• Latest
ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

Μεγαλώνει η λίστα με τους ΚΑΔ, μπαίνουν ακόμη 100 στα μέτρα για τον κορονοϊο

24 Μαρτίου 2020
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

28 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

28 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

28 Ιουνίου 2025
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλώνει η λίστα με τους ΚΑΔ, μπαίνουν ακόμη 100 στα μέτρα για τον κορονοϊο

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το πολύ μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί ΚΑΔ που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο της έβαλε και μπλόκο στις επιχειρήσεις που έσπευσαν να αλλάξουν κύριο ΚΑΔ για να ενταχθούν στα μέτρα. Με την διεύρυνση του καταλόγου, ο αριθμός των μισθωτών που δυνητικά θα μπορούν να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ, θα φτάσει ακόμη και στα 1,8 εκατομμύρια.

Οι επαγγελματικοί κλάδοι που εντάσσονται στη λίστα με τους ΚΑΔ εντάσσονται στην αναστολή πληρωμών φόρων και δόσεις ρυθμίσεων έως τις 31 Αυγούστου 2020, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, κρατικά δάνεια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, καταβολή του 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου για Μάρτιο και Απρίλιο, αναστολή των πληρωμών χρεολυσίων για τραπεζικά δάνεια για τις συνεπείς επιχειρήσεις έως τέλος Σεπτεμβρίου καθώς και επιδότηση επιτοκίου ενήμερων δανείων για 3 μήνες.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οι πρωτοβουλίες τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο διευρυμένες, αφού αναγνώρισε ότι η κατάσταση τον επόμενο μήνα για την οικονομία θα είναι πιο δύσκολη από σήμερα. Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας. «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.

Παράλληλα η διεύρυνση των ΚΑΔ σημαίνει και επέκταση του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μέσω της ένταξης περίπου 100 νέων κωδικών στις έκτακτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τον μήνα Απρίλιο καθώς προέβλεψε ότι οι συνθήκες στην οικονομία για τον επόμενο μήνα θα είναι εξίσου άσχημες με τις τωρινές. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και αποφάσεις για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Μπλόκο από την ΑΑΔΕ

Οι κύριοι ΚΑΔ που είχαν οι επιχειρήσεις στις 20 Μαρτίου και όχι όσοι άλλαξαν κύριο ΚΑΔ μετά από αυτή την ημερομηνία εντάσσονται στα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Με αφορμή ερωτήματα λογιστών -φοροτεχνικών, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής:

Πρόκειται για τους ΚΑΔ, οι οποίοι ήταν κύριοι και ενεργοί στις 20 Μαρτίου 2020, όπως προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις 1053/2020 (Β’ 949) και 1054/2020 (Β’ 950). Συνεπώς, οποιαδήποτε μεταβολή σε ΚΑΔ μετά τις 20 Μαρτίου 2020, για προγενέστερο χρονικό διάστημα, δεν λαμβάνεται υπόψη για την υπαγωγή στα μέτρα στήριξης.

Επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας με τους ΚΑΔ.

Ο πίνακας με τους ΚΑΔ

Κανονικά το Δώρο Πάσχα από τις εκτός ΚΑΔ επιχειρήσεις

Μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη υποχρεωτικά θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού, δηλαδή δεν έχουν κλείσει και αυτές που είναι εκτός λίστα των ΚΑΔ και μετά την διεύρυνση, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Ειδικότερα στην σχετική υπουργική απόφαση θα προβλέπεται ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά μέχρι την μεγάλη Τετάρτη για επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ, τροφίμων, φαρμακεία, φαρμακευτικές εταιρείες και γενικότερα όλες όσες δεν έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Ωστόσο η ημερομηνία καταβολής του δώρου Πάσχα για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εναπόκεινται στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό είτε λόγω αναγκαστικής παύσης λειτουργίας είτε λόγω μείωσης τζίρου. Έτσι μπορούν να το καταβάλλουν μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Έτσι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί με ανοιχτή ημερομηνία που θα επιλέξει ο εργοδότης. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με την αναλογία που έχουν εργαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν θα πάρουν δώρο την αναλογία που τους αντιστοιχεί.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που έκλεισαν δικαιούνται – σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα σήμερα – αναλογία του Δώρου που έχει θεμελιωθεί από 1η Ιανουαρίου 2020 και έως την ημερομηνία της απαγόρευσης λειτουργίας με κρατική εντολή. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους δικαιούνται ολόκληρο Δώρο.

Για παράδειγμα:

  • μισθωτός με μισθό 700 ευρώ δικαιούται πλήρες δώρο 350 ευρώ. Αν είναι εργαζόμενος σε εμπορικό κατάστημα το οποίο ανέστειλε αναγκαστικά την λειτουργία του στις 17 Μαρτίου δικαιούται να λάβει δώρο 233,94 ευρώ.
  • μισθωτός με μισθό 800 ευρώ δικαιούται πλήρες δώρο 400 ευρώ. Αν είναι εργαζόμενος σε εστιατόριο, το οποίο ανέστειλε αναγκαστικά την λειτουργία του στις 13 Μαρτίου δικαιούται να λάβει δώρο 253, 47 ευρώ.

Το δώρο Πάσχα είναι αναλογία ημερομισθίων από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι 30 Απριλίου επίσης του τρέχοντος έτους. Το διάστημα αυτό ο εργαζόμενος πληρώνεται τον μισό μισθό ή 15 ημερομίσθια αν πληρώνεται με ημερομίσθιο.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.
Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του, δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησε οικιοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Το Δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Previous Post

Βρούτσης: Οι προθεσμίες για αιτήσεις αποζημιώσεων -Τι ισχύει για άνεργους, συμβασιούχους (έντυπα)

Next Post

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Next Post
ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!
  • Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό
  • Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος
  • Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr