• Latest

Μαρία Στεργίου: H φυσικοθεραπεύτρια που βρέθηκε από την… Κοζάνη στο Γουέµπλεϊ

18 Μαΐου 2019
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα

4 Δεκεμβρίου 2025
ΧΡΗΜΑ

Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

4 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μαρία Στεργίου: H φυσικοθεραπεύτρια που βρέθηκε από την… Κοζάνη στο Γουέµπλεϊ

sierafm by sierafm
18 Μαΐου 2019
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
190
SHARES
122
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι επαναστατικές τεχνικές αποθεραπείας της νεαρής φυσικοθεραπεύτριας έχουν κερδίσει τη ∆ιεθνή Οµοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), όπου δίνει το «παρών» στα ετήσια συνέδριά της

Η Σιάτιστα Κοζάνης, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελµατικά, είναι µικρή για να χωρέσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της νεαρής φυσικοθεραπεύτριας, Μαρίας Στεργίου.

Η σύγχρονη µατιά της και το ερευνητικό της έργο πάνω στις τεχνικές αποθεραπείας από αθλητικούς τραυµατισµούς έχουν ήδη διεθνή απήχηση και έχουν «ξεκλειδώσει» για την ίδια τις πόρτες της ∆ιεθνούς Οµοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA).

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δίνει ανελλιπώς το «παρών» στο ετήσιο συνέδριο της Οµοσπονδίας και παρουσιάζει τα αποτελέσµατα της δουλειάς της. Το ίδιο έκανε και πρόσφατα, στο θρυλικό Γουέµπλεϊ του Λονδίνου, που φιλοξένησε το φετινό συνέδριο, ενώ λίγες µέρες µετά συµµετείχε ενεργά µε δική της εισήγηση και στο Παγκόσµιο Συνέδριο Φυσικοθεραπευτών που έγινε στη Γενεύη.

Στο Γουέµπλεϊ, δεκάδες γιατροί και φυσικοθεραπευτές παρακολούθησαν την εισήγηση της 30χρονης Κοζανίτισσας πάνω σε µια περίπτωση σοβαρού τραυµατισµού ποδοσφαιριστή επαρχιακής οµάδας στη ∆υτική Μακεδονία, που υπέστη ολική ρήξη τένοντα τετρακέφαλου στη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου.

Χάρη στο επιθετικό πρωτόκολλο φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης που εφαρµόστηκε στο τραυµατισµένο του πόδι, έναν µήνα µετά µπορούσε να τρέξει µε άνεση, να κάνει καθίσµατα, πλήρεις εκτάσεις και προβολές, παρουσιάζοντας την εικόνα που θα είχε σε διάστηµα έξι µηνών µε τις κλασικές µεθόδους αντιµετώπισης.

Ηταν η τέταρτη συνεχόµενη χρονιά που η Μαρία Στεργίου συµµετείχε µε δική της εισήγηση στο ετήσιο συνέδριο της FIFA, το οποίο αποτελεί παγκόσµιο σηµείο αναφοράς για τους επαγγελµατίες που ασχολούνται µε την ιατρική και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση στο ποδόσφαιρο.

Το 2015, η περίπτωση ενός άλλου ποδοσφαιριστή τοπικής οµάδας ήταν αυτή που της άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του διεθνούς «κλαµπ». Ο νεαρός και ταλαντούχος αθλητής πήγε στο θεραπευτήριό της µε διάγνωση από ορθοπεδικό γιατρό για θλάση οπίσθιου µηριαίου. «Ο µυς είχε όντως θέµα, αλλά όπως διαπίστωσα η θλάση ήταν δευτερεύον συµβάν. Κάναµε συνολική αξιολόγηση, λαµβάνοντας υπόψη και άλλα δεδοµένα, και βρήκαµε πως παρουσίαζε πρόσκρουση ισχίων.

Υπήρχαν οστεόφυτα πάνω στο ισχίο και τρίβονταν τα οστά στη λεκάνη» είπε στο «Εθνος» η φυσικοθεραπεύτρια και πρόσθεσε: «Κάναµε αποκατάσταση µε ασκήσεις ισορροπίας λεκάνης και κορµού, και ο αθλητής είχε πολύ καλή αποκατάσταση αλλά και ανοδική πορεία στην καριέρα του, φτάνοντας µάλιστα να παίξει και σε µεγάλη οµάδα της Α’ Εθνικής».

Το 2016, η 27χρονη τότε φυσικοθεραπεύτρια έστειλε µια περίληψη της συγκεκριµένης περίπτωσης στο συνέδριο της FIFA και µε έκπληξή της είδε να γίνεται δεκτή για να την παρουσιάσει σε poster. Η συγκεκριµένη παρουσίαση επιλέχθηκε ως µία από τις 10 σηµαντικότερες του συνεδρίου. Εκτοτε συµµετέχει ανελλιπώς, και µάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει τις εισηγήσεις της µε τη µορφή ανοικτής οµιλίας.

Περιστατικά διάσεισης

Την περασµένη εβδοµάδα η 30χρονη βρέθηκε στη Γενεύη για το ετήσιο Παγκόσµιο Συνέδριο Φυσικοθεραπευτών. Εκεί παρουσίασε τα αποτελέσµατα έρευνας που απαντούν στο ερώτηµα αν χρειάζονται φυσικοθεραπευτική αντιµετώπιση τα περιστατικά διάσεισης σε αθλητές. Η απάντηση είναι ότι χρειάζονται. «Εχει διαπιστωθεί πως οι τραυµατισµοί στο κεφάλι από χτυπήµατα επαφής στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην πάλη και σε άλλα αθλήµατα, δηµιουργούν µικρά αιµατώµατα που µπορεί να φέρουν ζάλη και να έχουν επιπτώσεις στην ισορροπία, ακόµα και στον τρόπο που µιλά ο αθλητής» εξήγησε. Γεννηµένη και µεγαλωµένη στο Βελβεντό Κοζάνης, η Μαρία Στεργίου σπούδασε Φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, µετεκπαιδεύτηκε σε χειροπρακτική και εξειδικεύτηκε στη φυσικοθεραπευτική αντιµετώπιση αθλητικών τραυµατισµών, παρακολουθώντας µια σειρά από σεµινάρια.

Εκτός από το µασάζ χρειάζεται και η ολιστική προσέγγιση

Η ανήσυχη φύση της την ωθεί στη συνεχή µελέτη της βιβλιογραφίας και των νέων διεθνών τάσεων αποκατάστασης αθλητικών τραυµάτων. «Για µένα φυσικοθεραπεία δεν είναι το µασάζ και τα ρεύµατα. Χρειάζεται ολιστική προσέγγιση και αξιολόγηση, για να επιτύχεις εξατοµικευµένη θεραπεία για κάθε περίπτωση χωριστά» επισηµαίνει. Παρά την πρόθεση και την επιθυµία της να δραστηριοποιηθεί επαγγελµατικά στο εξωτερικό, ως πρώτο βήµα άνοιξε φυσικοθεραπευτήριο πριν από τέσσερα χρόνια στη Σιάτιστα Κοζάνης, µέσω του οποίου παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε αθλητές από διάφορες περιοχές της ∆υτικής Μακεδονίας και όχι µόνο.

Στις τοπικές οµάδες ποδοσφαίρου και µπάσκετ της Σιάτιστας, µάλιστα, τις παρέχει αφιλοκερδώς.

Εξακολουθεί, ωστόσο, να λοξοκοιτά στο εξωτερικό και κάνοντας µια προβολή στο µέλλον, οραµατίζεται τον εαυτό της να εργάζεται στο team φυσικοθεραπευτών κάποιας µεγάλης ευρωπαϊκής οµάδας ποδοσφαίρου, ή σε κάποιο εξειδικευµένο κέντρο αποκατάστασης αθλητικών τραυµατισµών, από αυτά που δέχονται στις τάξεις τους ανήσυχους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν στόχο να οδηγήσουν τη φυσικοθεραπεία βήµατα µπροστά.

ethnos.gr

 

Tags: ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Previous Post

Εράτυρα: Μεγαλειώδης υποδοχή του Νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου. Φωτογραφίες

Next Post

Στα Γρεβενά ο Γιώργος Κασαπίδης τη Δευτέρα

Next Post
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Στα Γρεβενά ο Γιώργος Κασαπίδης τη Δευτέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου
  • Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα
  • Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ
  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr