• Latest
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: « Δεν μας κάνετε χάρη κ.Τσίπρα – Προεκλογικό πυροτέχνημα ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας»

13 Νοεμβρίου 2018
Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα

26 Αυγούστου 2025
τρακτερ αγροτης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες περιπτώσεις σκανδάλων στη Δυτική Μακεδονία-Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN οι Δ.Ν. και Γ.Σ. έλαβαν από 1.150.000 κάθε χρόνο, για πέντε χρόνια! Βίντεο

26 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Κοζάνη: 200 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

26 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Συναγερμός για κρούσμα ευλογιάς των προβάτων σε μονάδα του Δήμου Κοζάνης

26 Αυγούστου 2025
Πρόσκληση σε ημερίδα και γευσιγνωσία

Πρόσκληση σε ημερίδα και γευσιγνωσία

26 Αυγούστου 2025
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τους Δημάρχους Ιωαννίνων

Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τους Δημάρχους Ιωαννίνων

26 Αυγούστου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων Κοζάνης στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

26 Αυγούστου 2025
Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 500KW εγκαθιστά η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  σε περιοχή της Τ.Κ. Καρυδίτσας

Φωτοβολταϊκό Σταθμό ισχύος 500KW εγκαθιστά η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  σε περιοχή της Τ.Κ. Καρυδίτσας

26 Αυγούστου 2025
Καστοριά: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με  -183- δενδρύλλια,

Καστοριά: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με -183- δενδρύλλια,

26 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Συνελήφθη 25χρονος για παραβάσεις του Αθλητικού νόμου

26 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ.

Σιάτιστα: Ενοικιάζεται διαμέρισμα 75 τ.μ.

26 Αυγούστου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης: Για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

26 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης: « Δεν μας κάνετε χάρη κ.Τσίπρα – Προεκλογικό πυροτέχνημα ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας»

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
30
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος, διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos, το οποίο μεταδίδεται από τους 98fm στα ερτζιανά για το θέμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας. Ξεκίνησε την πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψή του από το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλες και τον πολιτισμένο τρόπο, όπως τον χαρακτήρισε που αντιμετωπίζεται η εκκλησία.

«Το Βέλγιο είναι μια ουδετερόθρησκη χώρα , επειδή αυτός είναι και ο στόχος της συνταγματικής αλλαγής» ανέφερε . «Το κράτος πληρώνει όλους τους ιερείς όλων των αναγνωρισμένων θρησκειών, στο μητροπολίτη παρέχει άδεια υπουργικού αυτοκινήτου, γιατί θεωρείται αξιόλογο αυτό που κάνει, στα βελγικά και ευρωπαϊκά σχολεία διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικά , αλλά το περιεχόμενο και τους καθηγητές τους ορίζει η μητρόπολη και η αντίστοιχη αναγνωρισμένη θρησκεία .Αυτό το κράτος έχει μεγάλο σεβασμό στην εκκλησία, ζητάει πολλές φορές την βοήθειά της» ολοκλήρωσε διερωτώμενος.

«Αναξιόπιστο το ελληνικό κράτος»

«Γιατί να εμπιστευτώ το κράτος το δικό μας; Πότε υπήρξε αξιόπιστο; Έγινε ένα θέμα για το ταμείο αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας , το οποίο ιδρύθηκε εδώ και τρία χρόνια επί Σαμαρά. Δυστυχώς στην πατρίδα μας ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η εκκλησία είναι κομπλεξικός. Στο Βέλγιο είναι πολιτισμένοι, αναγνωρίζουν την ομάδα των ανθρώπων που πιστεύει και τους στηρίζει» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι φιλόθρησκοι, αλλά πολιτισμένοι. «Εμείς εδώ προσπαθούμε κάθε κίνηση να την υπονομεύσουμε. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά για 10.000 θέσεις εργασίας. Αυτοί οι κακοί παππάδες που τόσα χρόνια καταλαμβάνουν θέσεις, τώρα απελευθερώνονται.. Αυτή είναι μια ευθεία προσβολή στους ιερείς. Ποιον κοροϊδεύει;» ρώτησε.

«Αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, έρχεται στο τέλος μιας κυβερνητικής θητείας, είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Μακάρι να μπορούμε να κουβεντιάσουμε κάποτε στα σοβαρά, όλα γίνονται επιπόλαια, βιαστικά χωρίς μελέτη. Την Παρασκευή που συνέρχεται η ιεραρχία θα συζητήσουμε. Δεν έχει η εκκλησία αντίρρηση, να συνεννοηθεί» τόνισε, αλλά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε προεκλογικά παιχνίδια. «Εδώ και τρία χρόνια τι κάνουμε;; Ας το λύσουμε από την αρχή μιας κυβερνητικής θητείας, να έχουμε το χρόνο να μελετήσουμε και να καταλήξουμε»

«Η πληρωμή των ιερέων είναι εις ανταπόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας»

«Υπάρχει μία επιφύλαξη το πόσο μπορώ να εμπιστευτώ το κράτος που δίνει αυτές τις υποσχέσεις και είναι διαχρονικά αναξιόπιστο, όταν μάλιστα διαπραγματεύομαι για 10.000 οικογένειες» ανέφερε λέγοντας ότι με τις συντάξεις, με την ιατρική περίθαλψη, υπάρχει θέμα και ο δρόμος είναι μακρύς για να χωρίσει το κράτος από την εκκλησία.

Αναφορά έκανε και στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, πριν αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας: «Δεν μας κάνετε χάρη» του είχε πει. «Η πληρωμή των ιερέων είναι εις ανταπόδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας που σε ποσοστό 96% έχει πάρει το ελληνικό κράτος» τόνισε διατυπώνοντας τις επιφυλάξεις της εκκλησίας για την πληρωμή των ιερέων.«Εσείς δώστε μας να αποκαταστήσουμε τους ακτήμονες και εμείς την πληρωμή των ιερέων. Υπάρχει νομική δέσμευση» ,ανέφερε τονίζοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα απευθυνθούν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. «Δεν κάνει χάρη, ούτε είναι επίδομα ελεημοσύνης. Η αξιοποίηση της περιουσίας είναι για να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς από κράτος και εκκλησία ανέφερε λέγοντας ότι τα πράγματα είναι μπερδεμένα.

Για την φιλοξενία πολυτέκνων σε χωρά του Βοΐου

Σε ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα για την φιλοξενία οικογενειών σε απομακρυσμένα χωριά του δήμου Βοΐου ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ανέφερε: «Έχουμε τρία σπίτια έτοιμα και τρεις οικογένειες που είναι έτοιμες να εγκατασταθούν. Σήμερα δέχτηκα στο mail μου μια ακόμα ενημέρωση από μια ακόμα πολύτεκνη οικογένεια» που επιθυμεί να έρθει.

Για το θέμα φιλοξενίας μεταναστών στο Πόρτη: «Δεν θέλουμε κανέναν αλληλέγγυο»

Αντίθετος στην φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο Μιλτιάδη Πόρτη είναι ο Μητροπολίτης μιλώντας για λάθος διαχείριση του όλου θέματος με πρωταγωνιστή όχι τον άνθρωπο.«Είχα αντιδράσει από παλιά όταν ένας άλλος υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε ανάλογη σκέψη. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια χωματερή ανθρώπων. Το στρατόπεδο αυτό δεν έχει καμιά υποδομή, είναι μέσα στην πόλη. Κάποια παιδιά μέσα στα κάγκελα και κάποια έξω;» τόνισε.

Όταν ζητήθηκε από τον τότε υπουργό , τον κ. Κουρουμπλή, ανέφερε να φιλοξενήσουμε 40 παιδιά ασυνόδευτα παιδιά στον Πεντάλοφο, έβαλε μια προϋπόθεση. «Δεν θέλουμε κανέναν αλληλέγγυο, θα τα κάνουμε όλα μόνοι μας και δεν θα μας ελέγξετε». Δεν απαντήθηκε ποτέ η πρότασή του τόνισε ρωτώντας: «Τους ενδιαφέρει πραγματικά η αποκατάσταση, η στήριξη αυτών των ανθρώπων;»

«Η διαχείριση δεν έγινε σωστά με στόχο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι. Εμείς εδώ θα τους κάνουμε πιο ευτυχισμένους; Που έχουν πάει τα χρήματα που δόθηκαν;» ανέφερε ξεκαθαρίζοντας ότι «Αλληλέγγυος δεν είναι αυτός που βοηθάει και πληρώνεται, αλληλέγγυοι είναι αυτοί που έρχονται καθημερινά στη Σιάτιστα και μαγειρεύουν εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να πληρώνονται. Την πρόταση την κάναμε με αγάπη στα παιδιά. Να έρθουν τα παιδιά, αλλά κανείς από τους αλληλέγγυους. Τώρα πάλι έχει γίνει κάτι, γιατί στην πραγματικότητα άλλο είναι το ενδιαφέρον και όχι τα παιδιά» ολοκλήρωσε.

prlogos.gr Ιωάννα Παπαδημητρίου

Tags: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Previous Post

Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2018 και Δασικοί Χάρτες. Προβλήματα και λύσεις. (Του Γεωργίου Τζίτζικα, Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού)

Next Post

Προβολή ντοκιμαντερ “Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974” του Παντελή Βούλγαρη από την Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Next Post

Προβολή ντοκιμαντερ "Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974" του Παντελή Βούλγαρη από την Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις 9 εκ των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας-Αμανατίδη-Βουλευτών ΝΔ με υπουργούς στην Αθήνα
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες περιπτώσεις σκανδάλων στη Δυτική Μακεδονία-Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN οι Δ.Ν. και Γ.Σ. έλαβαν από 1.150.000 κάθε χρόνο, για πέντε χρόνια! Βίντεο
  • Κοζάνη: 200 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Κοζάνη: Συναγερμός για κρούσμα ευλογιάς των προβάτων σε μονάδα του Δήμου Κοζάνης
  • Πρόσκληση σε ημερίδα και γευσιγνωσία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr