• Latest
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μητσοτάκης: 18 μέτρα για την Οικονομία και την Άμυνα

12 Σεπτεμβρίου 2020
Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη

6 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακή Εκδήλωση:  «1995 – 2025: 30 χρόνια μετά τον σεισμό -Μνήμη, Αποκατάσταση, Θωράκιση»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακή Εκδήλωση:  «1995 – 2025: 30 χρόνια μετά τον σεισμό -Μνήμη, Αποκατάσταση, Θωράκιση»

6 Οκτωβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Γρεβενά: Εξιχνίαση απάτης με λεία 38.000 ευρώ

6 Οκτωβρίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ: Εκδήλωση στο Δρέπανο για την Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη

ΔΙΑΔΥΜΑ: Εκδήλωση στο Δρέπανο για την Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη

6 Οκτωβρίου 2025
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Άρχισε η προθέρμανση του δικτύου τηλεθέρμανσης Κοζάνης

6 Οκτωβρίου 2025
Επιτυχής ολοκλήρωση της δράσης «Δάσος για Όλους: Εκδρομή Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Δασοθεραπείας» στο Σκεπασμένο Βελβεντού

Επιτυχής ολοκλήρωση της δράσης «Δάσος για Όλους: Εκδρομή Ευαισθητοποίησης, Ενημέρωσης και Δασοθεραπείας» στο Σκεπασμένο Βελβεντού

6 Οκτωβρίου 2025
​Εθελοντική Αιμοδοσία στη Γαλατινή

​Εθελοντική Αιμοδοσία στη Γαλατινή

6 Οκτωβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: 67χρονος αλλοδαπός έκλεψε αυτοκίνητο

6 Οκτωβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στην πλατεία Αιμιλιανού την Τρίτη7/10

6 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

345 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

6 Οκτωβρίου 2025
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Χαιρετισμός της Προέδρου και των Μελών του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας

6 Οκτωβρίου 2025
Πρόσκληση Συμμετοχής στον 2ο Διαγωνισμό EcoCarnival Business Challenge

Πρόσκληση Συμμετοχής στον 2ο Διαγωνισμό EcoCarnival Business Challenge

6 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης: 18 μέτρα για την Οικονομία και την Άμυνα

sierafm by sierafm
12 Σεπτεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε σημαντικές εξαγγελίες στον τομέα της Οικονομίας και της Άμυνας προχώρησε ο Πρωθυπουργός από το Thessaloniki Helexpo Forum. Μήνυμα στην Τουρκία: “Ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων”.

Από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum που φέτος “αντικαθιστά” τη ΔΕΘ, λόγω του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε την ομιλία του στο Βελλίδειο και μίλησε για τα σταθερά βήματα που θα κάνει η Ελλάδα στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου που έρχεται. “Δίπλα στην αγωνία και την ανασφάλεια ανατέλλει μια εθνική αυτοπεποίθηση”, είπε ο πρωθυπουργός.
“Πέρυσι κανεις δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Η υγιειονομική κρίση χτύπησε όλο τον πλανήτη και η Ελλάδα στον Έβρο και στο Αιγαίο κλήθηκε να αμυνθεί. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζεται μέρα μέρα και σταθερά.
Στην αίθουσα είμαστε λίγοι αλλά είμαστε όλοι”.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλη την κοινωνία που δοκιμάστηκε αλλά ενώθηκε, άντεξε και κέρδισε.
“Γι’ αυτό είμαι εδώ για τα δύσκολα και να δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας έκανε τον απολογισμό του και είπε ότι μέσα σε λίγο χρόνο έγιναν πολλά.

Υπό… άλλες συνθήκες, η συγκεκριμένη ομιλία θα αποτελούσε σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Φέτος, όμως, το ακροατήριο που βρίσκεται συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” είναι μόλις 50 άτομα, όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η δε σύνθεσή του είναι κατά βάση επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

Το μήνυμα στην Τουρκία

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι υπονομεύει την ασφάλεια και την ειρήνη στην Μεσόγειο. “Στις απειλές και στα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική και επιχειρήματα” είπε.
Είμαστε μια χώρα έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους γείτονες της και την Τουρκία. Αλλιώς μόνο το διεθνές δικαστήριο μπορεί να δώσει λύση. Ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων”.

Τα μέτρα για την Άμυνα

  • Η πολεμική αεροπορικά αποκτά μια μοίρα 18 Rafale.
  • Το πολεμικό ναυτικό βάζει στον στόλο του 4 νέες φρεγάτες και εκσυγχρονίζει 4 φρεγάτες και έξι ελικόπτερα.
  • Το δυναμικό ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών.
  • Ενεργοποιούμε την αμυντική μας βιομηχανία.
  • Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία.

Δημόσια Υγεία

Αναφερόμενος στη Δημόσια Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “οι κλίνες Μεθ που διπλασιάστηκαν και έγιναν 1000 θα γίνουν 1200 έως το τέλος του έτους. Παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα πάνω από 20 υγιειονομικούς δείκτες πριν από την λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Απευθύνω τον σεβασμό μου στο σύστημα υγείας και τα στελέχη του. Έβγαλαν ασπροπρόσωπη την πατρίδα μας και ανέδειξαν το εθνικό μας φιλότιμο και σας ευχαριστώ και πάλι”.

Τα μέτρα στην Οικονομία

“Απαντήσαμε με ένα πλέγμα μέτρων που ισχύει από την άνοιξη και εμπλουτίζεται. Μειώνονται κατά 3 μονάδες στο 36,7 οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα επαγγελματίες και αγρότες για το 2021. Θεσμοθετείται πρόγραμμα επιδότησης 100 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα Συνεργασία επεκτείνεται έως το τέλος του 2020. Ανοίγει αμέσως ο τρίτος κύκλος της ευνοϊκής χρηματοδότησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Μετά την παρέμβαση μας στις δαπάνες έρευνας και καινοτομίας θεσπίζεται το μέτρο των υπέρ αποσβέσεων και σε πράσινες επενδύσεις έως το 2023. Τον Οκτώβριο καταβάλλονται σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους τα αναδρομικά, συνολικού ποσού 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας.
Για τους απασχολούμενους σε επαγγελματικούς κλάδους που χτύπησε η πανδημία αναβάλλεται έως το 2021 η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στην εφορία.
Επεκτείνεται για έξι μήνες ο μειωμένος συντελεστών ΦΠΑ.
Η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό έως το τέλος του 2020 από τον Ιανουάριο θα μπορούν να μπουν στο νέο κώδικας Δεύτερης ευκαιρίας.
Παρατείνονται για δυο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων σε 50 για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας”.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα και η κυβέρνηση αυτή έχει δανειστεί 14 δισεκατομμύρια ευρώ με ιστορικά χαμηλά επιτόκια.

Πηγή:newsit.gr

Tags: Μητσοτάκης
Previous Post

Πού καταγράφονται τα τέσσερα σημερινά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Next Post

Έκπτωτος ο εργολάβος του κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Next Post
Κέντρο Υγείας

Έκπτωτος ο εργολάβος του κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέο τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία στα διόδια Πολυμύλου – Ουρές οχημάτων στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επετειακή Εκδήλωση:  «1995 – 2025: 30 χρόνια μετά τον σεισμό -Μνήμη, Αποκατάσταση, Θωράκιση»
  • Γρεβενά: Εξιχνίαση απάτης με λεία 38.000 ευρώ
  • ΔΙΑΔΥΜΑ: Εκδήλωση στο Δρέπανο για την Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη
  • Άρχισε η προθέρμανση του δικτύου τηλεθέρμανσης Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr