• Latest
πυρκαγια φωτια πυροσβεστικη

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο, καίγονται σπίτια στο Ασκληπιείο: Οι εξελίξεις σε Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα

24 Ιουλίου 2023
Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

7 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

7 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα

7 Ιουνίου 2025
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

7 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδης

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο, καίγονται σπίτια στο Ασκληπιείο: Οι εξελίξεις σε Αίγιο, Κάρυστο και Κέρκυρα

sierafm by sierafm
24 Ιουλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πυρκαγια φωτια πυροσβεστικη
0
SHARES
71
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Αίγιο, Κέρκυρα και Κάρυστο: Live οι σκληρές μάχες της Πυροσβεστικής

Μπορεί νωρίτερα τη Δευτέρα να είχαμε μια ύφεση της φωτιάς στη Ρόδο, ωστόσο λίγο μετά τις 9 είχαμε μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση – αυτή τη φορά στο Ασκληπιείο της Ρόδου.

Οι φλόγες βρίσκονται πλέον μέσα στον οικισμό, με τις εικόνες από το σημείο να είναι δραματικές: Καίγονται τα πρώτα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και οκτώ αεροσκάφη.

Από το βράδυ της Κυριακής, δύο μέτωπα αποτελούν συνεχή απειλή για το χωριό. Παρά τις γενναίες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων του χωριού που αγωνίστηκαν με ακλόνητη αποφασιστικότητα, δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την επέλαση της φωτιάς στον οικισμό. Αυτή την ώρα, η φωτιά κατακαίει σπίτια, καταστήματα, καθώς και ό,τι άλλο βρίσκει στο πέρασμα της.

Δείτε το σχετικό video

Σε ύφεση η φωτιά στο Αίγιο

Λίγο μετα τις 10:30 ήρθαν καλά νέα από το Διακοπτό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν εναέρια μέσα. Η μεγάλη φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε ύφεση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι καιρικές συνθήκες, από πλευράς ανέμων, έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, που αποτελούνται από τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα, στο σημείο επιχειρούν και ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με περισσότερους από 100 πυροσβέστες και 35 οχήματα, που μαζί με τα εναέρια μέσα, προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές.


Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων προς το Διακοπτό λόγω της φωτιάς στο Αίγιο

Σύμφωνα με την Hellenic Train, λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Αίγιο, καταργούνται προσωρινά 6 δρομολόγια.

Συγκεκριμένα καταργούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

1330 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) και ώρα αναχώρησης 09:52

1331 (Καλάβρυτα- Διακοπτό) και ώρα αναχώρησης 11:04

1332 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) και ώρα αναχώρησης 12:17

1333 (Καλάβρυτα- Διακοπτό) και ώρα αναχώρησης 13:37

1336 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) και ώρα αναχώρησης 15:07

1337 (Καλάβρυτα- Διακοπτό) και ώρα αναχώρησης 16:45


Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα στην Κάρυστο

Έκκληση για εναέρια μέσα έκανε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 24/7 στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ.

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ. Όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» ανέφερε. Σημειώνεται πως οι φλόγες στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο φτάνουν έως και τα είκοσι μέτρα.


Η ενημέρωση το πρωί της Δεύτερας

Σύμφωνα την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα στις 7:30 το πρωί:

Ρόδος: Η πυρκαγιά σε ύφεση. Δυτική πλευρά, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε εστίες στον Ασκληπιείο και στα Λαερμα. Ανατολική πλευρά πάει καλά, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια Απολλωνα-Στεφανιας προ Μαλωνα.
Επιχειρούν ένα CL-415 και 3 Τρακτορες.

Υλίκη: Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί.

Κάρυστος: Η πυρκαγιά έχει ανοίξει νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστό αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π. Λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας, ένα νέο «112» στην Εύβοια καλούσε σε εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο, ενώ στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.

Κέρκυρα: Η πυρκαγιά κόπηκε στα χωριά Σάντα και Μεγγουλα. Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιλατουροι και Απολύσει, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων. Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

Αίγιο: Υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215.


Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα. Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κινούμενη προς νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα «112» τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους. Συνολικά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες που κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας.

Με μέριμνα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι απεγκλωβισμένοι φιλοξενούνται σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.


Αίγιο

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (23/7) τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή Δερβενάκια της Αιγιαλείας.

Λίγο μετά τις 6 ξεκίνησαν στην περιοχή και ενάεριες ρίψεις.

Δείτε βίντεο της Ειρήνης Μιλή για το DNews

Η φωτιά, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός, έφθασε σε λόφο απέναντι από τον οικισμό Τράπεζα, με κατεύθυνση προς αυτόν. Για τον λόγο αυτόν, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα βρίσκονται και δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Δερβένι του δήμου Αιγιαλείας ώστε να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.


Σε τρία μέτωπα η φωτιά στη Ρόδο

Σε ύφεση είναι, αυτή την ώρα, η φωτιά στη Ρόδο – αν και προηγήθηκε μια εφιαλτική Κυριακή.

Λίγο πριν τις 20:00 μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε κοντά στη Μαλώνα με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Το μέτωπο που προκαλεί επίσης ανησυχία είναι εκείνο του Ασκληπιείου. Ενεργά μέτωπα υπάρχουν επίσης στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων. Μάλιστα στέλεχος της πυροσβεστικής που επικαλείται η ΕΡΤ, εκτιμά πως η φωτιά θα συνεχίσει να καίει για τουλάχιστον 7 ημέρες. Ενώ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε και βίντεο που ενισχύει τις υπόνοιες για εμπρησμό.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος σε όλες τις περιοχές του νησιού στο πλαίσιο προγραμματισμού που έχει γίνει από την ΔΕΔΔΗΕ.


Διάσπαρτα μέτωπα στην Εύβοια

Διάσπαρτα είναι τα μέτωπα στις τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας.

Επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, μαζί με μηχανήματα της αυτοδιοίκησης. ενώ χθες, μέχρι το τελευταίο φως της μέρας συνέδραμαν και εναέρια μέσα. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω 112 στους κατοίκους τους.

Όσο για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην Υλίκη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εξακολουθεί να καίει χαμηλή βλάστηση σε αδιάβατο έδαφος, κινούμενη προς νότο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Tags: Πυρκαγιά
Previous Post

Σιάτιστα: Ο Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Μπούρινο

Next Post

Αδέσποτη σφαίρα έπεσε σε γήπεδο ενώ έπαιζαν 20 άτομα (φωτο)

Next Post
ποδοσφαιρο

Αδέσποτη σφαίρα έπεσε σε γήπεδο ενώ έπαιζαν 20 άτομα (φωτο)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση
  • Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές
  • Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα
  • Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr