• Latest
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Μετεγγραφές φοιτητών: Μέχρι πότε και πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση – Για ποιους υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις

19 Νοεμβρίου 2024
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων των Γρεβενών στη δράση «Ενδυνάμωση Υφιστάμενων ΜΜΕ των Ηπειρωτικών Περιοχών ΔΑΜ» – 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Γρεβενών

19 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

18 Φεβρουαρίου 2026
Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!

Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!

18 Φεβρουαρίου 2026
Έρχεται το νέο μεγάλο τούνελ της Μακεδονίας -Ποιες πόλεις θα ενώσει

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση για τη Σήραγγα Κλεισούρας. Κανονικά η υλοποίηση του έργου. Βίντεο

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

18 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

18 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Εορδαία: Εξιχνιάστηκε κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος

18 Φεβρουαρίου 2026
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Γαλατινή: Λήγει η προθεσμία για συνδέσεις στη Β’ Φάση του φυσικού αερίου

18 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Δήμος Γρεβενών: Ανεβάζει ρυθμούς η Αποκριάτικη Μαν’Τάρα!!!

18 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Αποκριάς 2025

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εθίμων Αποκριάς 2026

18 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

18 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετεγγραφές φοιτητών: Μέχρι πότε και πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση – Για ποιους υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις

sierafm by sierafm
19 Νοεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
0
SHARES
37
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου «τρέχει» η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών για το 2024, στις οποίες φέτος προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τρίτεκνους και πολύτεκνους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία των μετεγγραφών με μοριοδότηση, στην οποία προβλέπονται οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, έχει όριο μετεγγραφών ανά τμήμα ίσο με το 15% του συνολικού αριθμού εισακτέων, ενώ σε όλες τις κατηγορίες μετεγγραφής (μοριοδότηση, μετεγγραφές αδελφών) ισχύει η βάση μετεγγραφής, η οποία ορίζεται στα 2.750 μόρια.

Ο αιτών δεν μπορεί να έχει βαθμολογία χαμηλότερη των 2.750 μορίων από το τμήμα που διεκδικεί. Δηλαδή, αν ο υποψήφιος έχει 15.000 μόρια, μπορεί να διεκδικήσει όσες σχολές έχουν βάση εισαγωγής έως και 17.750 μόρια, κριτήριο που ισχύει σε όλες τις κατηγορίες μετεγγραφών.

Τα «μπόνους»

Η νέα εγκύκλιος για τις φετινές μετεγγραφές προβλέπει την απόδοση 3 μορίων σε μέλη τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας, επαυξημένα κατά 0,5 μόρια ανά παιδί κάτω των 25 ετών. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τα μόρια ήταν 1,5 για τους τρίτεκνους και 2 για τους πολύτεκνους.

Επιπλέον, στις μετεγγραφές αδελφών, στις περιπτώσεις τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας, τα αδέλφια δύναται να ζητήσουν μετεγγραφή σε οποιοδήποτε έτος, σε αντίθεση με την περίπτωση δύο αδελφών, που γίνεται αποκλειστικά στο Α’ έτος.

Σημειώνεται ότι δύο ακόμα κατηγορίες ενισχύονται στη μοριοδότηση φέτος. Ειδικότερα, στην περίπτωση του ορφανού φοιτητή από έναν γονέα τα μόρια αυξάνονται σε 3 από 2, ενώ για τον ορφανό και από τους δύο γονείς παραμένουν 5 μόρια.

Στην περίπτωση του φοιτητή που έχει κάποιο μέλος οικογένειας (γονέα, τέκνο, αδελφό ή σύζυγο) με αναπηρία κατά 67%, είτε πάσχει από συγκεκριμένες σοβαρές ασθένειες, προβλέπεται η αύξηση της μοριοδότησης από 1 σε 2 μόρια. 

«Απαγορευτικό»

Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες αναντίστοιχων τμημάτων, δηλαδή τμημάτων που αν και φαινομενικά μοιράζονται το ίδιο όνομα και παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών, δεν γίνονται μετεγγραφές μεταξύ τους.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποια παραδείγματα:

  1. Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο 3ο επιστημονικό πεδίο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Λαμία) αποτελεί το μοναδικό που είναι μη αντίστοιχο για μετεγγραφή με τα υπόλοιπα Τμήματα Φυσικοθεραπείας.
  2. Το Τμήμα Νοσηλευτικής στο 3ο επιστημονικό πεδίο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Διδυμότειχο) αποτελεί το μοναδικό που είναι μη αντίστοιχο για μετεγγραφή με τα υπόλοιπα Τμήματα Νοσηλευτικής.
  3. Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο 2ο επιστημονικό πεδίο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Πάτρα) αποτελεί το μοναδικό που είναι μη αντίστοιχο για μετεγγραφή με τα υπόλοιπα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών.
  4. Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η πολύ δημοφιλής επιλογή της Ψυχολογίας δεν επιτρέπει τη μετακίνηση σε όλα τα τμήματα, παρά το γεγονός ότι οι βάσεις εισαγωγής τους δεν έχουν μεγάλη απόκλιση. Δικαίωμα στη μετακίνηση από το ένα τμήμα στο άλλο έχουν οι φοιτητές στα ΕΚΠΑ, Παν. Κρήτης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ΑΠΘ και Παν. Ιωαννίνων. Αντίθετα, τα Τμήματα Ψυχολογίας στο ΔΠΘ και στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας δεν δίνουν δικαίωμα μετεγγραφής.
  5. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, στα Τμήματα Στατιστικής, αυτό του ΟΠΑ και του Παν. Δυτικής Μακεδονίας δεν αντιστοιχούν με κανένα άλλο, ενώ μετεγγραφές γίνονται μόνο μεταξύ των ομώνυμων του Παν. Αιγαίου και του Παν. Πειραιώς.
  6. Στο 2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο, τα Τμήματα Γεωπονίας αντιμετωπίζουν άλλους διαχωρισμούς. Μετεγγραφές γίνονται μεταξύ των τμημάτων των ΔΙΠΑΕ, Παν. Πελοποννήσου και Παν. Ιωαννίνων, ενώ άλλα τέσσερα τμήματα Γεωπονίας (ΑΠΘ, ΕΛΜΕΠΑ, Παν. Θεσσαλίας και Παν. Δυτικής Μακεδονίας) δίνουν δικαίωμα μετεγγραφής μόνο μεταξύ τους, καθώς έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης πενταετούς προγράμματος σπουδών ως Integrated Master, σε αντίθεση με τα τρία πρώτα.
  7. Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του 1ου επιστημονικού πεδίου στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Ηράκλειο) είναι μη αντίστοιχο για μετεγγραφή με τα υπόλοιπα δύο Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας.
  8. Το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαΐδα) είναι το μοναδικό που είναι μη αντίστοιχο για μετεγγραφή με τα υπόλοιπα Τμήματα Μαιευτικής.
  9. Τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καλαμάτα), καθώς και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι μη αντίστοιχα για μετεγγραφή τόσο μεταξύ τους όσο και με τα υπόλοιπα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΕΣΦΟΙΤΗΤΕΣ
Previous Post

Πόθεν Έσχες: Υποβολή δηλώσεων με βαριά πρόστιμα για τους «ξεχασιάρηδες» – Πότε προβλέπεται ποινή φυλάκισης και δήμευση περιουσίας

Next Post

 ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δράσεις μείωσης σπατάλης τροφής

Next Post
ΑΡΣΙΣ

 ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δράσεις μείωσης σπατάλης τροφής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων των Γρεβενών στη δράση «Ενδυνάμωση Υφιστάμενων ΜΜΕ των Ηπειρωτικών Περιοχών ΔΑΜ» – 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Γρεβενών
  • Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη
  • Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση για τη Σήραγγα Κλεισούρας. Κανονικά η υλοποίηση του έργου. Βίντεο
  • Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr