• Latest
ΔΙΟΔΙΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Με ποιο χαρτί μπορείτε να ταξιδέψετε, τι άλλαξε

27 Απριλίου 2021
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Οι ημιτελικοί

26 Ιουλίου 2025
Πυροσβεστική

Βόιο: Κάηκε στάβλος στο Κλήμα

26 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Αναπτυξιακός Σχεδιασμός «κεκλεισμένων των θυρών». Μεθόδευση ή φοβικό σύνδρομο του Περιφερειάρχη;

26 Ιουλίου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών

26 Ιουλίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

26 Ιουλίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες

26 Ιουλίου 2025
υπολογιστης

Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ

26 Ιουλίου 2025
εκλειψη ηλιος

Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

26 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Ποια φάρμακα θα διατίθενται δωρεάν κατά της παχυσαρκίας

26 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Κληρονομιά χωρίς δικαστήρια: Η επανάσταση στις διαθήκες μετά από 80 χρόνια

26 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Σύλληψη 50χρονου για απειλή, εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου

26 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες – Ξεκινούν οι αιτήσεις

26 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετακίνηση εκτός νομού: Με ποιο χαρτί μπορείτε να ταξιδέψετε, τι άλλαξε

sierafm by sierafm
27 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΟΔΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού για ασθενείς που πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά δεν ισχύει το χαρτί από ιδιώτη γιατρό. Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Στην ΚΥΑ που εκδόθηκε προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, πχ. για χημειοθεραπείες.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

«β) Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης.». 2. Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί στις 23 Απριλίου 2021 ανέφερε:

Για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δημόσιας δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Διευκρινήσεις Σκέρτσου

Διευκρινίσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις με ιατρική βεβαίωση έδωσε ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό.

Τι είχε αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε πως είναι λάθος και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαϊού. Όπως εξήγησε δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο.

Tι ισχύει για τις υπερτοπικές μετακινήσεις

Συγκεκριμένα όπως είπε όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, από σήμερα και μέχρι τις 10 Μαΐου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει δηλαδή πως δεν μπορεί να γίνει καμία μετακίνηση προς τα νησιά του Σαρωνικού για παράδειγμα Αίγινα, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες

Η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις και μόνο:
Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.

Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της δομής.

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, δεν θα μπορεί ο επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να μεταβεί στο χωριό και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, επιδεικνύοντας το Ε1.

Ακόμη, η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να φέρουν μαζί τους οι πολίτες που ταξιδεύουν στην περιφέρεια προβλέπονται τα παρακάτω:

1. Οι εργαζομένοι στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί) που μετακινούνται για δουλειά, θα πρέπει να έχουν χαρτί από ΕΡΓΑΝΗ. Αν κατά τον έλεγχο, διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε άδειας, θα τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. Συγκεκριμένα στην ΚΥΑ αναφέρεται: «Eξαιρούνται από την εφαρμογή της παρ. 1 οι περιπτώσεις μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο: α)Aπό και προς την εργασία. Η συνδρομή της παρούσας πιστοποιείται σύμφωνα με τις περ. α), β) και γ) της παρ. 3 του άρθρου 3της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.24489/16.4.2021κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίαςτου Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Επικρατείας και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00” (Β’ 1558), όπως εκάστοτε ισχύει. Τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν τον χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο που να βεβαιώνει την ιδιότητά τους, αλλά και χαρτί που αποδεικνύει το ραντεβού τους.Ειδικώς στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, η υπεύθυνη δήλωση ή η βεβαίωση της περ. γ) της παρ. 3 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης αναφέρει συγκεκριμένα τον λόγο της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία) και ο συνολικός χρόνος αυτής δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις σαράντα οκτώ (48) ώρες. Ο μετακινούμενος κατ’ εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης δεν επιτρέπεται να κάνει χρήση της επιτρεπόμενης υπερτοπικής μετακίνησης της περ. γ) εντός του χρόνου εφαρμογής της παρούσας.

3. Οι μετακινήσεις για συγκομιδή προϊόντων, όπως για παράδειγμα το μάζεμα ελιάς, παύουν να υφίσταται σαν λόγος μετακίνησης την περίοδο του Πάσχα

4. Οι μετακινήσεις για λόγους υγείας, αποδεικνύονται μόνο με έγγραφο ή παραπεμπτικό από δημόσια δομή.

5. Οι μετακινήσεις για κηδεία, καθιστούν υποχρεωτική την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης κηδείας.

6. Για μετάβαση στη μόνιμη κατοικία απαιτείται το Ε1, ενώ δεν επιτρέπεται η επιστροφή στα αστικά κέντρα μετά την περίοδο του Πάσχα.

7. Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει α) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, β) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και γ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει διορία 48 ωρών για τις υπερτοπικές μετακινήσεις για τις περιπτώσεις εργασίας, κηδείας ή λόγων υγείας.

Τι πρόστιμα προβλέπονται

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας του άρθρου 1, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Ειδικώς στην περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous Post

Έκδοση 2ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων προϋπολογισμού 6 εκ. Ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Next Post

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς γίνεται η εγγραφή στην υπηρεσία

Next Post
υπολογιστης ιντερνετ

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς γίνεται η εγγραφή στην υπηρεσία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Οι ημιτελικοί
  • Βόιο: Κάηκε στάβλος στο Κλήμα
  • Αναπτυξιακός Σχεδιασμός «κεκλεισμένων των θυρών». Μεθόδευση ή φοβικό σύνδρομο του Περιφερειάρχη;
  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr