άνθρωπο και μέχρι και 37 ημέρες στους χιμπατζήδες.

Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε ένα από τα στάδια της εξέλιξης των ανθρώπων, η ωορρηξία στις γυναίκες προκλήθηκε από έναν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Yale δήλωσαν: «Η ύπαρξη γυναικείου οργασμού είναι ενδιαφέρουσα για δύο λόγους: Αφενός, ο γυναικείος οργασμός δεν είναι απαραίτητος για την αναπαραγωγική επιτυχία των γυναικών, αφετέρου αυτό το νευρο-ενδοκρινικό αντανακλαστικό είναι πολύ περίπλοκο για να πούμε ότι απλώς είναι ένα εξελικτικό ατύχημα».

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ έθεσαν ως στόχο να εξετάσουν αυτή τη θεωρία για τους οργασμούς και έτσι έδωσαν φλουοξετίνη σε θηλυκά κουνέλια, τα οποία είχαν ωορρηξία κατά τη διάρκεια του σεξ. Η φλουοξετίνη είναι ένα φάρμακο που αναστέλλει τον οργασμό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από θεραπεία με φλουοξετίνη, τα κουνέλια είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ωορρηξία σε σχέση με άλλα κουνέλια που δεν είχαν λάβει το φάρμακο.

Ενώ ο ακριβής μηχανισμός για τον τρόπο με τον οποίο ο οργασμός ενεργοποιεί την ωορρηξία σε κουνέλια είναι άγνωστος, οι ερευνητές αναφέρουν ότι καθώς σταματάει ο οργασμός μειώνεται και η ωορρηξία, επομένως πρέπει να έχει κάποιον ρόλο στην απελευθέρωση των ωαρίων.

Συμπερασματικά, στη μελέτη τους αναφέρουν ότι ο οργασμός που προκαλεί την ωορρηξία είναι ένας μηχανισμός που εξακολουθεί να υπάρχει σε πολλά ζώα, αλλά έχασε το ρόλο του σε άλλους.

«Εδώ παρέχουμε πειραματικές αποδείξεις, ενισχύοντας την πιθανότητα ότι ο γυναικείος οργασμός εξελίχθηκε από την ωορρηξία που προκαλείται από τη συνουσία. Αυτό το εύρημα βοηθά στην κατά τα άλλα δύσκολη ερμηνεία της γυναικείας σεξουαλικότητας, όπως το χαμηλό ποσοστό οργασμών κατά τη διάρκεια της συνουσίας».

Ενώ η λειτουργία του οργασμού έχει αλλάξει στους ανθρώπους, προηγούμενη έρευνα έχει υποδείξει ότι οι εξελικτικές αλλαγές έχουν επίσης δυσκολέψει τις γυναίκες να επιτύχουν οργασμό.

Η κλειτορίδα, η οποία για τις περισσότερες γυναίκες χρειάζεται διέγερση για να πετύχουν οργασμό, έχει μεταβληθεί με την πάροδο του χρόνου σε μια λιγότερο κεντρική θέση, έτσι δεν δέχεται πλέον άμεση διέγερση κατά τη διάρκεια της διείσδυσης.

Πηγή: Daily Mail

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako