• Latest

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την  ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου συνδυασμένων μεταφορών και στη Βόρεια Ελλάδα

7 Οκτωβρίου 2022
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την  ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου συνδυασμένων μεταφορών και στη Βόρεια Ελλάδα

sierafm by sierafm
7 Οκτωβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη στρατηγική του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Βόρειας Ελλάδας ως διεθνούς δικτύου συνδυασμένων μεταφορών, παρουσίασε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με θέμα: «Βόρεια Ελλάδα: Γέφυρα μεταφορών Ανατολής και Δύσης». 

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι για να αναχθεί η Ελλάδα σε ένα διαμετακομιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπως το οραματιζόμαστε, απαιτείται ένας στρατηγικός σχεδιασμός που στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • βελτίωση των υποδομών,
  • εκσυγχρονισμός των λειτουργιών και
  • εισαγωγή νέων υπηρεσιών που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στη δραστηριότητα του κλάδου. 

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος:

«Υλοποιούμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών (ΕΣΣΜ) συνδέοντας τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα, μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Στόχος μας είναι να καταστεί ο Πειραιάς πύλη εισόδου για τα εμπορεύματα που φτάνουν από την Ασία και η Θεσσαλονίκη να γίνει η πύλη εξόδου για τα Βαλκάνια.

Η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στο Θριάσιο, είναι ένα μεγάλο βήμα για να αποκτήσει η Ελλάδα το πρώτο πάρκο Logistics.

Στη Φυλή, επίσης, θα δημιουργηθεί ένα εμπορευματικό κέντρο το οποίο θα στεγάσει τα πρακτορεία μεταφορών και άλλες εταιρείες εφοδιαστικής, αποσυμφορίζοντας και την περιοχή του Ελαιώνα. Αυτό συνεπάγεται και λιγότερη ταλαιπωρία για τους αυτοκινητιστές στον Κηφισό.

Ήδη δρομολογείται από το ΤΑΙΠΕΔ ο διαγωνισμός για τη δημιουργία και ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες της ελληνικής αγοράς στη Βαλκανική και θα αναδείξει τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Βόρεια Ελλάδα ως διεθνή κόμβο του διαμετακομιστικού εμπορίου, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς εξελίξεις.   

Μάλιστα, προβλέπεται και διασύνδεση μέσω του σιδηροδρόμου, ανάμεσα στο νέο κέντρο που θα δημιουργηθεί στη Φυλή με την υποδομή στο στρατόπεδο Γκόνου και φυσικά, μέσα από τους αυτοκινητόδρομους.

Επιπλέον, στο προσκήνιο βρίσκεται η αναβάθμιση των συνδέσεων με την Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει αναχθεί σε εξαιρετικά δυναμικό κόμβο, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.»

Σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι η αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή για την Εφοδιαστική, στην οποία συμμετέχει ως αντιπρόεδρος, επεξεργάζεται τρόπους για την ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων και των κέντρων αποθήκευσης και Διανομής. Όπως ανέφερε:

«Προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικής για την Εφοδιαστική είναι η αύξηση των διεθνών εμπορευματικών ροών μέσα από την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και γι’ αυτό κρίνεται αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο έργο FENIX, που αναπτύσσει ένα πανευρωπαϊκό ψηφιακό δίκτυο πληροφόρησης και ανταλλαγής δεδομένων στις μεταφορές και τα logistics.

Σήμερα, η διαδικασία του εκτελωνισμού στο λιμάνι του Πειραιά  διεκπεραιώνεται πλέον σε 20 λεπτά, ενώ μέχρι πρόσφατα απαιτούνταν πολλές ανθρωποώρες.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται η  Πλατφόρμα  Ελληνικού  Παρατηρητηρίου  Μεταφορών & Logistics, η οποία θα αναλύει  λειτουργικά δεδομένα με δείκτες αποδοτικότητας του ελληνικού διαδρόμου μεταφοράς και logistics.»

Ειδικότερα, στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ψηφιοποίηση  των μεταφορών και της εφοδιαστικής. Όπως εξήγησε:

«Πρόκειται για πιλοτικά προγράμματα αμοιβαίας αναγνώρισης των δεδομένων των διεθνών  εμπορευματικών μεταφορών που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή.

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική φορτωτική για τις διεθνείς οδικές μεταφορές εμπορευμάτων, εργαζόμαστε για την κύρωση του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της  Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να περιοριστεί το διοικητικό κόστος  των επιχειρήσεων και να διευκολυνθεί ο έλεγχος της νομιμότητας της μεταφοράς.

Άλλωστε, σε εθνικό επίπεδο, πρόταση μου είναι η αντικατάσταση των μεικτών κινητών κλιμακίων ελέγχου, με σταθερά σημεία ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας στα χερσαία μας σύνορα και στα λιμάνια.

Τα σταθερά κλιμάκια θα έχουν την ευθύνη του ελέγχου της νόμιμης κυκλοφορίας των αλλοδαπών και των ελληνικών βαρέων οχημάτων, τη στιγμή που θα μπαίνουν στη χώρα και επιπλέον, τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμων.

Πέρα από τον έλεγχο της νομιμότητας της μεταφοράς, η λειτουργία των σταθερών κλιμακίων εκτιμάται ότι θα συμβάλλει, επίσης, στην οδική ασφάλεια, αλλά και την προστασία των υποδομών της πατρίδας μας.»

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι παραπάνω δράσεις δίνουν απλώς το περίγραμμα της Εθνική Στρατηγικής για την Εφοδιαστική που υλοποιεί η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της Ελλάδας, αλλά και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας ως ενός ισχυρού κόμβου στις διεθνές εμπορευματικές μεταφορές.

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

11η Οκτωβρίου: «Χοροί των αλησμόνητων πατρίδων» στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Next Post

Δήμος Σερβίων: Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με την Διαχειριστική Μελέτη του Δημοτικού Δάσους Ελάτης

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

Δήμος Σερβίων: Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με την Διαχειριστική Μελέτη του Δημοτικού Δάσους Ελάτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».
  • Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
  • Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει
  • Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr