Έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, στις 24/10/2021 και αναδείχθηκαν αυτοί που θα «τραβήξουν κουπί» στην πορεία του κόμματος, κατά την διάρκεια της θητείας των.
Συγχαρητήρια.
Πέρασε μια βδομάδα από τότε και αφού κατάκατσε «ο κουρνιαχτός» μετά τις διάφορες εξελίξεις των ημερών, ανεπηρέαστα, έστω και κατ ελάχιστο που θα μπορούσε να συμβεί, ας επιτραπεί τώρα η κατάθεση κάποιων απόψεων για τα υπόψιν, αφού οι ευθύνες των εκλεγμένων είναι μεγάλες.
Σήμερα λοιπόν πολλά φορτώθηκε ο λαός μας και επιζητεί κάποιοι να τον ξαλαφρώσουν για να ανταπεξέλθει στα προβλήματα. Και αυτοί οι κάποιοι που αναλαμβάνουν την τύχη του, οι πολιτικοί, από τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος αναδεικνύονται, εκτός των μετέπειτα καλεσμένων, κατά την λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα.
Το κόμμα ιδρύθηκε (δεν το λέω για νέο αλλά το υπενθυμίζω) το φθινόπωρο του 1974.
Το πρώτο συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 1979. Ιδεολογικές Αρχές της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός. Είναι ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός, έχοντας όρια τον Παραδοσιακό Φιλελευθερισμό με τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό. Αποσκοπεί δε στην προστασία του πολίτη.
Ως εκ τούτου επιδιώκεται η Κοινωνική Δικαιοσύνη, η ισονομία για όλους, η ευημερία του λαού(!).
Αυτά δεν πρέπει να ξεφτίζουν και να μένουν στη θεωρία αλλά μόνιμα στη πράξη, από ίδρυση, αδιάφορα με τις όποιες απόψεις των εκάστοτε διοικήσεων του κόμματος και κατ επέκταση των Κυβερνήσεων , που από το κόμμα προέρχονται, όπου ο κυρίαρχος λαός δίδει αυτή την εντολή αποδεχόμενος και τις Ιδεολογικές Αρχές αυτού.
Ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε εντολή για σταθερό και όχι μετακινούμενο προσανατολισμό του κόμματος . Όμως στην πορεία της η Νέα Δημοκρατία εφάρμοσε όλες αυτές τις Ιδεολογικές Αρχές;
Κάποιες περιόδους απώλεσε την ταυτότητα της, κατ εξακολούθηση μάλιστα, αλλάζοντας ακόμα και το έμβλημά της μη αποδεχόμενη τον «Πυρσό», ως αναχρονιστικός(!), ίσως, επιδιώκοντας μια ανανέωση στη βάση.
Είναι γνωστό ότι οι οπαδοί ή οι ψηφοφόροι, αν θέλετε, από σύσταση του κόμματος, είναι συντηρητικοί. Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Πλουραλιστές. Το τελευταίο φάνηκε και αποδεικνύεται άλλωστε, αφού έχει απλώσει τα φτερά της και διερευνήθηκε καλώντας εκλεκτούς με άλλες πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες. Και αυτοί δέχθηκαν να την υπηρετήσουν. Πως όμως; Με αντάλλαγμα Κυβερνητικά και άλλα Διοικητικά αξιώματα, ωσάν να υπάρχει, γι αυτά, έλλειψη ικανότατων στελεχών στον δικό της χώρο που δεν προβλήθηκαν όμως καταλλήλως.
Κάποιοι προσχώρησαν κατά εντολή (!!!) εξωγενών παραγόντων του εξωτερικού, λένε, και κάποιοι άλλοι κατά εντολή(!!!) εξωγενών παραγόντων του εσωτερικού, λένε. Όμως αυτοί οι προσκαλεσμένοι ασπάσθηκαν τις Ιδεολογικές Αρχές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας; Τους ζητήθηκε; Έγινε αυτό; Μάλλον όχι, εν πολλοίς.
Μιλήσαμε όμως για Πλουραλισμό, θα πείτε . Ναι, αλλά είπαμε και για αποδοχή των ιδρυτικών Ιδεολογικών Αρχών του κόμματος, ως προύπόθεση και βασικό λόγο λειτουργίας του.
Επομένως, η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που μετακινήθηκε ή μετακινείται από τις Ιδεολογικές της Αρχές και δεν ξέρουμε που θα κατασταλάξει, αποδεχόμενη διάφορα. Στο κέντρο- κέντρο, λεγόμενο, στην κέντρο-αριστερά ή στον ιδρυτικό της χώρο σταθερά, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν ως τα μισά (!) του 2023 με το σύστημα της απλής αναλογικής. Στο συνέδριο που έρχεται πολλά θα συζητηθούν. Πρέπει άλλωστε. Εκεί αναμένονται και οι νεοεκλεγμένοι δικαιωματικά να καταθέσουν και τις δικές τους φρέσκες ιδέες .
Κάποια θέματα που μπερδεύουν και προβληματίζουν είναι τα Εθνικά όπου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να τα χειρίζεται άριστα. Επίσης και τα οικονομικά. Το πρόβλημα της Δυτ. Μακεδονίας με τον λιγνίτη και τα εργοστάσια εκεί της ΔΕΗ που θα κλείσουν. Αν τελικά κλείσουν (!). Η οργανωμένα-μελετημένη παγκοσμίως μεγάλη ακρίβεια που έρχεται, ήρθε, από τους κεφαλαιοκράτες- κερδοσκόπους, με αιτιολογία το φλέγον θέμα, τάχα, της ενέργειας (πετρέλαιο, αέριο) εκμεταλλευόμενοι τον covid-19 με όσα εξ αυτού «μαγειρεύτηκαν» και προέκυψαν το 2020 και το 2021 σ αυτόν τον τομέα.
Ακόμα έχουμε τα θέματα της υγείας που μας αναστάτωσαν. Οι σεισμοί, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες. Τρέχοντα δηλαδή προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης και τακτοποίησης.
Το Μακεδονικό θέμα δεν τελείωσε, ας μη το ξεχνάνε. Υπάρχουν σχετικές τακτοποιήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση που εκκρεμούν. Το Αιγαίο άνοιξε πολλούς δρόμους που ο λαός δεν θέλει υποχωρητικότητα . Επιπλέον, το μεταναστευτικό που επιβαρύνει και θα επιβαρύνει πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως ακριτικές. Τα μνημόνια των αποικιοκρατών μας με τα δάνεια που επιβλήθηκαν στον λαό, κατά παράβαση κανόνων του Συντάγματος. Το απίστευτα υπερβολικό εξωτερικό χρέος της χώρας. Τα μεγάλα επίσης χρέη του λαού που αδυνατεί να αποπληρώσει, ιδιαίτερα από το 2010 ως τώρα και δεν υπάρχει διάθεση σεισάχθειας. Οι τράπεζες με τα funds εξουσιάζουν, βάσει νόμων του χθες και του σήμερα, που κάποιοι από αυτούς ( τους νόμους ) παραβαίνουν δυστυχώς και διατάξεις του Συντάγματος αλλά τους επικαλούνται και τους εφαρμόζουν σε βάρος του ανίσχυρου πολίτη ή της μικρο-επιχείρησης. Αρμόδια γι αυτό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Επίσης, οι πλειστηριασμοί που απειλούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυραίους . Ακόμα, οι «υποχρεωτικοί (!)» εμβολιασμοί για τον κορωνοίό , σε κάποιους τομείς, δίχασαν ήδη οπαδούς και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που τραβούν σε άλλο δρόμο.
Όλα αυτά και όχι μόνο, θα τα αντιμετωπίσουν και θα τα διαχειριστούν ως τις βουλευτικές εκλογές, τουλάχιστον, αλλά και μετέπειτα και οι νέοι εκλεγμένοι, έχοντας θέση και άποψη για να βοηθήσουν το κόμμα. Αν δεν τακτοποιηθούν αρκετά από τα αναφερόμενα και παραμείνουν σε εκκρεμότητα, άσχετα αν μεσολαβήσει, μοιραία (λόγω αυτών των εκλογών) και άλλος ή και άλλοι Κυβερνητικοί ανασχηματισμοί (αναδομήσεις), θα ταλανίζουν Νεοδημοκράτες που βλέποντας τι συμβαίνει με τις διευρύνσεις και τις μετακινήσεις (!), αμαρτία δεν θα έχουν αν κάποιοι (αρκετοί), ίσως, επιχειρήσουν να πράξουν παρομοίως (!!!). Ήδη αυτό άρχισε να φαίνεται .
Αυτά τα ολίγα εντοπίστηκαν για τα υπόψιν, που είπαμε.
Καλή δύναμη.