Το μήνυμα της ΝΔ είναι ξεκάθαρο προκειμένου να σχηματιστεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για την επόμενη μέρα, τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, με θέμα την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει βάλει το θέμα των ελληνοτουρκικών ως θέμα Τουρκίας και Ευρώπης και δεν είναι μόνη της σε αυτή την αντιπαράθεση.
Σχετικά, πρόσθεσε:
«Τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ενισχύουν την άμυνά μας και την παρουσία μας, αλλά και οι συνεργασίες μας με τις χώρες του ΝΑΤΟ είναι στην ίδια κατεύθυνση. Άρα θεωρώ ότι η Τουρκία είναι σε μια μειονεκτική θέση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών.
Σε προσωπικό επίπεδο, επειδή έχω ποντιακή καταγωγή από τη Σεβάστεια από τον πατέρα μου και τη Σμύρνη από τη μητέρα μου και σε λίγες μέρες είναι η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θέλω να θυμίσω ότι όλοι οι Έλληνες, διεκδικούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.»
Με αφορμή αναφορά του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Βίτσα, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, ότι είναι ψευδής η αναφορά του Πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε εξοπλιστικά προγράμματα, ο Υφυπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε ψέματα, γιατί οι ενστάσεις που είχε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αμυντικές δαπάνες, όπως η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών «Rafale», οδήγησαν στο αποτέλεσμα να μην ψηφιστούν, στο τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από τις αρχές της Αλβανίας, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία είναι ισχυρή και κρατά Θερμοπύλες.
Επιπλέον, σημείωσε:
«Είχα πρόσφατα μια συζήτηση με τον Αλβανό Υπουργό Μεταφορών και την εξαιρετική Πρέσβη που έχουμε στην Αλβανία, με σκοπό να ενισχύσουμε το μεταφορικό έργο των λεωφορείων που εξυπηρετούν την περιοχή της Βόρειας Ηπείρου και μετά από λίγες εβδομάδες συνέβη αυτό το γεγονός που μας εντυπωσίασε όλους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι!
Οι Αλβανοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο με την κίνηση αυτή και το μήνυμα που πήραν από την Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ισχυρό: ότι δεν μπορούν να παίζουν, δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτό το οποίο κάνουν και ότι πάντα υπάρχει και η επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα, λοιπόν, με την προφυλάκιση και όλη αυτή την πλασματική διαδικασία και ψεύτικη που έκαναν, θα είναι μια δύσκολη μέρα για τους Αλβανούς.»
Με αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αν έχουν καεί οι γέφυρες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και απάντησε ότι τις γέφυρες τις έκαψε ο κύριος Ανδρουλάκης με τις πρώτες του δηλώσεις ότι δεν θέλει κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς και θέλει άλλον Πρωθυπουργό.
«Ήταν απίστευτες δηλώσεις. Θεωρώ ότι ο κ. Ανδρουλάκης βιάστηκε και στην πολιτική όταν βιάζεσαι μόνο πρόβλημα μπορεί να έχεις», είπε ο Υφυπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε:
«Το μήνυμα το οποίο έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ότι αν θέλουμε να πάμε μπροστά θέλουμε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση.
Φαντάζομαι όλοι αναγνωρίζουν ότι όταν ψηφίστηκε η απλή αναλογική, δεν ψηφίστηκε με τη λογική να υπάρχει εκπροσώπηση, αλλά ήταν η λογική της ακυβερνησίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε κατανοήσει ποια είναι η πορεία του απέναντι στον ελληνικό λαό, στον οποίο είπε το «Α» και έκανε το «Β».
Άρα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι χρειάζεται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση για να συνεχίσει την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μήνυμα. Δεν έχει να κάνει ότι απορρίπτει ή όχι τη συνεργασία, δίνει ένα μήνυμα ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό.»
Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι, έως σήμερα, ο κ. Τσίπρας έχει απομονωθεί από τα κόμματα της αριστεράς κι έπεσε σαν χάρτινος πύργος η υποτιθέμενη συνεργασία, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι στο υψηλότερο ποσοστό συσπείρωσης που είχε ποτέ και αυτό είναι ξεκάθαρο και από τους πρώην Πρωθυπουργούς και κυρίως, από την κοινωνία