• Latest
ΞΞ

Μην ακούσω να ξαναβρίσεις τον «ντελιβερά» γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας (κι επειδή εγώ δεν έχω θα φάμε τα δικά σου)

21 Δεκεμβρίου 2021
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα

16 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
Με τον αγώνα της Νεάπολης συνεχίζεται την Κυριακή το Voiorace series

Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη

16 Μαΐου 2025
Γενοκτονία

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

16 Μαΐου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας & Πανεπιστήμιο Guiyang: Εικαστικός Διάλογος μέσα από την Έκθεση “Tearing and Healing”

16 Μαΐου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

16 Μαΐου 2025
H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

H θεατρική παράσταση «Χόρεψε με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου ,έρχεται στα Σιάτιστα, την Κυριακή 25/5

16 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ξανά στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο το αίτημα να αναγνωριστεί ως ξεχωριστή Κοινότητα η Νέα Καρδιά Κοζάνης

16 Μαΐου 2025
εργατικο κεντρο

19 Μαΐου:  Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

16 Μαΐου 2025
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σκόπιμη καθυστέρηση, από τον κ. Αμανατίδη, στην υλοποίηση σημαντικών έργων τα οποία ήταν δρομολογημένα από την Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη

16 Μαΐου 2025
σχολειο

Στο πειθαρχικό 2.500 εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν ή εμπόδισαν την αξιολόγησή τους

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μην ακούσω να ξαναβρίσεις τον «ντελιβερά» γιατί θα φάμε τα μουστάκια μας (κι επειδή εγώ δεν έχω θα φάμε τα δικά σου)

sierafm by sierafm
21 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΞΞ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απαίσιος (τρομακτικός και αποκρουστικός) ο θόρυβος της μηχανής που «παραπατά» στο ολισθηρό οδόστρωμα, χάνει την ισορροπία της και πέφτει κατάχαμα για να συρθεί μαζί με τον αναβάτη της για κάμποσα μέτρα. Χριστέ μου, τι να ήταν αυτό.

Οι καρδιές όλων όσων βρισκόμαστε κοντά στο περιστατικό, θαρρώ πως σταμάτησαν για μία στιγμή. Ούτε που μπορώ να διανοηθώ πως αισθάνθηκε ο αναβάτης. Μάλλον ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που όλη σου η ζωή περνά μπροστά από τα μάτια σου σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Αυτό που φαινόταν ως υγρό οδόστρωμα ήταν τελικά μία λεπτή φλούδα πάγου που δεν μπόρεσε να κρατήσει σε ισορροπία την μηχανή καθώς έπαιρνε την στροφή. Σπεύδω στο σημείο με την καρδιά μου να κοντεύει να φύγει από την θέση της.

Ο οδηγός της μηχανής, μόλις έχει σηκωθεί και Δόξα τον Θεό, στέκεται στα πόδια του.

«Είμαι καλά, δεν έχω χτυπήσει» μου λέει και τον βλέπω να περιεργάζεται τα χέρια του να δει μήπως έχει κάποια πληγή. Φαίνονται παγωμένα, κατακόκκινα και ταλαιπωρημένα από το κρύο. Αφού σήκωσε και την μηχανή, την έβαλε στην άκρη και μάζεψε τα πράγματα που είχαν πέσει και αφού βεβαιώθηκα πως είναι οκ και δε χρειάζεται βοήθεια, φεύγω. Το ίδιο και το παλικάρι με το μηχανάκι.

Η καρδιά μου εξακολουθεί να χτυπά δυνατά. Αδύνατον να ηρεμήσω. Σκέφτομαι όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όχι μόνο τώρα, όχι μόνον στη μετά-covid εποχή αλλά ΠΑΝΤΟΤΕ.

Σκέφτομαι όλα αυτά τα παιδιά που δουλεύουν υπό αντίξοες καιρικές (και όχι μόνον) συνθήκες παίζοντας τη ζωή τους, στην κυριολεξία, κορώνα γράμματα.

Σκέφτομαι όλες αυτές τις μάνες, τις συζύγους που έρχεται εκείνη η κακιά στιγμή που τους ενημερώνουν ότι «δυστυχώς το ατύχημα ήταν σφοδρό, δεν καταφέραμε να τον σώσουμε».

Στον αντίποδα ο πελάτης που δεν το έχει σε τίποτα να γκρινιάξει, να βρίσει, να χλευάσει τον κάθε «ντελιβερά» που δεν του πήγε στην ώρα του τον καφέ, την παραγγελία από το on line Φαρμακείο, το πολυκατάστημα, το σούπερ μάρκετ.

Πάντα γκρινιάζει ο πελάτης, πόσο μάλλον τώρα που ελέω υγειονομικών συνθηκών τα πράγματα έχουν «σφίξει». Όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν άμεσα. «Άντρα θέλω, τώρα τον εθέλω» που λέει και ο σοφός λαός.

Αργούν να σου στείλουν την παραγγελία, αργούν να σου την μεταφέρουν, αργούν να σου την παραδώσουν.

Τη νύφη, συνήθως, την πληρώνει αυτός που σου χτυπά το κουδούνι ήτοι ο «ντελιβεράς», ο «κούριερ». Καλά, τόσες φορές σου έχει φέρει πράγματα, δεν έμαθες το όνομά του; Πες τον «παλικάρι», πες τον «αγόρι», πες τον «παιδί».

Τι θα πει «ντελιβεράς» και «κούριερ».

Υποτιμούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η ευγένεια, η καλή συμπεριφορά και η κατανόηση δεν κοστίζουν. Τζάμπα είναι, δωρεάν. Από τα λίγα πράγματα που είναι δωρεάν και έχουν τόσο μεγάλη αξία. Ανεκτίμητη.

Δεν πίνει καφέ ή δεν πήγε επίσκεψη στη θεία του αυτός που περιμένεις να σου παραδώσει την παραγγελία. Αν άργησε, κάτι θα έγινε. Μπορεί να έπαθε λάστιχο και να καθυστέρησε. Μπορεί το καλοκαίρι, μεταφέροντας το δροσιστικό μίλκ-σέικ σου να έπαθε θερμοπληξία και να λιποθύμησε με τους 42 βαθμούς πάνω στην μηχανή. Μπορεί να τον πήραν τηλέφωνο να του ανακοινώσουν κάποιο θάνατο και να χρειάστηκε να καθίσει ένα τέταρτο στο πεζοδρόμιο.

Όπως και να έχουν τα πράγματα κάνε λίγη υπομονή ρε φίλε. Μην γκρινιάζεις, μην διαμαρτύρεσαι και προπάντων μη γίνεσαι κακός.

Κανένας δεν έπαθε τίποτα παραλαμβάνοντας ένα δέμα μισή ή μία ώρα αργότερα.

Η αναμονή του διανομέα δεν είναι αναμονή στο μαιευτήριο, στην εντατική ή στο τμήμα χημειοθεραπειών. Ήμαρτον δηλαδή.

Τι κι αν άργησε. Πες ένα ευχαριστώ, δώσε μία ευχή, ή τουλάχιστον (αν σκέφτεσαι να βρίσεις) μην λες τίποτα.

Καλή σου ώρα παλικάρι μου (και σε όλους σας) σε όποιο δρόμο κι αν βρίσκεσαι αυτή την ώρα.

Δόξα τον Θεό ήταν καφές αυτός που χύθηκε  σήμερα στο οδόστρωμα και όχι αίμα.

Καλή συνέχεια, καλή υπομονή, καλές γιορτές σε όλους με υγεία, αγάπη ανθρωπιά.

 

Ουρανία Στυλιάδου

Tags: ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Previous Post

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καστοριάς και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Εκατοντάδες οι Αγωγές και τα Ασφαλιστικά μέτρα στα καταστήματα Εστίασης από τις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Διώκεται ο κλάδος. Αδιαφορούν οι Αρμόδιοι

Next Post
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Εκατοντάδες οι Αγωγές και τα Ασφαλιστικά μέτρα στα καταστήματα Εστίασης από τις εταιρίες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Διώκεται ο κλάδος. Αδιαφορούν οι Αρμόδιοι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα
  • Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)
  • Εκπαιδευτικές δράσεις Μαΐου 2025 Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας
  • Δήμος Βοΐου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον δεύτερο αγώνα δρόμου «Voiorace 2025» στη Νεάπολη
  • Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr