• Latest
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: « Δεν μας κάνετε χάρη κ.Τσίπρα – Προεκλογικό πυροτέχνημα ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας»

13 Νοεμβρίου 2018
Ξεκίνησε η προπώληση για την Κατερίνα Λιόλιου στον «Ρυθμό της Λίμνης» (Πολυκάρπη Καστοριάς)

Ξεκίνησε η προπώληση για την Κατερίνα Λιόλιου στον «Ρυθμό της Λίμνης» (Πολυκάρπη Καστοριάς)

27 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η εθελοντική δράση καθαρισμού και καλλωπισμού στο Πάρκο του ΟΣΕ από πολίτες, συλλόγους και φορείς

Δήμος Κοζάνης: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η εθελοντική δράση καθαρισμού και καλλωπισμού στο Πάρκο του ΟΣΕ από πολίτες, συλλόγους και φορείς

27 Απριλίου 2026
Έφυγε από τη ζωή η Άρτεμις Μέγα

Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία της Αρτέμιδος Μέγα

27 Απριλίου 2026
Γιατί οι μαθητές να επιλέξουν ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο;

Γιατί οι μαθητές να επιλέξουν ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο;

27 Απριλίου 2026
Εκλογή του Γιάννη Γρηγοριάδη στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.)

Εκλογή του Γιάννη Γρηγοριάδη στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.)

27 Απριλίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη 16η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα

27 Απριλίου 2026
Τετραήμερο πρόγραμμα του ΑΠΘ στην Κοζάνη γεφυρώνει επιστήμη και κοινωνία για το κλίμα

Τετραήμερο πρόγραμμα του ΑΠΘ στην Κοζάνη γεφυρώνει επιστήμη και κοινωνία για το κλίμα

27 Απριλίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Τρίτη 28 Απριλίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Κήπου, Καισαρειάς, Άνω Κώμης, Σπάρτου και Κρόκου

27 Απριλίου 2026
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου σε Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου σε Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα

27 Απριλίου 2026
Εργατικό κέντρο Κοζάνης: Πρωτομαγιά: Διαχρονικός φάρος Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης-Ισότητας

Εργατικό κέντρο Κοζάνης: Πρωτομαγιά: Διαχρονικός φάρος Δημοκρατίας-Δικαιοσύνης-Ισότητας

27 Απριλίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Αναβάθμιση συστημάτων στη Νεάπολη και πιθανή δυσλειτουργία

27 Απριλίου 2026
γαμος

Τουρισμός γάμων: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε top προορισμό για το… «Yes, I do»

27 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: « Δεν μας κάνετε χάρη κ.Τσίπρα – Προεκλογικό πυροτέχνημα ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας»

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
30
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος, διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos, το οποίο μεταδίδεται από τους 98fm στα ερτζιανά για το θέμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας. Ξεκίνησε την πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψή του από το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλες και τον πολιτισμένο τρόπο, όπως τον χαρακτήρισε που αντιμετωπίζεται η εκκλησία.

«Το Βέλγιο είναι μια ουδετερόθρησκη χώρα , επειδή αυτός είναι και ο στόχος της συνταγματικής αλλαγής» ανέφερε . «Το κράτος πληρώνει όλους τους ιερείς όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών, στο μητροπολίτη παρέχει άδεια υπουργικού αυτοκινήτου, γιατί θεωρείται αξιόλογο αυτό που κάνει, στα βελγικά και ευρωπαϊκά σχολεία διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικά , αλλά το περιεχόμενο και τους καθηγητές τους ορίζει η μητρόπολη και η αντίστοιχη αναγνωρισμένη θρησκεία .Αυτό το κράτος έχει μεγάλο σεβασμό στην εκκλησία, ζητάει πολλές φορές την βοήθειά της» ολοκλήρωσε διερωτώμενος.

«Αναξιόπιστο το ελληνικό κράτος»

«Γιατί να εμπιστευτώ το κράτος το δικό μας; Πότε υπήρξε αξιόπιστο; Έγινε ένα θέμα για το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας , το οποίο ιδρύθηκε εδώ και τρία χρόνια επί Σαμαρά. Δυστυχώς στην πατρίδα μας ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εκκλησία είναι κομπλεξικός. Στο Βέλγιο είναι πολιτισμένοι, αναγνωρίζουν την ομάδα των ανθρώπων που πιστεύει και τους στηρίζει» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι φιλόθρησκοι, αλλά πολιτισμένοι. «Εμείς εδώ προσπαθούμε κάθε κίνηση να την υπονομεύσουμε. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για 10.000 θέσεις εργασίας. Αυτοί οι κακοί παππάδες που τόσα χρόνια καταλαμβάνουν θέσεις, τώρα απελευθερώνονται.. Αυτή είναι μια ευθεία προσβολή στους ιερείς. Ποιον κοροϊδεύει;» ρώτησε.

«Αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, έρχεται στο τέλος μιας κυβερνητικής θητείας, είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Μακάρι να μπορούμε να κουβεντιάσουμε κάποτε στα σοβαρά, όλα γίνονται επιπόλαια, βιαστικά χωρίς μελέτη. Την Παρασκευή που συνέρχεται η ιεραρχία θα συζητήσουμε. Δεν έχει η εκκλησία αντίρρηση, να συνεννοηθεί» τόνισε, αλλά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε προεκλογικά παιχνίδια. «Εδώ και τρία χρόνια τι κάνουμε;; Ας το λύσουμε από την αρχή μιας κυβερνητικής θητείας, να έχουμε το χρόνο να μελετήσουμε και να καταλήξουμε»

«Η πληρωμή των ιερέων είναι εις ανταπόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας»

«Υπάρχει μία επιφύλαξη το πόσο μπορώ να εμπιστευτώ το κράτος που δίνει αυτές τις υποσχέσεις και είναι διαχρονικά αναξιόπιστο, όταν μάλιστα διαπραγματεύομαι για 10.000 οικογένειες» ανέφερε λέγοντας ότι με τις συντάξεις, με την ιατρική περίθαλψη, υπάρχει θέμα και ο δρόμος είναι μακρύς για να χωρίσει το κράτος από την εκκλησία.

Αναφορά έκανε και στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, πριν αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας: «Δεν μας κάνετε χάρη» του είχε πει. «Η πληρωμή των ιερέων είναι εις ανταπόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας που σε ποσοστό 96% έχει πάρει το ελληνικό κράτος» τόνισε διατυπώνοντας τις επιφυλάξεις της εκκλησίας για την πληρωμή των ιερέων.«Εσείς δώστε μας να αποκαταστήσουμε τους ακτήμονες και εμείς την πληρωμή των ιερέων. Υπάρχει νομική δέσμευση» ,ανέφερε τονίζοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα απευθυνθούν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. «Δεν κάνει χάρη, ούτε είναι επίδομα ελεημοσύνης. Η αξιοποίηση της περιουσίας είναι για να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς από κράτος και εκκλησία ανέφερε λέγοντας ότι τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Για την φιλοξενία πολυτέκνων σε χωρά του Βοΐου

Σε ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα για την φιλοξενία οικογενειών σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου Βοΐου ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ανέφερε: «Έχουμε τρία σπίτια έτοιμα και τρεις οικογένειες που είναι έτοιμες να εγκατασταθούν. Σήμερα δέχτηκα στο mail μου μια ακόμα ενημέρωση από μια ακόμα πολύτεκνη οικογένεια» που επιθυμεί να έρθει.

Για το θέμα φιλοξενίας μεταναστών στο Πόρτη: «Δεν θέλουμε κανέναν αλληλέγγυο»

Αντίθετος στην φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη είναι ο Μητροπολίτης μιλώντας για λάθος διαχείριση του όλου θέματος με πρωταγωνιστή όχι τον άνθρωπο.«Είχα αντιδράσει από παλιά όταν ένας άλλος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε ανάλογη σκέψη. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια χωματερή ανθρώπων. Το στρατόπεδο αυτό δεν έχει καμιά υποδομή, είναι μέσα στην πόλη. Κάποια παιδιά μέσα στα κάγκελα και κάποια έξω;» τόνισε.

Όταν ζητήθηκε από τον τότε υπουργό , τον κ. Κουρουμπλή, ανέφερε να φιλοξενήσουμε 40 παιδιά ασυνόδευτα παιδιά στον Πεντάλοφο, έβαλε μια προϋπόθεση. «Δεν θέλουμε κανέναν αλληλέγγυο, θα τα κάνουμε όλα μόνοι μας και δεν θα μας ελέγξετε». Δεν απαντήθηκε ποτέ η πρότασή του τόνισε ρωτώντας: «Τους ενδιαφέρει πραγματικά η αποκατάσταση, η στήριξη αυτών των ανθρώπων;»

«Η διαχείριση δεν έγινε σωστά με στόχο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι. Εμείς εδώ θα τους κάνουμε πιο ευτυχισμένους; Που έχουν πάει τα χρήματα που δόθηκαν;» ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι «Αλληλέγγυος δεν είναι αυτός που βοηθάει και πληρώνεται, αλληλέγγυοι είναι αυτοί που έρχονται καθημερινά στη Σιάτιστα και μαγειρεύουν εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να πληρώνονται. Την πρόταση την κάναμε με αγάπη στα παιδιά. Να έρθουν τα παιδιά, αλλά κανείς από τους αλληλέγγυους. Τώρα πάλι έχει γίνει κάτι, γιατί στην πραγματικότητα άλλο είναι το ενδιαφέρον και όχι τα παιδιά» ολοκλήρωσε.

prlogos.gr Ιωάννα Παπαδημητρίου

Tags: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Previous Post

Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2018 και Δασικοί Χάρτες. Προβλήματα και λύσεις. (Του Γεωργίου Τζίτζικα, Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού)

Next Post

Προβολή ντοκιμαντερ “Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974” του Παντελή Βούλγαρη από την Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Next Post

Προβολή ντοκιμαντερ "Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974" του Παντελή Βούλγαρη από την Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκίνησε η προπώληση για την Κατερίνα Λιόλιου στον «Ρυθμό της Λίμνης» (Πολυκάρπη Καστοριάς)
  • Δήμος Κοζάνης: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η εθελοντική δράση καθαρισμού και καλλωπισμού στο Πάρκο του ΟΣΕ από πολίτες, συλλόγους και φορείς
  • Την Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία της Αρτέμιδος Μέγα
  • Γιατί οι μαθητές να επιλέξουν ένα Καλλιτεχνικό Σχολείο;
  • Εκλογή του Γιάννη Γρηγοριάδη στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr