• Latest
ΔΕΥΑΚ

Μια σειρά σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Κοζάνης 

24 Ιουνίου 2022
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια.  Βίντεο

Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

6 Ιανουαρίου 2026
Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Δημοτικού Υπαλλήλου Άρη Χαραλαμπίδη

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

5 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Σχόλιο Μιχάλη Καραμπατζιά σχετικά με την πρωτιά του Δήμου Βοΐου και το μέγεθος των αποφάσεων

5 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

5 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι αλλάζει στις βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών

5 Ιανουαρίου 2026
νοσοκομειο

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων που έκανε διακοπές στον Παναμά – Πέθανε η γυναίκα, διασωληνωμένος ο σύζυγος

5 Ιανουαρίου 2026
λιρες

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένος: Τον απείλησαν ότι «απήγαγαν» τον γιο του και τους έδωσε 300 χρυσές λίρες

5 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 6 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια σειρά σημαντικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία της Κοζάνης 

sierafm by sierafm
24 Ιουνίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΥΑΚ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια από τις βασικές υπηρεσίες και προτεραιότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης αφορούν και την εύρυθμη λειτουργία των δικτύων αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Κοζάνης, κάτι που διασφαλίζεται με την καθημερινή μέριμνα του αρμόδιου τμήματος της, αλλά και με την μελέτη, τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την κατασκευή έργων προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι σύγχρονες ανάγκες του.

Έτσι, από τα μέσα του 2000 υλοποίησε μια σειρά σημαντικών έργων  που ο συνολικός τους προϋπολογισμός φτάνει στα 7,4 εκατομμύρια ευρώ, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό και εθνικό πόρο, αλλά και δικούς της πόρους.

Έργα που αφορούσαν την κατασκευή νέων αγωγών αποχέτευσης, δικτύων ακαθάρτων, ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής.

Έργα που αντικατέστησαν, εκσυγχρόνισαν και βελτίωσαν υπάρχοντα δίκτυα για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της πόλης και στον τομέα αυτό.  

Ένα έργο που κατασκευάζεται τώρα είναι η «Βελτιστοποίηση δικτύων αποχέτευσης στον Δήμο Κοζάνης 2020- 2021», προϋπολογισμού 225.117 €, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Δ.Ε.Υ.ΑΚ. και αφορά την κατασκευή νέων αγωγών ομβρίων, μαζί με τα αντίστοιχα φρεάτια υδροσυλλογής, συνολικού μήκους 700 μέτρων, στην περιοχή όπου βρίσκονται το ΕΠΑΛ και το 4Ο ΓΕΛ Κοζάνης.

Ένα άλλο έργο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παραλήφθηκε αφορά την «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ της ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ της ΠΟΛΗΣ της ΚΟΖΑΝΗΣ», προϋπολογισμού μελέτης 1.980.000 €.  Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ».

Αντικείμενο του έργου αυτού ήταν η κατασκευή δικτύου ομβρίων στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης της Κοζάνης έως τον τελικό αποδέκτη που θα διοχετεύει τα όμβρια ύδατα προς το υπάρχον ρέμα στην περιοχή των παλαιών σφαγείων και από εκεί στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία χωριστικού δικτύου αποχέτευσης, την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων δικτύων ακαθάρτων, την ομαλή λειτουργία τους με αποφυγή κινδύνων εμφράξεων και την μείωση του εισερχόμενου όγκου λυμάτων προς επεξεργασία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κοζάνης (Ε.Ε.Λ.- Βιολογικός Καθαρισμός).

Το νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της Ν.Δ. πλευράς της Κοζάνης.

Το νέο και μεγαλύτερο έργο που θα ακολουθήσει είναι αυτό για την «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ της  ΠΟΛΗΣ της ΚΟΖΑΝΗΣ», προϋπολογισμού μελέτης 10.853.225,80 €, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ -ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Με την υλοποίηση του το έργο θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική προστασία σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Κοζάνης αυξάνοντας την ασφάλεια από φυσικές καταστροφές λόγω νεροποντής και θα αποσυμφορήσει την Ε.Ε.Λ. Κοζάνης από όμβρια ύδατα που σήμερα καταλήγουν εκεί μέσω του παντοπροϊκού δικτύου της πόλης.

Χωρίζεται σε δύο φάσεις, Α΄ και Β΄ Φάση, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής εργασίες:

Α’ ΦΑΣΗ:

  1. Κατασκευή νέου κεντρικού αποχετευτικού οχετού διοχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αποσυμφόρηση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού. Θα  ξεκινά από την συμβολή των μεγάλων αποχετευτικών αγωγών της πόλης που βρίσκονται επί της οδού Μακρυγιάννη,  θα τροφοδοτείται από τα υπερχειλίζοντα όμβρια του παντορροϊκού δικτύου της πόλης και θα καταλήγει στο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Κοζάνης, το οποίο απομακρύνει τα όμβρια ύδατα που συλλέγονται περιμετρικά της πόλης προς το παρακείμενο ρέμα «Φτελιάς» (Καρυδίτσας). 
  2. Κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού δικτύου απομάκρυνσης των ομβρίων της νοτιοδυτικής περιοχής της πόλης, από τις οδούς Παπανδρέου και Αιανής. Ο αγωγός θα καταλήγει στον νέο κεντρικό αγωγού απομάκρυνσης των οµβρίων, από διαφορετική διαδρομή σε περιοχή εκτός πόλης.
  3. Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου αποσυμφόρησης της περιοχής της οδού Βογατσικού. Ο αγωγός θα συλλέγει όµβρια από εσχάρες και θα καταλήγει στον κεντρικό αγωγό οµβρίων της οδού Μακρυγιάννη.
  4. Κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων για την κατάργηση του αντλιοστασίου ανύψωσης που λειτουργεί σήμερα στην περιοχή των οδών Θ. Σοφούλη και Αιανής.
  5. Παρεμβάσεις εντός της πόλης για την αύξηση του αριθμού των σχαρών ομβρίων υδάτων

Β’ ΦΑΣΗ:

  1. Κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού οχετού διοχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αποσυμφόρηση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, ο οποίος θα αποτελεί την συνέχεια του οχετού της Α’ φάσης. 
  2. Κατασκευή τεχνικού εξόδου του οχετού ομβρίων στο ρέμα – αποδέκτη.
  3. Στις περιοχές διέλευσης με μεγάλη κλίση θα κατασκευαστούν διατάξεις καταστροφής ενέργειας.

Ο καθαρισμός των φρεατίων και ο έλεγχος των αγωγών.

Πέρα από τα έργα που υλοποίησε και πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΚ για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Κοζάνης, υπάρχουν και τα έργα που εκτελεί με βάση τον ετήσιο σχεδιασμό και προγραμματισμό της υπηρεσίας αποχέτευσης, που προβλέπει τον συστηματικό και συνεχή καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής, τον έλεγχο και την απόφραξη των αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων.  

Tags: ΔΕΥΑΚ
Previous Post

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Σχολές, Σπουδές & Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Next Post

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου 2022

Next Post
καραβι ολυμπια καστορια

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου 2022

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες
  • Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα
  • Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο
  • Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr