• Latest
Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης: Ανοιξε η διαθήκη του – Κανένα περιουσιακό στοιχείο στον Νίκο Κουρή

22 Οκτωβρίου 2021
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μίκης Θεοδωράκης: Ανοιξε η διαθήκη του – Κανένα περιουσιακό στοιχείο στον Νίκο Κουρή

sierafm by sierafm
22 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Μίκης Θεοδωράκης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρώτη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη συντάχθηκε το 2011 και η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 – Πού αφήνει το σπίτι του στην Ακρόπολη και το ΙΧ του ο μουσικοσυνθέτης και τι γίνεται με το Νίκο Κουρή.

Η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης (21/10) και, σύμφωνα με το Star, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Κουρή ως γιο του. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αφήνει στον Νίκο Κουρή κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ωστόσο, σημειώνεται ότι στη διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει πως ζητά ο Νίκος Κουρής να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στο ραδιόφωνο που διατηρεί στην Κέρκυρα, με σκοπό τη διάδοση του έργου του καλλιτέχνη.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA. H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του εν λόγω άντρα, προκειμένου να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης». Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή εντολή που απαγορεύει στον συγκεκριμένο άντρα να χρησιμοποιεί το επίθετο της οικογένειας Θεοδωράκη. Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικη πρόσκληση στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ζητώντας από εκείνη να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή, προκειμένου να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν υπάρχει συγγένεια.

Διαθήκη Μίκη: «Αυτοαποκαλούμενος Θεοδωράκης» ο Νίκος Κουρής

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη. Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν. Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

«Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη ως γιος του» – Τι λέει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας

Για τις πέντε διαθήκες που έχουν συνταχθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και για την υπόθεση του τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής- Θεοδωράκης, έδωσε απαντήσεις ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε ότι δεν ξέρει «ποιες είναι οι αγωνίες του κ. Κουρή», ενώ ανέφερε ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένος «σε ένα επαίσχυντο κείμενο των χαφιέδων της χούντας που παρουσίασε στο δικαστήριο». Όταν ρωτήθηκε για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του γενετιστή για το τεστ DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος απάντησε: «Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται με το έργο του κ. Θεοδωράκη».

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε, μιλώντας στον Alpha, ότι ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται ως γιος του Μίκη Θεοδωράκη στη διαθήκη, απλά γίνεται μνεία στην ιστοσελίδα του, μαζί με άλλες πλατφόρμες διάδοσης του έργου του μουσικοσυνθέτη. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της ανιψιάς του Μίκη Θεοδωράκη ότι «όλοι γνώριζαν ότι ο Νίκος Κουρής ήταν γιος του Μίκη», ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος ανέφερε ότι βασίζεται «σε κάτι διηγήσεις κάποιων ανθρώπων».

Πηγή: Reader.gr

Tags: Μίκης Θεοδωράκης
Previous Post

Το ασταθές ωράριο ύπνου φέρνει υπέρταση, παχυσαρκία και διαβήτη

Next Post

Καιρός – Meteo: Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός – Meteo: Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr