• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης: Αναφορά στη Σιάτιστα με αφορμή το Σκοπιανό

24 Ιανουαρίου 2018
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
Startup Europe Week Kozani | «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων σε μια Περιφέρεια Δίκαιης Μετάβασης», Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ομιλία του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις»

9 Μαΐου 2025
Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

9 Μαΐου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Άδεια οδήγησης: Η διάρκεια ανά κατηγορία – Τι αλλάζει μετά τα 65 έτη

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: Αναφορά στη Σιάτιστα με αφορμή το Σκοπιανό

sierafm by sierafm
24 Ιανουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη συνολική θέση του για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι η λύση «θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».

Η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της υπονομεύει τη λύση, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενως να έχει διαμορφώσει μία ενιαία κυβερνητική θέση, το έκανε από πρόθεση για να διευκολύνει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο, ο οποίος όμως αλλάζει συνεχώς θέσεις. Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε διαπραγμάτευση δίχως να έχει ενημερώσει κανέναν, δεν ένωσε τον λαό, δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο. Διαπραγματεύεται κρυφά, και αντί να ενημερώσει προσπάθησε πρώτα να παγιδεύσει και στη συνέχεια να τη συκοφαντήσει την αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2008, λέγοντας ότι σε μία κρίσιμη συγκυρία η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη επίλυση του προβλήματος. «Πού ήταν τότε αυτοί; Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, ο κ. Καρανίκας η κ. Χριστοδουλοπούλου, έγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια με την ονομασία “Μακεδονία”. Έγραφαν ότι δεν διακυβέβεται κανένα εθνικό συμφέρον αν αναγνωριστεί η γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία. Αυτοί θα διαπραγματευτούν τώρα; Όχι μαθήματα σε μας. Το Βουκουρέστι είναι η μεγάλη διπλωματική παρακαταθήκη που η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει» σημείωσε.

Για το συλλαλητήριο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση σπεύδει να χαρακτηρίσει ως εθνικιστή και ακροδεξιό όποιον δεν συμφωνεί μαζί της. Οι πολίτες αντιδρούν γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση ζαλισμένη από την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης πήγε να απαξιώσει και να συκοφαντήσει εκείνους που συμμετείχαν. Η πλειοψηφία, όμως, δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν κάποιοι έτσι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε και μία προσωπική αναφορά: «Έχω μία φωτογραφία του παππού μου, Κυριάκου Μητσοτάκη, που πολέμησε στη Σιάτιστα. Δικαιούμαι να είμαι περήφανος γι’ αυτό. Δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι για τους παππούδες μας που πολέμησαν για τη γη της Μακεδονίας… Δεν δέχομαι την ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα πολέμησαν οι παππούδες μας. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, η Ελλάδα θα ήταν ένα καχεκτικό κρατίδιο δίχως μέλλον. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και λογικός, με υπεύθυνη ενημέρωση είναι πρόθυμος και για ανατροπές».

Ακολούθως, μίλησε για τους χειρισμούς που θα έκανε ο ίδιος: «Θα ενημέρωνα πρώτα απ’ όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008, θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις και όχι να διχάσω τους πάντες, θα υπηρετούσα την εθνική γραμμή. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα απτά δείγματα γραφής πριν προχωρήσω. Δεν θα διαπραγματευόμουν τίποτε αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Δεν θα ανεχόμουν καμία αναφορά σε «Μακεδονικό έθνος», όπως έκανε δίχως απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς. Ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον κ. Ζάεφ. Ακόμη κι αν ερχόταν κάποια λύση σε αυτό το κλίμα θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό από όσα θα έλυνε στο εξωτερικό. Δεν θα δεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχθώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, δεν θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν την ευαισθησία του ελληνικού λαού. Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού η άλλη πλευρά έχει αποδείξει ότι επιζητά πραγματική λύση που θα οδηγεί στην αρμονική συμβίωση των δύο λαών. Εκτός αν κάποιοι είναι αποφασισμένοι να απεμπολήσουν τα εθνικά συμφέροντα για να κρατήσουν τις καρέκλες… Συνένοχοι σε μία ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του εθνούς δεν θα γίνουμε».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην οικονομία και την έξοδο στις αγορές: Η Ελλάδα θα είχε βγει εδώ και χρόνια από την κρίση αν δεν τους είχαν φορτώσει ο Τσίπρας και οι δικοί του το φέσι του 2015, που ο κ. Ρέγκλινγκ το υπολόγισε στα 100 δισ. Το ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται είναι σύντομο ανέκδοτο… Η Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για μεγάλο διάστημα, ενώ θα είναι έκθετη στις διαθέσεις των αγορών που δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια και δεν θα συγχωρήσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μίας τυχάρπαστης παρέας που θέλει την εξουσία για την εξουσία. Χρειάζεται ένα σχέδιο αλλαγών που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας είναι το χθες και δεν θα έχει άλλη ευκαιρία» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε, το ξέρουμε εμείς και το ξέρουν και εκείνοι. Ανήλθαν στην εξουσία δήθεν για να αμφισβητήσουν το κατεστημένο και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγιναν το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ο τόπος».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Στον ευαίσθητο χώρο της εθνικής άμυνας αλωνίζουν μεσάζοντες, στα ΜΜΕ χτίζει συμμαχίες με νεόκοπους βαρώνους, νέες εφημερίδες ανοίγουν συνεχώς με προκλητική διαφήμιση από δημόσιους οργανισμούς… Σύντομα θα έλθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν. Καταστρατηγούν την ανεξαρτησία των φορολογικών αρχών, δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις γίνονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση στη συνέχεια, κάποιοι τάζουν μονιμοποιήσεις ενώ είναι αντισυνταγματικό, το κράτος μεγαλώνει… Και όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Τα πανεπιστήμια αφήνονται σε ομάδες που ασκούν βία… Στην Υγεία ο τραμπουκισμός έχει γίνει νέα πολιτική σχολή, οι συνθήκες, όμως, γίνονται για τους πολίτες όλο και χειρότερες. Στις γειτονιές η ανασφάλεια αυξάνεται από την εγκληματικότητα. Συνεχίζουν να λένε ψέματα. Έχουν συμφωνήσει σε 15.000 πλειστηριασμούς για το 2018, αυτοί που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Όλα αυτά, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα και ενώ έρχεται μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς» και τόνισε ότι «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επιδεινώνονται».

Ακόμη, έκανε αναφόρα και στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας ότι «η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο μέσο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων. «Η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της πατρίδας μας πλησιάζει» επισήμανε και κάλεσε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση.

«Να οδηγήσουμε σε έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους, αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά θέματα» συμπλήρωσε.

«Ο αγώνας έχει ξεκινήσει, είναι η ώρα της μεγάλης πανστρατιάς που θα ενώσει όλους τους μετριοπαθείς πολίτες στην ανατροπή αυτής της κυβέρνησης» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να «σαρώσουν την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα».

Τέλος, απευθυνόμενος στο σύνολο των πολιτών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Ελάτε μαζί μας, σας ανοίγω προσωπικά τις πόρτες και κανείς δεν μπορεί να σας τις κλείσει. Σεβόμαστε τις επιλογές και τις καταβολές σας, όμως το να σηκωθεί ξανά η πατρίδα είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Previous Post

Δεν έβγαλε ψήφισμα η Περιφέρεια για τη Μακεδονία. Διαρροές στην παράταξη Καρυπίδη!

Next Post

Νέο ΔΣ στον Μορφωτικό Σύλλογο Γαλατινής.

Next Post

Νέο ΔΣ στον Μορφωτικό Σύλλογο Γαλατινής.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025
  • Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες
  • Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ
  • Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr