• Latest
κάλπη εκλογές

Μετεκλογική «βόμβα» στο Δήμο Αμυνταίου: Εκλογικό κόλλημα με οκτώ νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους

22 Νοεμβρίου 2023
Κοζάνη: Έκλεψε ενοικιαζόμενο ηλεκτρικό πατίνι και κατέληξε στο Τμήμα!!

Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη που είχε ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι σε χωριό των Γρεβενών

15 Ιουλίου 2025
Βόιο: Σταθερά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Μείωση ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση.  Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Ψήφισμα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Βόιο. Πιέσεις για συγχώνευση του τμήματος Νεάπολης με το Α.Τ. Βοΐου. Βίντεο

15 Ιουλίου 2025
μπουρινος

Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

14 Ιουλίου 2025
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 16ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος)

Οδηγός του ΚΤΕΛ Κοζάνης, βρήκε αναίσθητο ποδηλάτη στο δρόμο!!

14 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

14 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

448 έλεγχοι: «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους »

14 Ιουλίου 2025
ΚΤΕΛ

Μέχρι και αύριο Τρίτη δε θα μπαίνουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ μέσα στην πόλη της Κοζάνης

14 Ιουλίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Υπέροχοι άνθρωποι και ιπτάμενες σακαράκες» 

14 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης

14 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 47χρονος για κλοπή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

14 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Βαριά η ευθύνη του Περιφερειάρχη με ηθική κυρίως αλλά και νομική διάσταση

14 Ιουλίου 2025
“ΕΛΠΙΔΑ” – Αλέξανδρος Ακριτίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πλέον οριακές

Ευλογιά προβάτων Φλώρινα: Οι κτηνοτρόφοι σε απελπισία. Εμβόλια και αποζημιώσεις αναζητούνται

14 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετεκλογική «βόμβα» στο Δήμο Αμυνταίου: Εκλογικό κόλλημα με οκτώ νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους

sierafm by sierafm
22 Νοεμβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κάλπη εκλογές
0
SHARES
203
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Για Ασυμβίβαστο Λόγω Χρεών», με βάση στον νόμο 4804/2021, άρθρο 11

Μετεκλογική βόμβα ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα στο Δήμο Αμυνταίου, όπου σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει εκλογικό κόλλημα με οκτώ (8) νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, στις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου.

Το νομικό κόλλημα έγκειται στον Νόμο 4804/2021, άρθρο 11 που αφορά στο «Ασυμβίβαστο λόγω οφειλών», και συγκεκριμένα για οφειλές που υπερβαίνουν άνω των τριακοσίων ευρώ.

Όπως ορίζει ο νόμος, το ασυμβίβαστο αφορά τόσο σε δημάρχους, όσο και σε δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους ή προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, οι οποίοι «όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος»

Όπως ορίζει ο νομοθέτης, ο οφειλέτης οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή του

Το εν λόγω ζήτημα έχει φέρει αναστάτωση στο Αμύνταιο με το θέμα να ερευνά η αρμόδια υπηρεσία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που αφορά το νομοθετικό ζήτημα, δεν είναι μόνο (κατά πληροφορίες) από τον συνδυασμό του επικεφαλής δημάρχου.

Για το θέμα έκανε τοποθέτηση και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χατζητιμοθέου Ιωάννης, σημειώνοντας τα εξής: «Αγαπητοί συμπολίτες, Από το 2014 μέχρι και σήμερα, έχω την τιμή να υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση στον Δήμο Αμυνταίου. Οι συμπολίτες μου, με την εμπιστοσύνη που μου παραχώρησαν με την ψήφο τους, με τίμησαν επιλέγοντάς με να συνεχίσω από τη θέση της Αντιπολίτευσης, ως Δημοτικός Σύμβουλος. Τις τελευταίες μέρες, έχει προκύψει ένα θέμα νομοθετικό για το οποίο δεν είχα ενημέρωση. Πρόκειται για τον νόμο 4804/2021, άρθρο 11.

Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν γνώριζα τον συγκεκριμένο νόμο και δεσμεύομαι να εναρμονιστώ πλήρως με την απόφαση του Επόπτη ΟΤΑ. Είναι απαραίτητος ο σεβασμός και η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ομαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τι αναφέρει το επίμαχο άρθρο

«Άρθρο 11
Ασυμβίβαστο λόγω οφειλών
  1. Δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος, εφόσον η συνολική οφειλή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.
  2. Αν οφειλέτης του οικείου δήμου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 εκλεγεί δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ανακήρυξή του. Αν η οφειλή δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα. Η οικεία οικονομική υπηρεσία, κατόπιν αυτεπαγγέλτου ελέγχου όλων των ανακηρυχθέντων, οφείλει αμελλητί να ενημερώσει τον Επόπτη Ο.Τ.Α. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Επόπτη Ο.Τ.Α., εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία.
  3. Αν δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας καταστεί μετά από την εκλογή του οφειλέτης του οικείου δήμου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1, οφείλει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών, αφότου η βεβαίωση της οφειλής καταστεί οριστική και λάβει γνώση αυτής ή, αν ασκηθούν ένδικα βοηθήματα, αφότου εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η οφειλή δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, ο δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα. Η οικεία οικονομική υπηρεσία οφείλει να ενημερώσει αμελλητί τον Επόπτη Ο.Τ.Α. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Επόπτη Ο.Τ.Α., εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία.»

Eptolemeos.gr

Tags: ΑΜΥΝΤΑΙΟΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Σύμπραξη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίου Πανεπιστημίου

Next Post

Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων η Δυτική Μακεδονία

Next Post
ανεργια

Πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων η Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη που είχε ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι σε χωριό των Γρεβενών
  • Δήμος Βοΐου: Ψήφισμα για ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Βόιο. Πιέσεις για συγχώνευση του τμήματος Νεάπολης με το Α.Τ. Βοΐου. Βίντεο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
  • Οδηγός του ΚΤΕΛ Κοζάνης, βρήκε αναίσθητο ποδηλάτη στο δρόμο!!
  • Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr